Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiiiii

Jak jej pomóc, wybudza się, pręży robi bączki a kupki brak od 2 dni!

Polecane posty

Gość kasiiiiii

Co mogę zrobić, mała ma 2 i pół tygodnia. Bardzo mi jej szkoda jak widzę jak się męczy, spi a po chwili pręży się, czasem robi sie czerwona, czasem puści bączka i budzi sie.

a karmisz ją piersią czy butelką??? Jeżeli karmisz butelką to możesz po prostu podać herbatki koperkowo - rumiankowej. Nie wiem czy są takie mieszanki ale ja kupiłam obie i w odpowiednich proporcjach mieszałam. tylko synek był większy. Jeżeli karmisz tylko piersią i nie chcesz podawać butelki to ty wypij taką herbatkę. MOże być taka z torebek - średnio smaczna ale jak przestygnie to można wypić naraz. :-P Powinno podziałać.

HEj. najlepiej robić \"rowerek\" dziecku lub dociskać nóżki lekko do brzuszka ale niezamocno. nienapisałaś ile twoja córcia ma miesiecy,.. czasmi niemowlaki robią kupkę co kilka dni.. możesz wypróbowac: terometr naoliwkować i lekko wsadzić w pupke dziecka.wiele położnych tak radzi. tylko pamiętaj aby wsadzić tylko trosze tylko tyle żby podrażnic pupe. i potrzyać tak z 10 -15 minut chyba że szybciej kupa wyskoczy.:) mojemu synkowi to za zaparcia niepomagało:( Ja np. dawalam małemu co karminie około 30ml. herbatki koperkowej i dokarmiałam do reszty piersią i ak za każdym karmieniem. i po kolejnej dobie była wielka kupa... jeśli często ja męczą zaparcia to jeslio karmisz piersią to jesz codziennie 3-4 śliwki suszone lub córeczce podawaj codzienie 50-60ml herbatki koperkowej:) powinno pomóc.

wybacz niedoczytałam że córcia ma 2i pół tyg. jesli nic niepomoże to zadzwon do swojej położnej po porade:)

Gość kasiiiiii
Karmię piersią, na początku dodawałam butlę bo mala ciągle wisiała na cycku i nie miał sie kiedy pokarm uzbierać na porządne karmienie, potem przestałam i po paru dniach robiła kupkę za kupką :) ale ostatnio raz mała dostała ponad 37stopni gorączki, mlaskała pierś, wypluwała, prężyła się cały dzień - lekarka zaleciła dać mleko w butli no i daliśmy - i znowu nie robi kupek tyle, że teraz się męczy bardzo :( Mam herbatkę z kopru włoskiego ale lekarz odradził, że za wcześnie, więc wypiję sama i Sprobuje z tym termometrem.

moja lekarka poradziła mi kedys by zrobic mała lewtywe.czyli do tzw.gruszki nalać nieco zaparzonego rumianku i delikatnie wlac do pupci.poskutkowało,ale moja mała wtedy miała 4 miesiące wiec nie wiem jak to jest u tak małych dzieci

to prawdopodobnie po podaniu mleka modyfikowanego. Mój synek został dokarmiony w szpitalu i dali mu mleko Nan - biedactwo całą noc mi płakał. Mój pediatra zalecił, żeby w razie braku mojego mleka mu dać NaN hypoalergiczny i faktycznie nic mu nie było.

Gość kasiiiiii
No własnie mam NANa ide sprawdzic czy hipoalergiczny..

kochana niby herbatke koperkową podaje sie od miesiąca.. ale ja pierwzy raz dawłąm maęłmu jak miał 2 tyg. tylko musi być lekko parzona.. czyli zalewarz i opstawiasz dosłaowiena minutke. zaparcia moze miec po zmiane mleka. jesli ty chcez pić herbatke to jaknajbardziej:) tylko rób soebie parzoną długo z dwuch saszetek:) szybciej dojdzie do pkarmu. a na laktacje w piersiach najlepsze piwko karmi i częste karminie.. warto cały dzień spędzić na karmieu by nastepnegodnia było wiecej pokarmu. no ale czasmai sie zdarza ze mio wszytko pokarmu jest za mało. trzymaj sie cieplutko:)

a ja patrzyłam na te herbatki granulowane i są od pierwszego miesiąca życia (nie po pierwszym miesiącu). czyli powinno być ok.

Gość juliaaaaaaaaaaaaaa
moja corka ma 3 miesiace i sa takie same objawy... tez niewiem co robic

Gość jagodomama
czopki glicerynowe dla dzieci, pół czopka wsadzić potrzymać dupinke żeby od razu nie wydaliła i pomoże.