Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezbytwazne

Ana

Polecane posty

Gość niezbytwazne

Chciałam zapytać czy uważacie, że jeśli jem 400-500kcal dziennie to znaczy, że jestem chora na anoreksje? Schudłam już 9kg z wagi 63 do 54 i nadal chudnę. To anoreksja czy poprostu zwykła dieta??

Gość niezbytwazne
Mam 14 lat, a tych 9kg nie widzę za bardzo, tylko tyle, że spodnie na mnie wiszą. Ale ile według was to normalnie??

Gość ex ana
ile masz wzrostu?

Gość
normalna dieta odchudzająca powinna dostarczać 1000-1200 kcal dziennie i być połączona z ćwiczeniami fizycznymi. Ile masz wzrostu?

Gość niezbytwazne
wzrostu to mam 115 centymetrów, a co?

Gość niezbytwazne
ale to tylko jak stanę na kartonie po telewizorze i założę moją magiczną tiarę z harrego pottera... bo tak to trochę mniej...

Gość niezbytwazne
bo w zasadzie to ja dzisiaj zjadłam trochę więcej kalorii, na śniadanie miałam jajecznicę z trzech jajek na smalcu i dwie kanapki z boczkiem, papryką i majonezem, na obiad rosół (ale z wczoraj, to chyba mniej kalori) z kluskami i kotleta mielonego z ziemniakami, buraczkami i surówką z kapusty kiszonej, a po południu zjadłam trzy tosty z salami i serem i jednego pączka no a mama zamówiła pizze, to zaraz też zjem trochę, tak ze trzy-cztery kawałki, nie więcej. no i piję teraz gorącą czekoladę, ale to się przecież nie liczy, bo to napój. i dzisiaj tak podjadłam dużo, ale przez tyle dni prawie nic nie jadłam :o

Gość niezbytwazne
Bardzo śmieszne te niektóre żarty, ale to nie ja pisałam. Wzrostu mam około 165cm.

Gość taśma klejąca
do lekcji a nie zakladasz jakies durne topiki co chwilę o_O

Gość niezbytwazne
Ten założyłam wcześniej, ale nie mogłam go znaleźć, a poza tym nikt mi precyzyjnie nie odpowiedział, więc założyłam drugi. A uczę się dosyć dużo ;)

Gość taśma klejąca
po co zaprzatasz sobie glowe jakimis dietami. dzieciaku ty jeszcze rosniesz i twoje cialo bedzie sie zmieniac bez wzgledu na to czy bedziesz jesc 500 czy 1000 kcal. a takim niedojadaniem tylko sobie krzywde robisz. a nie pomyslalas jakby sie czula i martwila twoja mama gdyby sie wszystkioego dowiedziala?

Gość niezbytwazne
Właśnie w tym problem, że już chyba przestałam rosnąć. A o mamie nie myślałam i wolę tego nie robić :/

taśma po co Ty jej to tłumaczysz ? Gówniara się naoglądała o anorektyczkach i pewnie jej to jeszcze imponuje :-O Niech sobie je te 500 kalorii dziennie i pyta się na forach czy to JUŻ choroba ? :-O Kurwicy dostaję jak coś takiego widzę. 14 lat i przestałaś rosnąć ? Może naprawdę otwórz jakąś książkę albo zajmij się czymś pożytecznym, skoro dysponujesz taką wiedzą

Gość taśma klejąca
ta. w wieku 14 lat przestalam rosnac. moze i przestalas rosnac ale rozwijasz sie nadal. nie szkoda ci zycia?

Gość niedobra ciotka
To zależy. Przede wszystkim od tego, co czujesz, jak zjesz wiecej niz to 500 kcal. Czy masz wyrzuty sumienia, czy czujesz się jak śmiec bez silnej woli. Byc może nie masz w ogóle tendencji do anoreksji i po diecie po prostu zaczniesz jesć normalne ilosci. Nie ciągnij takiej diety za długo, bo jesc bardzo skromna. No i metabolizm mozesz sobie rozwalic. Przestaw sie powoli na większe porcje, co kilka dni dokładaj kolejne 100 kcal i dojdź co najmniej do 1500, bo szkoda sobie rozregulowac organizm

Gość taśma klejąca
wulgarna no wiem, ze to jest prawdopodobnie ofiara artykulu o kreglickiej na pudelku i mazy jej sie czerwony sznureczek na reku ale probowalam sie wczuc na chwilke.niestety nie udalo sie.

Gość niezbytwazne
Nie oglądam żadnych filmów, nie chce być chora. Chce schudnąć do takiej wagi kiedy będę normalnie wyglądać i przestać. Nie rosnę już, a pozatym wszystkie kobiety u mnie w rodzinie nie przekraczają wzrostu 170cm więc pewnie zbyt wysoka już nigdy nie będę

Gość niezbytwazne
Tak się właśnie czuje gdy zjem więcej i wtedy zazwyczaj robię 200 brzuszków to zalezy ile przekrocze. A co do tego zwiększenia ilości to pewnie tak zrobię gdy już schudnę do normalnej wagi.

Gość taśma klejąca
no to enjoy urself. i milego pobytu w szpitalu. aha pamietaj na przyszlosc ze po wymiotowaniu na sile, zolkna palce.

Gość niedobra ciotka
nie doczytałam - 14 lat! dziewczyno, kurwa, odpusc sobie diety, bo sobie zrobisz krzywdę; teraz w twoim organizmie odkłada sie wapń, ile teraz kosciom dostarczysz wapnia, tyle będziesz potem miała; jak będziesz stosowac takie diety, to kosci ci sie posypią zaraz po trzydziestce z dietami poczkaj do dwudziestki, a najlepiej nigdy żadnych diet, tylko zbilansowane żarcie, nie za mało i nie za dużo jak jesteś za gruba, to uprawiaj sport i nie jedz słodyczy

Gość niezbytwazne
Nie lubię Kręglickiej, pudelka czytam od czasu do czasu, a nitki na rękę sobie nie założe, bo tak robią tylko osoby, które przestają jeść na pokaz

Gość taśma klejąca
ciotka ogladalas reklame danonkow?:P

Gość niezbytwazne
Słodyczy nie jem i uprawiam sport, ale po prostu nie wiem ile kcal jest odpowiednie, myślę, ze 500 to i tak wystarczająco

Gość niezbytwazne
Nie wymiotuje, bo nie umiem.

Gość taśma klejąca
buahaaha. i co przyszlas sie pochwalic na kafe jaka to zajebiista przyszlosc cie czeka? w psychiatryku na oddziale a

Gość niedobra ciotka
no, jeśli czujesz sie jak śmiec, to masz juz powód do niepokoju zastanów sie, czy gra jest warta swieczki, bo popsuć zdrowie jest łatwo, a potem naprawić dużo trudniej albo i wcale sie nie da może nie do końca to do ciebie dociera, bo teraz jesteś bardzo młoda i wydaje ci sie, że jestes nieśmiertelna, ale jak sobie pościelesz, tak sie wyśpisz; pomysl, czy chcesz w wieku 30 lat wyglądać jak 50 i czy chcesz, żeby za kilka miesięcy włosy ci wypadały garściami, zeby sie pokruszyły i zatrzymał sie okres, a potem moze nawet zaniknęły jajniki