Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jarl Sigvald

Dlaczego kobiety przestaja o siebie dbac w zwiazku i tyja ?

Polecane posty

Gość Jarl Sigvald

oczywiscie nie wszystkie, bo jest wiele zadbanych szczuplutkich dziewczyn, jednak wiele dziewczyn po zdobyciu faceta mysla ze go usidlily i on ma je kochac niezaleznie jak one beda wygladac:-o a to blad, wielki blad. KOBIETA MUSI BYC SZCZUPLA ( nie chuda - zeby mi nie wyskoczyli ze promuje anorektyzm :-p )

po pierwsze, buraku, kobieta NIC nie musi po drugie, często ludzie, którzy mają dobrze, spokój, miłość, brak nerwów, to tyją i na odwrót, jak jest im źle, denerwują się i stresują - to chudną dla większości ssaków to naturalna kolej rzeczy kobieta i mężczyzna też - to ssaki (tak dla przypomnienia, jakby ktoś wagarował w podstawówce, a takie odnoszę wrażenie w stosunku do autora tematu)

"po pierwsze, buraku, kobieta NIC nie musi" mężczyzn nicniemuszenie też dotyczy? :P

ale z postawy nicniemuszenia wynikaja konsekwencje, ktore potem mozna określic jako ogolny temat "dlaczego on mnie zdradził"... mozna sobie przyjąć postawe niecniemuszacza, ale nalezy byc swiadomym konsekwencji jakie ona wywołuje

Gość ewa gadaj jak do sciany
tutaj siedza zakompleksione malolaty, ktore uwazaja, ze partnera/rke posiada sie po to, zeby sie chwalic znajomym :O

Gość może nie musi
, ale powinna dbać o siebie i dążyć do tego by mieć zgrabną sylwetkę;):)

Ja tam schudlam w zwiazku :P A w ogole jak poznalam swojego obecnego to bylam niezlym baleronkiem, ale widac jakos mu nie przeszkadzalo. Milosci nie otrzymuje sie w nagrode za bycie szczuplym i pieknym.

Gość pffffffff
i to nie koniecznie dla faceta

"Przecież faceci też tyją w związku" ich też nie głaszczemy za to po główce

To lepiej, jak się prężą, kombinują i wysilają? Na długo im starczy tego sprężu? Ja nie piszę o tym, że z kobiety/mężczyzny zadbanego po ślubie mamy stać się śmierdzącą fleją. Jest jeszcze złoty środek, ale chyba niektórzy nie znają takiej opcji.

jesli niektore stroja sie tylko po to, zeby zlapac faceta, to moze i jak juz go maja to sie zaniedbuja :O :D

Gość znudzony kolo..
"ale z postawy nicniemuszenia wynikaja konsekwencje, ktore potem mozna określic jako ogolny temat "dlaczego on mnie zdradził"... komiczny ale ty tu banały walisz , większość zdradza z nudów bo im się ten sam prtner przejadł i wygląd nic tu nie pomoże......ostatnio mój znajomy zostawił żone po 8 latach małżeństwa ( szczupłą i ładną) dla grubaski która wyglada jak słonica i ma trójke dzieci z 2 poprzednich związków jak ma zdradzic to i tak zdradzi a dbac o siebie warto przede wszystkim dla...siebie :)

Z tego samego powodu, z jakiego mężczyźni przestają dawać kobietom kwiaty, komplemetnować je, i ogólnie starać się... