Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ________Tinka_____

OZDOBIENIE SALI

Polecane posty

Gość ________Tinka_____

Witam Panie, proszę o wasze opinie. Czy zdecydowałybyście się zatrudnić firmę, która zajęłaby się kompletnym ubraniem kościoła oraz sali weselnej ? Dziękuje o odpowiedzi

oczywiscie, ja myslę aby wynajac jedną firmę ktora zrobi mi cala dekorację, czyli bukiet dla mnie i swiadkowej + przypinki dla pana mlodego i swiadka, dekoracja kosciola, samochodu, korona oraz kwiaty - podziekowania dla rodzicow. Chcialabym, aby wszytsko bylo w jednym stylu , w podobnej kolorystyce i z podobnych kwiatow. Dekorację restauracji zapewniaja mi już jej wlasciciele, gdyby jednak tak nie bylo tez chcialabym aby byla dekorowana przez ta sama firmę.

nie zdecydowałabym się zatrudnić firmę do dekoracji, bo sama doskonale potrafię udekorować i jednocześnie sprawia mi ta praca wiele satysfakcji.... to po pierwsze, po drugie natomiast szkoda pięniędzy na coś co mogę zrobić sama...i za połowę mniej. Firmy dekoratorskie sa dla osób, które nie mają smykałki do twórczości i, co ważne nie mają na nią czasu. :)

wiesz ja tez chętnie zrobilabym to wszytsko sama, ale watpie abym znalazla na to czas przed weselem. ktos jednak musi sie tym zajac w dniu slubu, pojechac po kwiaty np. na gieldę, potem udekorowac kosciol, salę ... Ja wolę sie wyspać, a rano zajmować się juz tylko sobą. poza tym jednak o wiele bardziej oplaca się wynajac firmę ktora ci wypozyczy czerowny dywan , pokrowce na krzesla itp.Chyba nie ma sensu kupowac tego na jeden raz:)

sękata, ok ale moi swiadkowie raczej nie maja takich zdolnosci. To juz wolę sobie wynajac firmę niz zdac się na ich pomysly. \akurat w kwestii dekoracji to ja mam totalnego swira i nie zadowole się byle czym. Najchetniej to sama bym nad wszytskim czuwala, ale to se ne da wiec zatrudnię fachowca.

Sale dekorowałam sama z mężem mieliśmy ciut pomysłu i czasu bo mogliśmy wejśc na sale już dzień przed więc nawet szybko się uwineliśmy. Natomiast firma dekorowała kościół,auto,robiła wiązanke oraz kwiatki do butonerki mężowi i świadkowi gdyż na to w dniu ślubu nie ma się już czasu. Brat męża zamawiał dekoratora,zapłącili 1,5 tys. wszystko było mdłe.Nic nie pasowało do siebie.Fujjjjjj :)

Nam Panie z firmy dekorują salę za 1500zł, full wypas(w umowie mamy wszystkie rzeczy wymienione, które mają byc), bo jesteśmy raczej wybredni, żadnych balonów i sztucznych kwiatów( mam wesele w lecie to kwiaty powinny byc prawdziwe), materiały, sufit z kwwiatów, pokrowce na krzesła, na stołach będzie marszczony materiał pod kolor, filary na sali również dekorowane materiałem i kwiatam,a przy talerzach materiałowe serwetki i dla każdego z gości mały prezencik( nie wiem jak to się fachowo nazywa:) ) a bukiet ślubny i dekoracja samochodu 300zł. Sama pewnie też bym salę deorowała, ale będę miała więcej innych spraw na głowie. :)

ja też mam firmę która udekoruje salę za 1200 zł, wszystko wedle mojego pomysłu ale w podczepianie świeczników i materiałów o dziwnych nazwach pod sufitem to ja się nie będę bawić:P kościół dekoruje pani kościelna:) za co łaska samochód,bukiety dla mnie,rodziców, świadków, 500zł

do wredniak----> to masz bardzo taniutka tą dekoracje...i dwóch sal... :) mi jedna Pani też proponowała dekoracje sali za 500zł + 200zł za pokrowce na krzesła, ale nie zdecydowałam się na to bo to była porażka..kiczowate wianki ze sztucznych kwiatów które wyglądały jak na cmentarz a nie na wesele..a te pokrowce to jak z prześcieradła.. Ale nie mówię że tanie dekorowanie może okazac się tandetne, w naszym wypadku tak było:)

acha, u nas kościół też dekoruja kościelni i za to nie płacimy:)

