Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GUSIA111

DO KIEDY MOZNA ODBYC STAZ?

Polecane posty

Gość GUSIA111

obronilam sie w czerwcu 2007 i jescze nie odbylam stazu, czy toprawda ze ma sie tylko rok na jego odbycie? tzn w moim przypadku do czerwca 2008? czy można dostać staż na krótko przed ostatecznym limitem czasu, np w maju na 3 miechy?

Staż do 25 roku życia, staże są do trzech miesięcy do roku, ale długość stażu ustala każdy urząd sam, na ile mu starczy kasy. Jak być pogadała z urzędniczką, to może by wykombinowali staż na trzy miesiące, la eto trochę krótko...

Gość GUSIA111
to jezeli jestem z listopada to czy moglabym zaczac staz powiedzmy we wrzesniu?

Gość a ile masz lat.
?

Gość kameliiiaa
Po pierwsze nie ma obowiązku odbyć stazu po studiach - ale dobrze wygląda w CV . I bez znajomości trudno Ci bedzie załatwić sobie staż odkiedy Ty będziesz chcieć i to tylko na 3miesiące...

Gość e tam trudno ja chcialam w
zakladzie karnym i mam:)

Zgadzam sie z przedmówczynią. Bo trochę niejasno napisałaś. Nie ma obowiązku odbycia stażu.I są różne rodzaje stażu. Finansowany przez unię (od 3 miesięcy do 1 roku, nie może być przedłużany), przez urząd (może być przedłużany, a czas zależy od nich) i normalna praca, gdzie zawsze na początku jesteś stażystą.

Znaczy trochę niejasno napisała autorka tematu, nie kameliiia;-) Sorki, teraz ja mieszam:-)

Gość w normalnej pracy nie ma
stazysty tylko referent ;)

Gość kameliiiaa
staż można rozpocząć do 25roku życia, lub na rok po obronie ale nie pózniej niż do 27 z tego co pamiętam.

Ja jestem od tego roku na etacie i mam stopień "stażysta". Tak sie nazywa pierwszy stopień w moim awansie zawodowym...

Gość hmm to moj stopien brzmi
lepiej:P

Mój chłopak ma 26 i powiedzieli mu, że jest za stary na staż, bo można do 25 roku i mnie tez tak powiadomili, jak składałam swój staż.

Gość kameliiiaa
i jak chcesz iść gdzieś na staż to się zgłaszasz np. do jakiegoś Urzędu-ja byłam w ZUSie i mówią Ci czy możesz odbyc u nich staż od kiedy i ile będzie trwał-mój 6miesięcy-mogłam przedłuzyć

Gość e tam trudno ja chcialam w
no ale najpierw trzeba sie zarejestrowac do UP

Gość GUSIA111
mam 24 lata, 25 w list tego roku, chcialabym wyjechac jescze za granice, ale sie boje ae potem mi przepadnie mozliwosc odbycia stazu, skonczylam analityke med, w tym zawodzie nie trzeba odbywac stazu, ale wiem ze to dobrze wyglada w cv. i teraz to nie wiem co robic, pojezdzic jeszcze po swiecie czy zaczac sie ustatkowywac, wiem ze im dalej od skonczenia studiow tym gorzej z zpaca, cos radzicei? poozdrawiam

Gość GUSIA111
pomocy he

Gość gusinka223