Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiiiii

Przejmujecie się lodowatymi rączkami u maleństw po spaniu??

Polecane posty

Gość kasiiiiii

Mi aż żal mojek 3 tygodniowej kruszynki, że jej zimno /choć wiem, że może mieć rączki i stópki zimne i temp. sprawdza się na szyjce/ dłonie ma aż siwawe i lodowate :(

Gość panika...
zakładaj jej bawełniane rękawiczki, lub chowaj rączki pod kołderkę

Gość kasiiiiii
Próbowałam chować rączki ale się wierci i denerwuje, wyciąga je. A rączki czasem wpycha do buzi boje sie czy w rekawiczkach sie nie przydusi!

U moich dzieci zimne stopy i dlonie to objaw choroby- gorączka powyzej 38,5 s. C. Normalnie jest tak że mają cieple jak nie gorące łapki i stopki. tutaj cos jest nie tak, moze badania krwi cos dadza, mogą to byc objawy choroby serca. pamiętam jak po obu porodach położne przez 12 godzin co godzine sprawdzały czy noworodki mają cieple dłonie- jak były zimne to zabierali na jakies badania i podawali leki chyba na niewydolność krążenia. Pozdr

U moich dzieci zimne stopy i dlonie to objaw choroby- gorączka powyzej 38,5 s. C. Normalnie jest tak że mają cieple jak nie gorące łapki i stopki. tutaj cos jest nie tak, moze badania krwi cos dadza, mogą to byc objawy choroby serca. pamiętam jak po obu porodach położne przez 12 godzin co godzine sprawdzały czy noworodki mają cieple dłonie- jak były zimne to zabierali na jakies badania i podawali leki chyba na niewydolność krążenia. Pozdr

nałóż małej skarpetki na rączki ale to raczej sie nakłada zeby dziecko sie nie odrapalo,moze za mało ją okrywasz, a jesli okrywasz dobrze to skonultuj sie z lekazem bo moze miec problemy z krązeniem a ten by cipowiedzial jakies sposoby na to.w sumie tez nie mozesz za duzo ciepla ale dostosuj do malej. z drugiej strony ja kiedys na spacerze spotkalam kolezanke.moje dzieci pookrywane bo malenkie byly kocami w kombinezonach i ja opatulona no i kolezanka tez a jej noworodek tylko w kombinezonie bez kocyka bez niczego i siny z zimna a teraz okaz zdrowia

Mam ten sam problem z corcia. Ogolnie nie zauwazylam, zeby jej szkodzily lodowate raczki (a zdaza sie, ze ma bardzo zimne rano jak je wyciagnie spod kolderki w nocy). Jedyne wyjscie to cieplejsza temperatura w pokoju, a lzejsze okrycie. Albo faktycznie rekawiczki bawelniane i czapeczka. Nie sadze, zeby sie nimi dziecko zadlawilo. Najlepsze dosc spore cienkie bawelniane rekawiczki z dobrym sciagaczem na gumce w nadgarstkach. Ewentualnie wieksza pizamka z dluzszymi rekawkami? Twoje dziecko jeszcze bardzo malutkie. Mozna wokol glowki zrolowac kocyc w podkowe i podniesione do gory raczki schowac pod kocyck jak dziecko spi. Ale tylko do czasu, az maluch podrosnie i zacznie lapac kocyk w raczki. Moze go wtedy naciagnac na glowe, wiec trzeba zaprzestac tych praktyk ;)

To normalne, ze malutkie dzieci maja zimne raczki. Nie trzeba zakladac zadnych rekawiczek itp. Moj synek tez mial lodowate raczki jak spal.