Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VogueCity

Dieta klinik Mayo

Polecane posty

Gość VogueCity

Hej dziewczyny, zaczynam od jutra z tą diętą, myślałam o kopenhaskiej, ale za dużo składników w niej nie lubię :) Dieta kliniki Mayo, jest całkiem podobna, no może bardziej monotonna. Mam do zrzucenia 12 kg :/ Jest któraś chętna mi towarzyszyć? Aaaa, tu są zasady tej diety: Dieta Kliniki Mayo ma swoje nadrzędne zasady. Codziennie należy zjeść 4-6 jajek i wypić 2 litry płynów. Może to być woda mineralna, herbatki ziołowe, kawa lub słaba herbata. W czasie kuracji odchudzającej należy unikać soli, cukru, pełnotłustych produktów mlecznych, roślin strączkowych, owoców i alkoholu. Z warzyw polecane są: sałata, marchew, brokuły, ogórki, pomidory. W celu osiągnięcia lepszego efektu odchudzającego z menu wyeliminować warto ziemniaki, tłuste mięsa, słodycze, soki owocowe i napoje gazowane. 7 dni pierwszego tygodnia: Śniadanie: 2 jajka na twardo, filiżanka czarnej kawy. Obiad: 2 jajka na twardo, 200 g warzyw gotowanych. Kolacja: 2 jajka na twardo lub 150 g pieczonego mięsa, główka sałaty z sokiem z cytryny. 7 dni drugiego tygodnia: Śniadanie: filiżanka czarnej kawy, kromka chrupkiego pieczywa. Obiad: 150 g mięsa smażonego, filiżanka tartej marchewki z sokiem z cytryny. Kolacja: 2 jajka na twardo lub 100g chudej szynki, 150 g chudego jogurtu.

Gość viola_2
lee ja nie moge zadnej bo mam po jajkach wymioty:(

Gość VogueCity
Dziś zaczęłam, mam nadzieję, zrzucić dużo kilogramów i cieszyć się dobrym samopoczuciem :) Co do szkodliwości jajek- obalono już mit, że jajka dostarczają złego cholesterolu, a dieta ta jest wyjściową, z której ułożono , tak popularną i skuteczną kopenhaską.

Powodzenia życze!! ja się nie dołącze bo jestem na razie na warzywno owocowej a tak ogólnie to na wyeliminowania nie potrzebnych produktów i mniej żreć. jajek nie można dużo jeżeli ktoś ma przeciwskazania lekarskie. na Soutch beach przez dwa tyg. też można jajek do woli jeżeli nie ma przeciwskazań. Dlatego jeżeli wytrwasz dobrze powinno być

Gość VogueCity
Dzięki za słowa otuchy :) Mam nadzieję, że wytrwam, bardzo mi na tym zależy, z rseztą jak chyba każdej z nas tutaj. Pozdrawiam i również życzę powodzenia w Twojej diecie.

Gość a ile sie na tym chudnie
i co z piciem? tylko woda jak w kopenhskiej??

Gość sokowciag
e a gdyby rolozyc to na 4 posilki to nie byloby lepszych efektow?? chce jak najszybciej przejsc znow na dietke ale coraz bardziej zdaje sobie sprawe ze te ciagle tluczone \"4, 5 lub 6 regularnych posilkow\" to polowa sukcesu. mozna by np jedno jajko ze sniadania przeniesc na 2 sniadanie... co wy na to? chodzi mi glownie o wyeliminowanie napadow glodu... ja mam z tym najwiecej problemu:) moge nie jesc caly dzien ale potem to wchlaniam co sie da... walcze z tym:)

Gość VogueCity
Mi właśnie bardziej odpowiada ta dieta- między inymi dlatego,że można na niej pić nie tylko wodę- ale też herbatę czy kawę (oczywiście bez cukru) :) Co do rozkładnia posiłków to wydaje mi się, że dla chudnięcia jest lepiej zjeść 3 posiłki, ponieważ są one białkowe i organizm ma więcej do trawienie i spalania- w ten sposób jest przyspieszona przemiana materii, a tak jak się to porozkłada np. po 1 jajku to już nie trawi on tak inetnsywnie ponieważ ma mniejsze porcje. Kiedyś ktoś mi tłumaczył w ten sposób działanie kopenhaskiej- a te diety są prawie takie same. Ja np. żeby zapobiec atakom głodu popijam ciepłą herbatkę co jakiś czas, zawzse to coś daje :)

Gość juz to przerabialam
wyniki byly tylko w pierwszym tygodniu, potem przestoj - a najgorsze to byl fakt, ze do ubikacji nie bylo po co chodzic, zatwardzenia na maxa :O

Gość ile sie chudnie
ja bylam na kopenhaskiej ale nilubie rzeczy z tamtego jadlospisu, schudlam rok temu 7kg, potem przez moja glupote zaczelam zryc i wrocilo z 5:( ta mi nawet odpowiada , ile sie chudnie? a kawa rano tez bez cukru?

