Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATURArara

MATURA

Polecane posty

Gość MATURArara

Czy tegoroczni maturzyści zaczeli się już uczyć? A Ci którzy pisali matute wcześniej...tak szczerze, jak przykładaliście się do nauki przed maturą? Dobrze na tym wyszliście? W jaki sposób się uczyliście tzn. z zeszytów, starych arkuszy maturalnych, specjalnych książek cz jak? A może specjalnie się nie przykładaliście? Prosze o odpowiedzi.

Gość panna z matfizu
No akurat z matmy i fizy trzeba się uczyć na bierząco. Wieć nie miałam wyjścia, ciągłe kartkówki wymusiły ze mnie to abym zawsze uczyła się z lekcji na lekcje ;) Radze Ci tosamo. Najlepszy sposób na dobry wynik na maturze ;:D

Gość panna z matfizu
ale polecam również rozwiązywanie arkuszy maturalnych

Gość MATURArara
dzieki, ktoś jeszcze na tym forum pisał mature? :P

Ja w tym roku będę pisać, można by powiedzieć że wzięłam się trochę za naukę jakiś tydzień temu.

zalezy z czego sie zdaje. ja wybralam przdmioty z ktorych w ogole nie musialam sie uczyc w domu. wystarczylo to co w szkole i rozwiazywanie arkuszy ale żadnej pamięciówy.

Gość tralala lala
ja też w tym roku piszę i prawdę mówiąc uczyłam się przez 3 lata, może nie jako wzorowa uczennica, ale starałam sie motywować :D Co bedzie to bedzie.... Pare dni przed maturą powtórzę sobie treści lektur przed polskim, przejrzę zeszyty do niemeickiego, ponieważ na lekcjach ciagle ćwiczymy rozmowy sterowane, rozumienie tekstu słuchanego, czytanego... Z geografi zawsze się coś da wymyślić na zdrowy rozsądek, a z wosu... bedzie tudno, ale cóż powtórzę te najważniejsze rzeczy, reszta to kwestia tekstu... Podsumowywując - jestem leniwa i licze na szczęście i swoją inteligencję :P :D

szczerze??? ja chodzilam na kursy z angola i gegry, angola uczylam sie w sumie w LO bo babka byla wymagajaca, z gegry sie nie uczylam za wiele, tylko tyle co chodzilam na te kursy i w domu... 2 dni przed maturą. wieczor przed egzaminem, godz 18 a ja mialam do nauczeni sie cala gegre polski i społ-ekonom :P geografie polski olałam bo uznalam ze jesli chodzilam na lekcje w 3 LO to cos tam pamietam. reszte doczytałam z repetytorium, akurat trafilam chyba na jdeno z lepszych :) no ale wynik na maturce rozszerzonej zadowalajacy nie byl.... :P ale pocieszam sie ze wiele osob mialo cos kolo tego ;) 50% z rozszerzenia. macie jeszcze duzo czasu n nauke ;) (no chyba ze ktos zdaje historie.... to nie za wiele ;) )

a ja zdawalam rozszerzona biole mimo iz mialam tylko podstawowa a i tak babka prowadzila zajecia,ze pozal sie boze. zaczelam sie uczyc chyba w lutym z ksiazek i zdalam ta biole na 75%rozszerzona.z polskiego to zbytnio nic nie robilam bo po co?lektury przejrzalam,jakies ogolne tematy.z anglika tez zbytnio nic konkrenego w koncu caly czas jest sie na biezaco i sa jakies przygotowania.ogolnie matura okazala sie prosta jak budowa cepa.

a tak swoja droga to matura nic w porwnaniu do niektorych egzaminow na studiach...to dopiero jest rzeznia.przyzywczjajcie sie:D

Gość no to czas najwyzszy
w poniedziałek już polski?????? powiedzcie mi jak sie do tego nauczyć?? czytać streszczenia czy opracowania??? w ogole to chyba sa jakies "pewniaki" i raczej calego kanonu nie trzeba teraz przerabiać???? w ogole to ma ktos takowa stronke z lekturami udostępnić???

Gość dfbhfgbhgfh
ja zaczyanm sie uczyc od... DZISIAJ:O

Gość anka88zg
Czesc w zeszlym roku mialam mature i postanowilam zrobic uzytek ze swojej pracy maturalnej na polski ustny ;] moj temat to: " Scharakteryzuj różne sposoby prezentacji śmierci w literaturze i sztuce. Przeanalizuj wybrane dzieła." Bez problemu moge go przerobic na inny temat zwiazany ze smiecrcia!! Moja praca sklada sie z opracowanego tematu + bibliografia + konspekt + obrazy + film Ja dostalam za nia 18/20pkt. Koszt to 100 zl ;] Wszystkich zaintersowanych prosze o kontakt gg: 9810424 pzdr

Gość mic87
MATURA - 2009! Jeśli ktoś może mi wysłać gotowe zdania po Niemiecku + przetłumaczone na Polski do matury podstawowej (tylko do ustnej - obrazek i relacjonowanie wydarzeń- to jest mój adres e-mail: clio.3@wp.pl

Gość jonka09
Ja jestem tegoroczna maturzystka- tzn.dopiero bede.I juz sie troche boje.Ale pozytywem jest to ze takie korki mi pomagaja http://www.platu.pl/

ja tez chodzilam na korki do platu przed matura i polecam wszystkim! bardzo mi pomogly i wiele nie kosztowaly :)

Ja też korzystałam z korków, matura już na dniach, a ja czuje taką wewnętrzną pustkę w głowie. Sama matura ustna i pisemna z polskiego mnie przeraża, bo przyznam szczerze nigdy nie lubiłam pisać wypracowań, czy stania na środku i opowiadania czegoś z pamięci ... brrr... :(:(:( Matma i angielski to pikuś - no chyba, że ktoś niemiecki woli - to już co innego :D hehe Maturzaki łącze się z Wam w modlitwie o pomyślne zdanie matury. Sobie i innym życzę powodzenia - nie dziękować! :) :D:D :)

Obowiązkowa matura z matematyki w tym roku to pikuś - no dobra Pan PIkuś - trafiły nam się zadania na poziomie pierwszej klasy liceum hehe ;p