Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kora8

ważne!!!

Polecane posty

hej dziewczyny mam do was pytanko czy naprzykład jak dziewczyna bierze tabletki, a zaszła by w ciąże czy może wtedy też wystąpić miesiączka?? bo wiem, że są przypadki, że jak dziewczyna nie beierze tabletek to może mić okres do 3 miesiąca ciąży czy z tabletkami jest tak samo czy okres całkowicie zanika, albo wystepują małe plamienia?? odp prosze

Gość nie okres
tylko plamienia. A jak bierzesz tabletki a dostalas okre. To na pewno nie jestes w ciazy. Az tak prosto sie tego nie robi.

wiesz cio najpier brałam novynette ale potemn zmieniałam na regulon zaczełam je brac normalnie po tygodniowej przerwie... czy nie powinnam uważac przy pierwszym nowym opakowaniu?? dzisiaj tak jak zawsze dostałam okres zawsze tego samego dnia. tylko jest skapy?? wiec dlatego sie pytam czy jak ktoś bierze tabletki czy jak bym zaszła w ciąże to może wystąpić okres??

Gość nie okres
tabletki bralas, czyli mialas ciaglosc, wiec nie wiem nad czym tu sie jeszcze zastanawiac.

Gość jak sie zmienia tabsy
to się bierze w pierwszym dniu krwawienia

no ja wiemze to głupota, ale powiem ci szczerze, że przez ostatnie dni nie czułam się najlepiej bolał mnie brzuch, ciągle bolą mnie jajniki jest mi niedibrze ale nie wymiotuje.. co o tym sądzisz??

Gość nie okres
tak sie mozesz czuc od tabletek, albo wmawiania sobice ciazy. Jak bralas pod konrola lekarza i tak ci kazal to wzielas dobrze.

widziz tylko moj wspaniały lekarz:/ zmieniając mi tabsy nie powiedzia.ł mi, żebym zaczeła je brac podczas pierwszego dnia krwawienia:( wiec wziełam mi normalnie jak bym brał tamte tabletki czyli po tej przerwie

ja zmieniałam z cilestu na regulon i lekarz kazał mi brać w pierwszym dniu krwawienia. i tak też jest w ulotce...też mnie brzych pobolewa ale to od torbieli która mi się zrobiła po cilescie

czyli jednym słowem musze zmienić ginekologa.... no to świetnie wiec co teraz jak wziełam zle to opakowanie??

są dwie szkoły - jedna mówi o tym aby przy zmianie tabletek nowe brać po normalnej 7-dniowej przerwie, a druga, aby tej przerwy nie robić, tylko wziąć 2 opakowania pod rząd. moja lekarka wyznaje zasadę 1-wszą. zmieniałam kilka razy tabletki, zawsze robiąc przerwę i normalnie od 1 dnia brania nowych tabletek kochałam się ufając tylko im, bez dodatkowego zabezpieczenia. objawy, ktore opisujesz są bardzo typowymi skutkami ubocznymi stosowania tabletek antykoncepcyjnych i ja bym ich w żaden sposób nie łączyła z ciążą. co do skąpego krwawienia to również jest ono bardzo częste w przypadku stosowania tego typu antykoncepcji. jeżeli cię ono bardzo niepokoi to radzę zrobić test ciążowy. jednak jak podkreślam wystąpienie krwawienia z odstawienia jest gwarantem braku ciąży.

zgadzam sie:) poczytaj ulotkę. tam wszystko jest.

mała_agatka to mnie uspokoiłaś z tą zmianą tabletek. wiesz cio lepsze wyjscie to bedzie iść d ginekologa na jeszce jedne bdania bo tamta mogła mi je źle dobrać;/ dzieki

ojoj wiecie cio własnie zauwazyłam na tej ulotce nie wiem jak ja to przeoczyłam czytałam ja ze 3 razy. jest napisane ze powinnam wziąść od razu nastepnego dnia po skaczeniu tych starych tabletek:(:(

Gość a ja nie
w ciąży nie jesteś więc już nie fisiuj tylko zmień gina.

tearz to nie masz czym się przejmować! zmieniałaś tabletki o podobnych dawkach hormonów, a nie z bardzo mocnych na bardzo słabe (jak ja ze stedirilu na yasminelle) więc nie powinno się nic stać. jak mówiłam są dwie szkoły. zrób test, moim zdaniem wyjdzie 1 kreska, ale skoro to ma cię uspokoić to warto wydać te 10 zł :)

wiesz cio moze to dlatego ze moja siarka strasznie miała na tym punkcie obsesje i jak tak na nia patrzyłam to teraz mi sie udzieliło

wiem, że nie powinnam tak panikować, ale jestem pewna, że mnie rozumiecia. dzieki dziewczyny troche sie uspokoiłam

Gość rebeka1234
z ta przerwa miedzy tabletkami to jest tak: 1.Jesli zmieniasz tabletki na takie ktore maja wieksze stezenie hormonow to wtedy robisz 7 dniowa przerwe 2.Jesli zmieniasz na slabsze tabletki to wtedy przyjmujesz nowe opakowanie bez przerwy