Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednazagubiona

2 dni po ABORCJI! juz po!

Polecane posty

O, juz sie zaczynaja opinie na moj temat i proby wmowienia czegos, czego sam nie powiedzialem. Jeszcze napiszcie, ze jestem moherem, uznaje seks po slubie, przy zgaszonym swietle. Bo to wlasnie wy macie ograniczone poglady.

Gość Podobnaaa
Każdy ma prawo do własnego zdania tylko dlaczego przy wyrażaniu go musicie obrażać innych. Nie na miejscu są zwroty typu mordercy czy bez uczyć. To są ciężkie decyzje i w przeciwieństwie do was wiem co mówię bo sama przez to przeszłam. Trzeba dużo odwagi żeby się na aborcję zdecydować, więc nie mówcie że to uciekanie od odpowiedzialności...

Gość hmmm uwhejwsnd
vista---- pewnie ze mamy uczucia, wrazliwosc...tylko co powiedziec jak jest to nieplanowana ciaza, nie chciana, moze wiaze sie z sytuacja rodzinna, kobieta zostala sama, bes srodkow do zycia, bez wsparcia. kto nie stoi przed takim wyborem nie ma pojecia co do uczuc...bo teoretyzowac potrafi kazdy...ja nie krytykuje nikogo...bo niezaleznie od dylematu, problemu punkt widzenia zmienia sie gdy wlasnie znajdziemy sie akurat w danej sytuacji. jak poradzic sobie z uczuciami strachu przed rodzina, spoleczenstwem, otoczeniem...moze i tak....ze aborcja to " latwe" wyjscie..ale mysle ze to tylko pozory. Trzeba byc tez silnym psychicznie by tego dokonac, bo to nie jest wyrwanie zeba...

trzeba duzo odwagi?? a to ile odwagi trzeba zeby urodzic i wychowac?? chyba wiecej

nie jest ograniczeniem uważać, że każdy na widok dwóch kresek na teście z miejsca zapała radością na wieść o "fasolce" i podporządkuje temu całe dotychczasowe życie? phi.

Gość Podobnaaa
Napewno nie mniej niż kiedy kobieta ma odwagę sprzeciwić się społeczeństwu, stereotypom i wielu innym żeczom...

"trzeba duzo odwagi?? a to ile odwagi trzeba zeby urodzic i wychowac?? chyba wiecej" szczególnie wychodząc z założenia "jakoś się ułozy" :o licząc oczywiście na pomoc innych. co ma zatem zrobić osoba, która nie ma na kogo liczyć - iść pod most, jak w tym cytacie z Boya-Żeleńskiego

a co maja zrobic kobiety ktore w najmniej oczekiwanym momencie zaszly? ktore np nie maja pracy, ktore np sa na studiach, ktore mieszkaja z rodzicami, itp?

Gość hmmm uwhejwsnd
natalinaa----trzeba duzej odwagi, kazda wie czym to sie moze skonczyc,ale jesli sie na to zdecydowala to widocznie NIE MIALA INNEGO WYJSCIA...to nie jest decyzja ktora sie podejmuje ot tak, jak pstrykniecie palcami, jakby sie niektorym wydawalo...nie przezylas tego to nie wiesz jak to jest. zawsze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...

problem aborcji zawsze byl, jest i bedzie...kazdy ma swoje racje, swoje poglady, i trudno okreslic, ktore sa sluszniejsze. Jesli chodzi o legalizacje aborcji, to jestem za tym- przede wszystkim moze skonczy sie ta szara strefa i uslugi te beda opodatkowane, a co za tym idzie- zwiekszy sie budzet panstwa. A kwestia, czy to zrobic czy nie- decyzje pozostawiam do rozwazenia kazdemu w zakresie jego sumienia. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie usunąć ciąży- i czuje pewien niesmak do osob, ktore to zrobily, zwazywszy jakie motywy nimi kierowaly rozumiem usunac ciaze bedaca nastepstwem gwaltu- ok, kobieta moglaby znienawidzic to dziecko, bo gdyby na nie patrzyla, przypominalby sie gwalt. rozumiem usuniecie ciazy,gdy ciaza jest zagrozeniem dla zycia lub zdrowia kobiety. ale na litosc boska- jak mozna usunac ciaze dlatego, ze np nie jest to odpowiedni moment, ze musze sie najpierw czegos dorobic, ze mam za malo pieniedzy???? Gdy ja sie urodzilam, moi rodzice tez mieli biede- wiadomo mlodzi na dorobku, budowanie domu, tylko ojciec pracowal- i gdyby mysleli,wtedy tak jak niektore kobiety, to nie byloby mnie tu teraz, a jednak wyszlam na ludzi. argumenty typu zla sytuacja finansowa, czy porzucenie przez ojca dziecka to nie sa zadne motywy- to jest wciskanie farmazonow, poprzez ktore kobieta po aborcji chce znalezc dla siebie wytlumaczenie. ale jak napisalam- niech kazdy robi tak, jak mu sumienie podpowiada