Gość a material
hej, takie male pytanie - te koszty ktore wymieniacie to za wszystko czy tylko za pomysly? chodzi mi o to, czy material (kwiaty, materialy na sufit itd) sie w to wliczaja czy to dodatkowo?

Gość cofee
Witam, jeżeli dekoracja sali i kościoła to polecam sama sie tym dorywczo zajmuje i wiem o czy mozna zapomniec tworzac samemy dekoracje dekoracja kosciola z zywych kwiatow najlepiej jezeli jest wykonana w tym waznym dniu bo wtedy najlepiej wyglada a co do kosztow... zawsze mozna koszt dekoracji dogadac z parami ktore biora slub przed Wami czy po Was a cena 1200 -1500 to nie duzo

Gość zależy jaką firmę
bo jak patrzę np. na to ohydztwo to mi się nóż w kieszeni otwiera (kliknijcie na dział "realizacje") http://www.artdekorgala.pl/

Gość cofee
załozenie jest proste masz floryske ktora robi ciekawe bukiety, najlepiej pochodzic po kwiaciarniach wiele z nich ma to w swojej ofercie albo zna kogos a potem poprosic o zdjecia z realizacji porozmawiac co maja w ofercie zespolic wszystko ze sobą czyli bukiet ma byc dopelnieniem sukienki i mlodego z boku dekoacja samochodu ma komponowac z bukietem dekoracja kosciola rowniez na sali tez te same akcenty

do a materiał---> w tym są już żywe kwiaty, pokrowce na krzesął, materiały, obrusy, świeczniki,wazony,przed wejściem na sale kule kwiatowe, dekoracja schodów,bukiety( aż 3 bo mamy duży stół) na stół prezydialnny, dekoracja z amteriałów i kwiatów za Państwem Młodym, girlandy kwiatowe na suficie,dekoracja stołu na szampana, stołu na tort, stołu na trunki, stół dla dzieci z balonami helowymi i słodyczami,trochę kwiatów i materiłu przy noclegach( bo mamy też tam noclegi)pierwsze myślałam że to dużo,ale jak mi te Panie policzyły ile sameżywe kwiaty kosztują to się nawt nie zastanawialiśmy.

Gość Artis Perfecta
Witam, Sama reprezentuję firmę dekoratorską. I chciałabym podzielić się kilkoma uwagami przemawiającymi za skorzystaniem z usług takiej właśnie firmy. Po 1. nie trzeba tracic czasu na kupowanie materiału, dekorowanie sali itp. Po 2 firmy takie mają dostęp do hurtowni i zakupów po niższych cenach, często tez wypozyczają posiadane elementy, więc cena jest dużo niższa niż cena zakupu. Do tego dekoratorzy z prawdziwego zdarzenia wykonują to, czego oczekują Klienci, i oczywiście podsujwają korzystne rozwiązania. Ps. Wszystkich chetnych zapraszam serdecznie tel. 519 469 996

ja jakieś 3 tygodnie przed ślubem poszłam obejrzeć moją salę przygotowaną przez dekoratorkę dla innej pary i szczerzemówiąc wyglądało to dość mdło i kiczowato, w dodatku kobieta krzyknęła sobie 1200zł za pare balonów i jakiś materiał dziwnie gdzieniegdzie rozwieszony po ścianach + pare chwastów we flakonach (tak, chwastów, bo to było więcej trawiasto-zielonego niż kwiecistego w tym flakonie), postawiła jakąś bramę przed wejściem i ot cała robota. stwierdziłam, że sama bym to lepiej zrobiła i w czwartek przed ślubem lokal udostępnił mi sale, skrzyknęłam świadków i w 4 zrobilismy fajne rzeczy, w piątek podjechalam rano z Mamą na giełde, kupiłyśmy piękne kwiaty, kosze i zawiozłyśmy to na salę, gdzie tam pani od bukietów zrobila piekne wiązanki z tego więc my tylko dodekorowaliśmy jeszcze hall i bylo naprawde świetnie. Wcale nie trzeba na to tak wiele czasu, po prostu troche pomysłu i więcej rąk do robienia, nie trzeba być mistrzem dekoracjii, żeby umieć nadmuchać i związać balon czy powiesić cos wg. wskazań.

