Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PIZZA HUT - kto pracował

PIZZA HUT - kto pracował??

Polecane posty

pomóżcie! właśnie się zastanawiam nad podjęciem tam pracy jako kelnerka, może ktoś tam pracował i mi mógłby co nieco opowiedzieć? czy warto? :D

;>

Gość lech512
pracowałem przy kasie. ale szybko zacząłem dorabiac obciagając pyty facetom w kiblu na zapleczu. jak się postarasz to masz 1000 zł na miecha.

poproszę o poważne odpowiedzi !

up

Gość ile ma
upup

Gość upupuu

Gość upupuppu

znajomy pracował. nie narzekał, oprócz tego, że gdy klienci uciekali bez płacenia, musiał sam regulować własny rachunek. A wbrew pozorom to się nie zdaża aż tak sporadycznie. A biegając między stolikami i kuchnią ciężko upilnować klientów ;]

jeśli ktos nie zapłaci sama mam zapłacic za niego? o kurde...

up moze ktos jeszcze sie wypowie...

Gość campari*
Ja miałam wątpliwą przyjemność pracowania w PH... To była moja pierwsza \"poważna\" praca, chociaż tylko wakacyjna. Pracowałam na stanowisku kelnerki- przynajmniej teoretycznie- bo tak naprawdę, to bardziej pełniłam funkcję \"przynieś, podaj, pozamiataj\". Dziś wiem, że na pewno nie zdecydowałabym się tam wrócić ze względu na niezbyt przyjemną atmosferę, mało zachęcające zarobki i różne wymogi, które wydawały mi się trochę dziwne (zwłaszcza nakaz przyjmowania niesamowicie służalczej i lizusowatej postawy wobec klientów:o ) Wytrzymałam tam... miesiąc. Nie powiem, żebym nabrała doświadczenia, zarobiła kokosy albo chociaż zachowała miłe wspomnienia czy znajomości z tego miejsca... Ale to nie musi być reguła, teraz może się coś zmieniło, bo ja tam pracowałam 2 lata temu. I na pewno wiele zależy od tego, na jakich współpracowników się trafi... Mnie się niespecjalnie poszczęściło;) Trochę to wszystko w czarnych barwach przedstawiłam, ale mam nadzieję, że zaspokoiłam choć trochę Twoją ciekawość:) Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, to postaram się pomóc. Ps. Z tym płaceniem za uciekających klientów to rzeczywiście prawda.

Gość campari*
Jeśli dobrze pamiętam, na rękę było to ok. 700 zł z niewielkim haczykiem. Kelnerzy z dłuższym stażem zarabiali oczywiście więcej, dochodziły im też napiwki. Ja, jako początkująca, nie dostąpiłam zaszczytu obsługiwania stołów sensu stricte- tzn. witałam klientów, wskazywałam stolik, odbierałam zamówienia na napoje i "przekazywałam" klientów w ręce "starszego" kelnera- tym sposobem napiwki skutecznie mnie omijały;)

Gość campari*
no niestety, w takich "sieciowcach" jak PH i pokrewne raczej nie ma co liczyć na duże zarobki... oczywiście na początku podczas rozmowy kwalifikacyjnej, wypełniania jakichś bezsensownych testów etc., słyszałam obiecanki- cacanki typu: "gwarantujemy 1 tys. na rękę" i, jako że byłam totalnie naiwna i "nieopierzona", uwierzyłam:P Rzeczywistość jednak okazała się trochę inna... Ale może teraz podnieśli stawki?;)

campari - w takim razie polecasz czy nie? :( zaraz mam jechać na rozmowę i nie wiem co robić :(

Gość campari*
Autorko, wybacz, że nie odpisałam, nie miałam dostępu do netu przez te parę dni. Nie wiem, czy się w końcu zdecydowałaś, czy nie- w każdym razie, jeśli nie byłoby już po fakcie i miałabym Ci coś poradzić, to powiedziałabym, że możesz spróbować, pod warunkiem, że będziesz traktować tę pracę raczej jako tymczasową i nie nastawisz się na oszałamiające zarobki. Tak jak pisałam, bardzo wiele na pewno będzie zależało od innych ludzi tam pracujących i atmosfery, jeśli trafisz tak, że będzie ok, to nie powinno być źle;)