Gość dokładnie temidek

Poczekaj dziewczyno ze dwa, trzy miesiace az ochloniesz...A potem uwazaj na siebie. To tyle.

Ale z czego ma ochlonac, Ona przeciez nie zaluje wrecz jest dumna ze to zrobila. Juz dwa dni jest od tego zbawicielskiego dnia...no co Wy. Przeciez te decyzje sa zawsze przemyslane. Tylko nie wiem dlaczego te wykonawczynie szukaja wsparcia na tych foram. Jakis mezalians

Gość gzymns
"a co maja zrobic kobiety ktore w najmniej oczekiwanym momencie zaszly? ktore np nie maja pracy, ktore np sa na studiach, ktore mieszkaja z rodzicami, itp?" jak sie nie ma pracy, to sie pracy szuka :o a nie uprawia seks

Gość takajednazagubiona
To byla moja decyzja!wylacznie moja i przemyslana, myslalm 3 tygodnie co zrobic! Zdecydowalam sie.... Wiem ze w ogole nie powinno dojsc do takiej syt, ale niestety bylam w tym procencie, malutkim procencie! Nie wiem jakim sposobem.... Uzywalam plastrow antykoncepcyjnych...i wpadlam...po prostu wpadlam.... i to nie z PRZYPADKOWYM mezczyzna ale z facetem z ktorym bylam 3 lata...Bylam ....bo zostawil mnie!

Mam nadzieję, że Twój pierwszy post jest próbą ukrycia emocji związanych z usunięciem ciąży a nie pełną dumy pochwałą:O

Gość takajednazagubiona
tak wlasnie jest....szukalam osob ktore to przeszly... a nie MORALIZATOREK! ale widocznie nie znajde tu takich!

Gość ALAYLA
ja przeszlam to co ty. prawie rok temu i za granica. martwie sie tylko ze po zabiegu nie moglam sie juz zglosic na badanie kontrolne, gdyz zlamalam noge. okres mi przyszedl bez wiekszych komplikacji i do tej pory wszystko jak w zegarku. minelo sporo czasu, ale martwie sie czy cos mi moze grozic przez to ze nie wybralam sie na wizyte po zabiegu. moze ty wiesz cos na ten temat?

Gość go on
Trzeba bylo sobie wybrac faceta, ktory nie ucieknie. Ale tak wlasnie jest, jak kobiety pociagaja faceci cwaniakowaci.

go on - tak, bo jak facet uciekl przed odpowiedzialnoscia to to tez kobiety wina. bo pewnie zawsze na czole ma napisane czy cwaniak czy normalny facet :O zastanow sie co piszesz. czasami sa faceci ktorych bys w zyciu nie posadzil ze sie zmyja w takiej sytuacji a tak sie wlasnie zdarza co do aborcji to nie wiem po co ta dyskusja. jeszcze nigdy sie tak nie zdarzylo by przeciwnicy i ci za potrafili spokojnie na ten temat porozmawiac na forum. dla mnie aborcja powinna byc legalna i kazdy niech decyduje zgodnie ze swoim sumieniem

Gość a dla mnie legalne
powinny byc morderstwa (chociaz to juz napisalas), gwalty, napady...

Gość a dla mnie legalne
i jak juz kobiety poddaja sie aborcji, to niech uprzedza facetow, co robily w przeszlosci. Nie kazdy facet chcialby miec taka kobiete/zone/matke swoich dzieci.

Gość a dla mnie legalne
alez jest mozliwa.