Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłujące oko

soczewka mnie uwiera, co to moze byc????

Polecane posty

Gość kłujące oko

Po prostu szalu dostaje. Kluje mnie prawe oko. Jak patrze w dol wszystko jest ok, ale jak w gore to mnie tak kuje, uwiera. Wyjelam soczewke i wszystko jest z nia OK, nie ma jakis uszkodzen czy cos. Polalam plynel, wlozylam na nowo i znowu to samo. W koncu sie wkurzylam i przelozylam prawa soczewke na lewe oko i lewa soczewke na prawe oko i wszystko bylo OK? Wiec nie powinna to byc wina soczewki bo na drugim oku tez by mnie uwierala, z okiem tez powinno byc OK, bo gdyby cos bylo z okiem to druga soczewka tez by wkurzala. Moze ktos wie co to moze byc, bo ja juz nie wiem co robic :(

Gość a nie jest na lewą strone
??

Gość kłujące oko
na moje nie(dopiero od niedawna nosze, wiec na 100% pewna nie jestem) ale jakby byla na lewa strone to jak przelozylam na drogie oko to by mnie chyba tez gryzla, a na drugim bylo dobrze. nie moge sobie zaqmienbic na stale, bo mam inna wade na lewym i prawym. cholera, no oszaleje :(

Gość hmmmm.....
sprobuj je dokładnie opłukać,może był na niej jakiś osad czy pyłek,albo była na lewej stronie..... też tak czasami mam że mnie coś kłuje jak założę ale zdejmuje,myje i jest potem ok :)

Gość kalinka23
Prawdopodobnie masz rzęsę albo jakiś paproch po powieką. Wypłucz oko, a nie soczewkę.

Gość kłujące oko
zdjelam, umyla, wlalam sobie to oka pol opakowania soli fizjologicznej, zalozylam i jest troche lepiej, ale jeszcse mnie kluje. na lewej stronie nie byla na 100%, juz wiem. tak przy okazji to powiedzcie mi czy jak Wy zaqkladacie soczewki to tez Wam robia sie takie pecherzyki powietrza pod soczewka i musicie ja wmasowac? bo ja nie wiem, czy to normalne czy ja jestem taka niezdarna? ;)

Gość Elldunari
Mam podobny problem. Kupilem sobie soczewki sharingan kakashi na allegro i doszly wczoraj, soczewki są zerówkami a jednak mam wrazenie ze przez 1 soczewke mam lekko zamglony obraz. jestem amatorem wiec pytam tez czy to ze widze czerwone ramki soczewek tez jest normalne?

Gość goooo
te pęcherzyki to normalne, trzeba popatrzeć w dół góre prawo lewo żeby soczewka się ułożyła także tym się nie przejmuj

Gość Soczeweczka
Mam to samo co ty ! Ja nosze soczewki pure vision i jestem z jednej zadowolona bo w ogóle jej nie odczuwam ale druga tak mnie uwiera że łzy mi same lecą. Kupiłam sobie kropelki REFLEX w aptece specjalne do soczewek i one mi dużo pomagają, w ulotce w opakowaniu piszę że NIE MA KONIECZNOŚCI WYJMOWANIA SOCZEWKI Z OKA DO ZAKROPIENIA, ale dla większego komfortu można wyciągnąć soczewki i zakropić ją , a potem włożyć do oka.Wracając do uwierania dzisiaj rano przekręciłam soczewkę na drugą stronę i założyłam od razu zrobiło mi się lepiej już nie czuje kłucia ale tylko teraz to że soczewka dopasowuje się do oka i nic mi to nie przeszkadza.