Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOASDVUBH

KOREPETYCJE

Polecane posty

Gość KOASDVUBH

Mam zamiar dawać korepetycje i bardzo proszę o porady od tych którzy takowe biorą (język angielski) - jakieś rady, czego nie lubicie w swoich korepetytorach, co jest ok, na co zwracać uwagę. Będę wdzięczna za wszekie uwagi. Acha, i ile biorą wasi korepetytorzy za godzinę?

Gość KOASDVUBH
no tak, ale nie każdy jest na tyle dobry, żeby wszystko zrozumieć... :) ale dzięki za sugestię.

oczywiście po angielsku to dla takich którzy juz mają pojęcie o języku. co jeszcze? moze to ze uczyłem sie słówek których potem nie uzywałem w rozmówkach.

Gość KOASDVUBH
jonatann, a konkretnie to chodziłeś na korepetycje kiedy i w jakim celu? tzn. przygotowanie do matury czy ogólnie język? i ile płaciłeś?

Gość fddf
nie wiem . Znam angielski wiec nigdy mnie nie interesowaly z tego przedmiotu korepetycje .

Gość fddf
ale jesli chodzi o cene to proponowałbym brać 15- 20 zł za / godz.

ja chodziłam na przygotowawcze do matury - co prawda niemiecki, ale język to język ;) nie lubiłam pojedyńczych słówek na pamięć, wołałam całe zwroty, są bardziej przydatne, dużo mi dawały testy maturalne które mi babka na cd nagrała, na korki chodziłam do niej do domu, najpierw wieczorem ale, jej 5 letni syn był w domu i troche przeszkadzał, nie mogłam się skupic, pozniej zmienilam godzine na wczesniejsza gdy maly byl w przedszkolu, ciszna najwaznijsza dla mnie byla placilam 40 zł za godzine 2 razy w tygodniu po 2 h pojedyncza godzina, nic mi nie dawala, nie moglam sie \"rozpedzic\" ;)

Gość KOASDVUBH
fdf, przepraszam, ale z ceną to chyba żartujesz ... 20 zł to ja w szkole dostaję... Z tego co się zorientowałam do tej pory 30 zł biorą na początku (czyli ja :) potem nawet 45 zł. ginorossi, dzięki za konkrety, to dla mnie ważne. Napisz mi jeszcze, czy powiedziałaś o swoich preferencjach korepetytorce, czy ona musiała sama się domyślać jaki sposób nauki daje ci nawiększe korzyści?

Gość KOASDVUBH
upupupup

u mnie to było tak, że język miałam w miarę opanowany, na początku powiedziałam sama z jakimi zagadnieniami mam problem. nasze spotkania wyglądały głownie na konwersacji, pozniej dla odmiany cwiczylysmy grmatyke - te sprawy z ktorymi mailam problem, czesto mi tez zadawala rozne wypracowania do domu, pozniej je razem sprawdzalaysmy, co pozwolilo na doglebna analize bledow - zapadalo w pamiec ;) czesto tez bylo tak, ze mowila: nastpenym razem pogadamy np. o zanieczyszczeniach srodowsiska, wiec musialam opanowac slownictwo z tego dzialu, czasami sama dawala mi jakies ksera

Gość a jak cie
podkabluja i skarbówka cie dopadnie za nieplacenie podatkow?

Gość KOASDVUBH
a jak cie - mnóstwo osób daje korepetycje i nic się nie dzieje. ginorossi - a jak długo chodziłaś na korepetycje? I uważasz że dużo ci one dały? Jak ci poszła matura? I jak konkretnie wyglądały te konwersacje? Jakoś nie mogę sobie wyobrazic całej godziny rozmowy na jeden temaT ..

Gość ksksllL
A ty jesteś lektorką, albo chociaż studiujesz?

chodziłem na początku liceum kiedy klasa miała wyzszy poziom ode mnie i chciałem wyrównać. 40 zł

w marcu - niem podst ustny 17/20 pkt, pisemny 86% o roznych sprawach gadalysmy, o tym co sie slyszalam w wiadomosciach, jaki film widzialam ostatnio, o modzie, subkulturach, temato w jest mnostwo ;)

Gość KOASDVUBH
tak, skończyłam oczywiście magistra anglistyki do tego drugi rok uczę (wcześniej rok za granicą uczyłam, na stypendium z uniwerku). Nie jestem jakimś studentem dorabiającym ani osobą która przyjechała z Anglii po roku tam przebywania i bierze się za uczenie innych. Podobno jestem dobrą nauczycielką (jedna klasa 6 mi przyznała :)

Gość ksksllL
40-50 zł to są stawki nauczycieli z doświadczeniem. 20-30 to są stawki studentów anglistyki. Zależy, gdzie mieszkasz.

Gość KOASDVUBH
Zosia Samosia, nie zaczynaj na moim wątku głupich dyskusji nie na temat. ZAMIERZAM czy ci się podoba czy nie się dowiadywać, tak aby być jak najlepsza i świadczy to dobrze o mnie, że nie jestem jakimś zakutym profesorkiem z wytyczoną ścieżką tylko chcę się rozwijać. Kogo mam pytać jak nie osoby które na korepetycje chodziły lub chodzą?

Gość ksksllL
Klucz do sukcesu, to wstrzelić się w oczekiwania klienta. Jeśli to jest ktoś dorosły. to przeprowadzam wywiad, po co chce się uczyć, co jest dla niego najważniejsze (rozumiem, jeśli ludzie na poziomie upper mówia mi że gramatyka to tylko tak zeby nie zapomnieć); może komuś są potrzebne tylko konwersacje, a innemu business english. Z dziecmi jest inaczej - rozmawiasz z rodzica i w razie jak dziecko (młodzian) nie przychodzi, cos tam kreci, ma w nosie itd - dzwonisz do rodzicow. Maturzyste uczysz tylko na testa i tylko pod egazmin. Nie mozesz do tego podchodzic tak, ze ty wiesz lepiej i najpierw trzeba powtorzyc podstawy iid, bo wykończysz klienta.:)

Gość wiem najlepiej.....
20 zł za korepetycje??? chyba was pojebało.Ludzie fizycznie pracują za 6 zł za godzine a wy siedzicie na dupie i piepszycie smuty:D Na szczęscie znam angielski i sam dam korepetycje za 7,5 zł : Ojjjj co niektórzy przeceniacie swoją wiedze i komprtencje:(

Gość jesteś cienka
KOASDVUBH---------> a ty pindo z murzynem się dogadasz?

Gość KOASDVUBH
ocho, widzę, że zaczynają napływać "przyjaźni ludzie". :) ksksllL - dajesz bardzo konkretne i dobre rady, wielkie dzięki. I oczywiście masz rację. Czy dobrze rozumiem, że też się tym "parasz" :) ?

Gość dfdg
wiec ja ci pomoge . MOim zdaniem powinnas brac około 40 zł za godzine .

Gość KOASDVUBH
acha, i jeszcze chciałam zapytać co jeśli młodzian (bo zakładam że glównie srednia szkoła będzie przychodzić) odwoła korepetycje bo np. ma wyjazd? czy wtedy odrabiasz to jakoś czy traci ten tydzień?

Gość dfdg
ja proponuje cene okolo 35- 40 zł .

Gość wiem najlepiej....
tracisz tydzień więc możesz dawać dupy na ulicy

Ja też daje korepetycje- z niemieckiego. Biorę 20zł za godzinę i myślę, że to sensowna cena, tym bardziej, że uczę się jescze liceum. A że kocham niemiecki sprawia mi to przyjemność:)