Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nana24

CZY MIESIECZNEMU DZIECKU BEDZIE SPRAWIAC PRZYJEMNOŚĆKARUZELA NAD ŁÓŻECZKIEM?

Polecane posty

Gość eviva
można zawiesić, ale wydaje mi sie że ok 3 miesiaca dziecko bedzie zwracało większą uwagę na zabawki

moja Ola ma ponad 2 miesiące a powiesilam jej karuzelke jak miala ok. 2 miesiace. Teraz dzieki niej mam chwile wolnego bo ona nawet sobie gada do niej:)

moj mial wlasnie 2 mies skonczone kiedy kupilam mu taka karuzlele na poczatku nie interesowala go tak muzyczka co swiatelka pod karulzela i te na scianach dopiero pozniej zcazal zasypiac przy muzyce polecam z fishera fajna na pilot, nie trzeba nakrecac :) czasami na allegro maja w fajnych promocjach :)

Gość strach napiasc
noworodki widza na odległość 20 cm, ale muzykę będzie słyszał

mysle ze z dnia na dzien będzie wzbudzała w nim coraz większe zainteresowanie, moja ma 4 miesiące i bardzo lubi...

Ja jeszcze nie urodzilam a karuzela juz jest przykrecona.Nawet jak nie bedzie jej na poczatku widzial to poslucha sobie melodyjek i moze bedzie lepiej zasypial.W kazdym razie wydaje mi sie ze nie zaszkodzi.

Hym... Córka dostała karuzelkę jak miała dokładnie miesiąc i 4 dni. Oczywiście oglądała, słuchała muzyki... Gdzieś tak z tydzień :) Do tej karuzelki na zmianę mieliśmy zawieszki z Ikei (te takie po 13zł) - one wiszą dość nisko. No i tydzień po otrzymaniu karuzelki Lusia zaczęła pacać pięściami w te wiszące Ikejowskie rybki. Standardowe miśki z karuzelki się zdezaktualizowały, bo wisiały za wysoko by je pacnąć. Bawiła się nią gdzieś tak do ukończenia drugiego miesiąca życia, kiedy to zaczęła panować nad dłońmi i oglądanie przestało ją interesować. Karuzelka teraz wisi bezczynnie, a dziecko bawi się pod matą i grzechotkami. Gdybym była wówczas mądrzejsza, to kupiłabym od razu matę Rainforest, która się świeci, gra, pacnąć też byłoby co, a starczy to to na dłużej. Bo karuzela sprawiała frajdę tylko przez miesiąc.

moja karuzelka jest przykrecona od momentu powrotu ze szpitala, mial wtedy 1 tydzien dzis ma juz prawie miesiac i lubi na nia patzrec i sluchac, coraz bardziej, na poczatku sluchal tylko melodyjki potem juz szukal skad dochodzi dzwiek, teraz juz wodzi oczami za swiatelkiem, a jak lezy na pzrewijaku to jest zauroczony kolorowymi zabawkami zwlaszcza ta ich czarno biala strona:D ale uwaga mam tez karuzelke z canpola biedronke i niestety tamtej wcale nei zwraca na nia uwagi za szybko sie kreci i melodyjka tez jakas taka jest szybsza, wydaje mis ei ze duzo zalezy etz od samej karuzelki, ta moja jest wolniutka, kreci sei w gore i w dol a nei dookola i maskotki sa przywieszne w dwei strony albo kolorem do buzki dziecka albo strona brzuszkami czarno-bialymi, moja karuzelka jest firmy babymix, polecam ja goraco!

ja synkowi karuzele powiesilam jak wrucilismy ze szpitala z początku sie nia nie interesowal ale po 2 tygodniach zaczol teraz ją uwielbia a będzie miał 3 miesiące

mój synke ma karuzele nad łózeczkiem jak skonczył 2,5 miesiaca i jest zachwycony

ja miałam misie- karuzele od razu ale Nadusia zainteresowała się ok 3 mies.teraz to tylko miski fruwają jak kopnie nóżką albo uderzy rączką, muzyczki lubi słuchać zwłaszcza rano

Gość Aneta_71
Witam wszystkich Moja coreczka ma teraz 9 tyg i karuzelke ma od urodzenia.Od poczatku nakrecalismy jej muzyczke i wogole bardzo szybko zaczela sie interesowac zabawkami na niej, wodzi wzrokiem za krecacymi sie zabawkami.Czytalam ze karuzela bardzo kozystnie wplywa na rozwoj takiego malenstwa i wlasnie powinna wisiec nad glowka i pobudza wtedy rozwoj dzidziusia.Zreszta widze to na codzien a mam najzwyklejsza jaka moze byc bo taka dostala od dziadka ale rzeczywiscie fiszer praise jest super.