Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mata Hari

blond koloryzacja

Polecane posty

Gość Mata Hari

Cześć dziewczyny, mam mały dylemat i liczę na to że któraś z was mi pomoże :):) Chcę zafarbować włosy na blond, koleżanki twierdzą że byłoby mi do twarzy w chłodnych blondach. Czy znacie może jakieś konkretne przykłady takich odcieni (nazwa+producent) warte polecenia?

Idź do fryzjera to Tobie powie. Jesli masz ciemne to wogóle bym nie ryzykowała. BO z farb ze sklepów może wyjśc np. żółty i wtedy bedziesz płakać. Najlepiej rozjaśnić włosy kilka razy pasemkami, najlepsze efekty, bez żółtego odcienia na firma Ce-Ce (szwedzka). Ja z rudości schodziłam do blondów chyba 1,5 roku zanim miałam efekt jaki chciałam. TO nie jest proste jeśli nie chcesz zniszczyć włosów.

Gość pomarańczowa pomarańczka
E tam gadacie -ja w 3 miesiące zrobiłamz farbowanych czarnych blond. Idz do fryzjera, zrob pasemka -raz lub dwa razy. Potem potraktuj całośc rozjaśniaczem z palette blond (tym co rozjaśnia o 7 tonów) i będziesz miała wielotonowy kolor :) Tylko rób przerwy miesięczne między farbowaniami i intensywnie odżywiaj szamponami do suchych włosów -polecam gliss kur total repeir 19 :)

Gość Profesorka
Ja tez przechodzilam rok z czarnych do blond a i tak dalej nie mam takich super jasniutkich, jeszcze z 2 razy pasemka zrobie i bede dopiero miala... Na twoim miejscu nie ryzykowalabym farba ze sklepu za 10 czy tam nawet za 20 zl (nie wiem po ile sa bo nie robie sobie sama). Idz do dobrego fryzjera i on Ci powie co i jak :*

Gość pomarańczowa pomarańczka
nom, może i racja -zależy jaie masz włosy -moje grube i mocne rozjaśniacz super chwycił i nie narzekam, a ju z dosc dlugo uzywam palette :) I wiem dobrze, że jednym on pasuje i ładnie działa, a innym robi zolte wlosy i siano :P

Paletta do cienkich włosów wogle odpada moim zdaniem. Bardzo niszczy włosy, zostaje siano i są bardzo sztywne. Naprawdę popytaj w salonach o farby ce-ce , super rozjaśniają i dają ładny kolor. Ja mam naturalne ciemne i dotychczas żadne loreale, welle i inne nie dały mi akiego ładnego odcienia.

Gość Mata Hari
dzięki dziewczyny:) jeszcze jedno,znalazłam na eversun.pl produkt o nazwie Majiblond Ultra z L'oreal. I w opisie napisano iż:Formuła Majiblond Ultra została zaprojektowana tak, aby zwiększyć siłę rozjaśniania aż do 4 i pół tonu. Dla uzyskania optymalnego efektu rozjaśniającego i znacznie lepszego rezultatu, czas działania wydłużono o 5 minut. Technologia: Formuła Majiblond Ultra dla chłodnych odcieni blond została wzbogacona w nowy czynnik barwiący: Neutra B. Zwiększając rozjaśniającą moc farby musieliśmy zmierzyć się z problemem neutralizacji rozjaśnionej bazy, która ma tendencje do żółtych i pomarańczowych odbarwień. Neutra B pochłania ciepłe tony dając efekt zneutralizowanego, ultrachłodnego koloru, który utrzymuje się nawet po wielokrotnym myciu. Włosy lśnią popielatymi, metalicznymi i opalizującymi refleksami. Ten nowy niebieski barwnik nadaje kremowi piękny, perłowo-błękitny odcień pozwalający na optymalną neutralizację formuły. Zapach:Kwiatowy zapach jest świeższy, mniej wyczuwalny jest amoniak, dla poprawy komfortu. Jak myślicie? Przy rozjaśnianiu włosów u fryzjera warto się wspomóc tym produktem? Z góry dziękuję za rady :)