Ja jeszcze myślę ale ponieważ sala sama w sobie jest bardzo strojna (w stylu pałacyk) to nie będzie team ani balonów ani materiałów innych niż już dopasowane do sali. Będą natomiast wiązanki żywych kwiatów na każdym z okrągłych stołów. Resztę dekoracji stworzę sama - podpatrzyłam na necie - zaopatrzę się w IKEI - mam na to jesienne i zimowe wieczorki :)

ja myśle, ż ekupowanie w IKEI to troche drogi wydatek jak an tak jednorazową imprezę, chyba że potem to gdzies komuś sprzedasz?

Nie wiesz co i w jakich ilościach zamierzam zakupić ;) poza tym są to przezroczyste klasyczne kwadratowe wazony, kamyczki i tym podobne - koszt tego kilka razy tańszy niż u dekoratora jak sobie sama kupię i zrobię a zostanie mi pamiątka która zawsze w domu będzie miała wykorzystanie :)

Gość do broneczkiiiiiiiiii
faktyczniew ta strone tro jedeno wielkie nieporozumienie haha skad oni ta wioche wzieli :O alew ta strone i dzial wiosna.., super, delikatnie, z klasa,.ekstra. jaka masz sukienke?

Broneczka - Wiosna mi sie bardzo podoba, prosto, klasycznie, bez zbednych dodatkow - dodatkowy plus to uniwersalnosc takiego zdobienia - do wiekszosci sal powinno swietnie pasowac. Zima natomiast podoba mi sie juz troche mniej, za duzo tego, kwiaty moim zdaniem powinny jednak byc delikatniejsze, kamienie to juz kompletnie nie pasuja na stoly weselne - tym bardziej ze nie do kazdej sali bedzie pasowalo. a co do wystroju sal i kosciola: ja najchetniej w ogole bym zrezygnowala i z tego i z tego. kosciol jest piekny jaki jest, nie zalezy mi na dodatkowej oprawie. sala wynajeta w nowo-odremontowanym dworku nie potrzebuje rowniez zadnych upiekszen.Ale niestety latwo sie mowi ... po nas slub maja jeszcze jacys ludzie, ktorzy chca wlasnie, takie zbednych piedol (moim zdaniem "zbednych" rzecz jasna) jak: czerwony dywan (SIC!), ubrany oltarz, i oltarze w nawach bocznych, do tego jeszcze wszystkie lawki ... boje sie ze jak sie z nimi nie dogadam, to wejda w polowie naszej uroczystosci to zaczna roziwjac te dywany, wieszac te kwiaty. umowilismy sie z nimi na spotkanie i dogadanie szczegolow, mam nadzieje, ze wszystko uda sie jakos normalnie dograc.

guniorek nie mają prawa Ci ingerować w uroczystość!!! wy skończycie to dopiero, choć są i tacy ludzie którzy się tym średnio przejmują.... niestety co do dekoracji z galerii ZIMA - ujęły mnie tylko te kwiaty zanurzone w wodzie w wazoniku, tyle że ja nie dam na spód kamieni jak na zdjęciu takich szarych tylko takich malutkich drobnych przezroczytych okrągłych - więc pasować będzie tak myślę i będzie to wyglądało lżej i delikatnie. Kościół - jak dasz mi e-mail to wrzucę Ci tam fotki bo nie mam linków.

Gość do broneczkiiiiiiiiii
bedziesz miala piekna suknie, piekna sala zycze udanego wesela i szczescia w malezenstwie :)