Gość ile sie chudnie
ale tam pisze gotowane warzywa, to jak mam pomidora z ogorkiem ugotowac:P chyba jutro ja zaczne

Gość VogueCity
Na problemy z chodzeniem do ubikacji- można do każdego posiłku dodac łyżkę otrębów. Niestety rano kawy też się nie słodzi- ale przecież są słodziki :) Ja właśnie zjadłam obiadek - 2 jajka, 200 gr kalafiora i łyżeczk szcypiorku ;) (tak dla smaku), dosyapłam też dosłownie ociupinkę soli ziołowej. Myślę,że to nic nie zrujnuje w diecie.

Gość VogueCity
Chudnię się ponoć do 8 kg. Jeszcze tej doety nie przerabiałam więce dopiero się sama przekonam teraz.

Gość ile sie chudnie
8 by mnie uratowało:) to ja od jutra:) chyba kratke jaj musze kupic:)

Gość wioleta22
do Karolajna48 I jak?stosowałaś tą dietkę? Ja zaczęłam dzisiaj! Mam nadzieje że wytrwam! Może jest ktoś kto się przyłączy?

Gość Je suis et je ne suis pas
Hej.Stary wątek,ktoś chce zacząć tę dietę ? Być ze mną w niej :)

Gość natashablokus
Wlasnie z kumpela zaczynamy drugi dzien.. jest ciezko ale mamy nadzieje ze wytrwamy :)

Gość Sosna288
Hej natashablokus i Je suis et je ne suis pas Chciałabym również kontynuować wątek diety Mayo. Właśnie wpadłam na nią w necie. Naczytałam się, zpaliłam no i gotuję już jajka na jutro. Do zrzucenia mam dość sporo bo dźwigam 100kg... niestety brak konsekwencji i silnej woli doprowadził mnie do tego stanu.... Na razie ograniczam jedzenie i zaczęłam ćwiczyć (aerobic 2x tydz.). No i pozytywne myślenie! Lubię jednak szybko widzieć efekty tego co robię, odchudzania też :) Mayo więc mnie zainteresowała Ciekawa jestem jak Wam poszło, jakie efekty? Podzielcie się informacjami. Desperacko potrzebuję wsparcia :)

Gość Sosna288
Szkoda, że nikt się nie odezwał... Powiem tylko, że jestem po 5 dniach diety. Efekty są świetne! -1,8 kg i mam nadzieję, że będzie jeszcze więcej na minusie. Początek był trudny. Pierwsze dwa dni ssało mnie dość mocno, ale później już było OK. Jajka na szczęście lubię, więc jak narazie nie przeszkadza mi ich ilość :) Kawę piję z mlekiem, bo inaczej nie lubię. i to 3 duże kubki. Z gotowanych warzyw to tylko brokuły. I wieczorkiem najpóżniej o 18, kurczaczek z grila lub suchej teflonowej patelni z sałatą. Odezwę się za parę dni i poinformuję jak mi idzie :) Może do tej pory ktoś podejmie ten wątek.... :)

Gość beadziubek
Cześć wszystkim na diecie. Ja moje kochane tą dietę mam od lat 80, dostałam ją od lekarza endokrynologa !, i co jakiś czas( kilka lat) stosuję ją z dość dużym powodzeniem. Zaznaczam, ja się nią dyscyplinuję, staram się jeść dość racjonalnie ale największym nieszczęściem dla mnie jest to, że lubię słodkości i to najczęściej pieczone przez samą siebie. Tak więc gdy waga zbliża się do wyznaczonej górnej granicy stosuję dietkę i wracam do normy. Zawsze mam ok 5 kg mniej po jej zastosowaniu i to mi wystarcza. Tylko mała uwaga: ja nie jem kilku jajek dziennie tyko tygodniowo, resztą gdzieś w necie jest ta dieta. Bo to co tu przeczytałam to rozumiem że codziennie je się to samo, nie dałabym rady, a w tej co ja mam to co dzień jest inaczej i w drugim tygodniu powtórka. Oczywiście nie mówię że ta Wasza jest zła, bo nie stosowałam jej, ale kiedy ja dostałam swoją to o jajkach było mówione wiele złego, więc może dlatego jest ich mniej niż w tej o której Wy mówicie. Ale do dziś ją sobie chwalę, życzę wytrwałości i powodzenia. Trzymam kciuki

Gość gośćNati
2 dzień i juz kilo mniej, poprzedno udało schudnąc mi się 5 kg, żołądek zmniejszył się. Efektu jojo nie było bardzo długo, dlatego zaczęłam pozwalać sobie na więcej i 3 kg wróciło. Polecam, daje sie na niej przezyc :)