Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jakas see

ESCHERICHIA COLI ++ co to za cholerstwo?????????

Polecane posty

Gość taka jakas see

z wymazu z pochwy wychodowano ESCHERICHIA COLI ++ czytalam na necie cos niecos o tym ale malo informacji zy ktoras to miala? i co to w ogole jest ,jak sie leczy i czy to cos powaznego? zgory dzieki za powazne odpowiedzi

Z biologii pamiętam tyle, że zakażenie E.Coli jest groźne... dla układu moczowego i pokarmowego chyba... i to wywołuje też gorączke połogową... więcej Ci nie powiem bo sie słabo orientuje, ale te bakterie występują normalnie "przyjaźnie" w org człowieka z tym, że gdzies w jelicie, a w pochwie ich byc chyba nie powinno wiec zasięgnij porady lekarza koniecznie.

Gość taka jakas see
no ładnie to mnie zmartwilas:(

Autorko, dwa plusiki zwykle oznaczają \"nieliczne\"/ \"średnioliczne\". Lepsze jest konkretne oznaczenie liczbowe (może to ma być odpowiednik 10^2 ;), musiałabym znać normy oznaczeniowe Twojego laboratorium). Coli jest najpowszechniejszą i najłatwiejszą do wyleczenia bakterią. Takiej wartości większość lekarzy nawet nie uzna za stan choroby i jeśli nie masz objawów chorobowych ze strony pęcherza lub dróg rodnych, nawet nie za bardzo musisz się przejmować. Dużo żurawiny, żeby się pozakwaszać, i to może wystarczyć. Gorzej, jeśli masz objawy chorobowe...

Gość agusia74
miałam to! Groźne zakażenie- pałeczka okrężnicy. Powoduje odkłębuszkowe zapalenie nerek. Podejrzewam, że masz wysoką gorączkę, ból w boku- nerka, problem z oddawaniem moczu. Zazwyczaj bakterie dostają się do układu moczowego od strony odbytu. Mi ulgę przyniosło klka tabletek ciprobay-uro. Mam spokój.

Nie dostalas mojej odpowiedzi? To co dzieqczyny tutajk pisza to prawda, idz do ginekologa ona Tobie zapisze odpowiednie leki, bvez antybiotykow sie nie obejdzie. Sa przyjazne ale w jelicie, w pochwie nie powinno ich byc, jedynie w sladowych ilosciach.