Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednazagubiona

2 dni po ABORCJI! juz po!

Polecane posty

chinka no i po co ta zlosliwosc?:) dokladnie moim zdaniem miala 25tygodni i co z tego? ulzylo ci zmijo?:) nie czepiaj sie bo kazdy moze miec wlasne zdanie ty masz problem z zaakceptowaniem mojego zdania to twoj problem, nie moj;)

I to wytlumaczenie mi sie w pewnym sensie podoba. Usunie bo idzie a latwizne ,a nie ze nie ma pieniedzy, facet ja zostawil, badz byla to przypadkowa przygoda. Mozecie pomyslec ze to dziwne, ale ja tez mysle o konsekwencjach za kazdym razem. Zastanawiam sie jakby to bylo jakbym zaszla w ciaze. OWszem gdzies krazy mysl o aborcji ,ale tylko przelatuje miedzy moimi uszami i szybko nie powraca. - Jak kobieta piepszy sie z przypadkowami facetami ktorych pozniej jak zaciazy to nie wie gdzie szukac to dla mnie jest typowym przykladem pustej hmm..dziewczyny. Nie potrafie czegos takiego tolerowac. W ogole jak juz wczesniej wspomnialam Ci ktorzy lubia sie powolywac na tolerancje dawno juz stracili zdolnosc rozrozniania pomiedzy wartosciami moralnymi a zachowaniami ludzkimi.

Twoje zdanie obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg, szkoda mi tylko dzieci których się pozbędziesz bo będziesz jeszcze niegotowa, bo to będzie pierwszy raz z facetem, który się nie sprawdzi, bo jeszcze nie skończyłaś szkoły, bo nie masz wystarczających środków etc. Powód zawsze sie znajdzie.

natalinaa - ok mozezs miec takie zdanie, masz do tego prawo:) ale co bys zrobila gdybys nie miala kasy na urtzymanie dziecka a partner cie zostawil gdy sie dowiedzial ze zaszlas? moze akurat ty bys nie usunela ale jest wiele kobiet ktore nie wiedza co robic

"zdolnosc rozrozniania pomiedzy wartosciami moralnymi a zachowaniami ludzkimi." pamiętaj że twoja moralność nie jest "panującą" (powszechną) to osobiste wybory itp każdej jednostki.

chinka prosze cie nie dyskutuj ani nie pisz do mnie ejstes zalosna w tym wszystkim nie wnosisz nic do rozmowy od samego poczatku gdy jestem na kafe ciagle sie mnie czepiasz co nie napisze to zawsze widze ciepie i twoje glupie komentarze

Gość peppe-roni
no i co? dobrze zrobila. nie chciala to po co miala urodzic? zeby nie kochac? zeby oddac? jesli czlowiek popelni blad to lepiej sie go jak najszybciej pozbyc niz z nim zyc do konca. jak uwazam ze dopoki dziecko jest w ciele matki to matka ma prawo podejmowac decyzje o tym czy ma zyc czy nie.

Gość 9M
"tak, nie będą usuwać.. tak jak teraz nie usuwają" jakby aborcja byla legalna, to byloby ich jeszcze wiecej. I wtedy dziewczyny zamiast myslec o konsekwencjach, beda sie puszczac, bo beda wiedzialy, ze w kazdej chwili mozna ciaze usunac. "nikogo zmuszać do urodzenia nie wolno" do seksu tez sie nikogo nie zmusza :/ ile razy mam pisac, ze jak sie idzie do lozka, to istnieje mozliwosc ciazy.

Gość 9M
no nie, kolejna :o jaki bład? czy wy wszystkie nie zdajecie sobie sprawy, ze idac do lozka z facetem mozna zajsc w ciaze? Wtedy to faktycznie mozna nazwac bledem, ale takie rzeczy wiedza juz 12-latki

W sumie nawet się nie dziwię, ze pozbyłabyś się dziecka, które zrobiłby ci twój luby :O Pod względem braku urody dobraliście sie jak w korcu maku :O

Gość peppe-roni
czasem czlowiek jest wiekszym morderca nawet jesli nie pozbawia nikogo zycia. jesli sie ze mna nie zgadzacie to w porzadku; ale jesli chcecie teraz nawypisywac na mnie ^@^%$^@ itd to naprawde szkoda czasu bo mnie to tyle co nic, ot co ;)

Oj biedaczka sie znalazla potrzebujaca pocieszenia :o Puscilas sie, nie znasz tatusia i teraz nie mialabys za co wychowac dzidziusia? Biedna dziewczynka.

A co ty wnosisz smarkulo? Poza tym, ze krytykujesz każdego i uważasz sie za jedyną jaśnie oświeconą? Co w życiu przeżyłaś poza przygotowywaniem się do sprawdzianów, ze udajesz taką doświadczoną przez życie? Może zajmij się czytaniem lektur przed maturą bo jeszcze jej nie zdasz :O

Zapewne jezeli nie mialabym pieniedzy na wychowanie to nie mialabym pieniedzy na aborcje. Proste. Wiem ze dziecko duzo kosztuje ale jak juz mialabym jakis dochod i dajmy na to wzielabym pozyczke to wolalabyl ja wziac aby rotowac swoje zycie i tym samy dzicka ktore we mnie zyje. Nie wzielabym pozyczki aby usunac wlasne dzieko. A jezeli facet okazalby sie hjem to trudno przeciez nie przywiazalabym go do kaloryfera. Placil by alimenty i sadze ze mialby troche moralnosci w sobie i odwiedzalby dziecko, a jezeli nie to oddalabym wszystko aby dziecko wychowywalo sie tak jak powinno. O oddaniu dziecka do adopcji nawet nie wspominam bo to najgorsze wyjscie jakie moze byc. Odnosnie biedy i braku funduszy: Jezeli ktos zyje w wielkiej biedzie to zacznijmy od tego ze niema pieniedzy na wychowanie i usuniecie tym samym. Jezeli ktos pochodzi z przecietnej rodziny gdzie sie nie przelewa to sadze, ze jest w stanie ciaze utrzymac i wychowac dziecko. Rodzine podejrzewam ze tez ma.

9M - jest szeroka gama odcieni pomiędzy czarnym i białym. pomyśl o tym :o jak widać na przykładach państw które mają zalegalizowaną aborcję - jest ich MNIEJ niż w takich krajach jak polska. ponieważ wraz z legalizacją poprawia się też dostęp do antykocepcji - to są złożone mechanizmy. a jeśli nawet będą się skrobały - to co ci do tego? swoją drogą, to taka sama głupota z tym zakazem jak i z zakazem podwiązywania jajników/nasieniowodów. moje ciało moja sprawa :o dopiero jak jestem chora i potrzebuję od państwa opieki, to mają mi za złe że jestem, ale żeby decydować za mnie są pierwsi

Gość noz sie w kieszeni otwiera____
jak czytam te wszystkie wyluzowane opinie wyluzowanych panienek które to jedengo dnia sie pieprza a drugiego dnia rozpaczaja na kafe ze w ciazy i jak usunąc!!! wyzywacie od moherów i wiesniaczek ale same zasługujecie na gorsze wyzwiska - moze tak bezmózgowe pizdeczki ! wasze mózgi to wyskrobano razem z płodem! wystarczy byc człowiekeim aby na ludzki zdrowy rozum wiedziec ze aborcja jest Zła! i nie wazne z ejest legalna gdzies tam! wy tez byłyscie takim płodem, zlepikiem komórek czy jak to określacie! kazdy ma prawo i sznase zyc i zadna dupodajka nie ma prawa mu tego odbierac dlatego ze facet ja zostawił i ona biedna nie da sobie rady! trzeba myslec głową a nie CIPĄ!

Gość peppe-roni
alez zdajemy sobie sprawe, przeciez ja nie pisze ze tez bym tak zrobila. bo i bym nie zrobila bo ja bym sie poczuwala do odpowiedzialnosci. mnie tutaj chodzi przede wszystkim o pewna tolerancje na zachowania innych. skad ta tendencja ze jesli ktos robi cos inaczej niz 'ja' to robi to zle? kto wam powiedzial ze takie zachowanie jest zle? kosciol? lekarz? rodzice? tutaj o wszystkim decyduje moralnosc czlowieka. jesli dziewczyna nie ma wyrzutow sumienia, jest dla niej ok to chyba dobrze. wcale nie jest zla ani glupia... po prostu ma inny system wartosci i inne spojrzenie na swiat.kazdy ma inny i nauczmy sie go akceptowac. do autorki: zycze Ci jak najlepiej. niech teraz juz sie wszystko ulozy :) i nie zwracaj uwagi na zawisc ludzi. niektorzy w ten sposob lecza swoje kompleksy - przez ponizanie innych. to wszystko w tym temacie, ide gotowac obiad ;)

Gość Podobnaaa
nie rozumiem tych wszystkich wulgarnych wypowiedzi? Póki was sprawa nie dotyka to po co te komentarze? Przeszkadza wam że ludzie żyją tak jak chcą i według własnego sumienia???

Wiecie co czasami sie zastanawiam dlaczego Wy jestescie takie niwne sadzicie ze swiat pelen tolerancji bedzie dobry, bedzie czyms w rodzaju wspolnoty. Tolerancja przeksztalcila sie w wygodny srodek arbitralnych potepien i pochwal. Tolerancja prowdzi do anarchii. Jezeli bedziemy wszystko tolerowali i nie zwracali uwagi na dziejace sie zlo, na adoptowanie dziecie przez homo, na marsze nazistow, na strajki to bedziemy wtedy panstwem, spoleczenstwem, chyba nie. Dlatego dlaczego mamy w imie tolerancji nic sie nie odzywac na temat aborcji, dlaczego mamy ja zalegalizowac?? JEdyne co mozemy madrego zrobic to powiekszyc uswiadamianie mlodziezy.

Podobnaaa - zyją tak jak chca? co za bzdura. Mordercy, pijacy, zlodzieje tez zyja jak chca. Mamy to akceptowac? Tylko mi nie pisz "co za porownanie".

nie nalezy jej legalizowac, lecz zadbac o antykocepcje, o przygotowanie mlodych do sexu, nalezy zapewnic im ten komfort, aby dziewczyny nie musialy rozwiazywac problemu w ten sposob dofinansowac anykoncepcje! nie zmienie zdania! przeciwdzialac!

Gość Podobnaaa
Emons oczywiście że są pewne granice i pijako, złodzieji morderców nie należy tolerować. Jednak aborcja to zupełnie inna bajka

podziwiam i pochwalam. to był twój wybór i sama zdecydujesz czy słuszny niemniej jednak uważam, że wszelakiego typu dezaprobata to twojego zachowania nie jest tu na miejscu. pozdrawiam

Uswiadomic tak. Dofinansowac antykoncepcje? Nie. Nie beda sie siksy za moje pieniadze pieprzyc. Wystraczy, ze teraz moje pieniadze ida na bzdury. Chca uprawiac seks? Niech ida do pracy, wezma pieniadze od rodzicow.

Gość Podobnaaa
Emons widzę że jesteś jedna z tych osób które zapłodnienie invitro też potępiają.... heh ograniczone masz poglądy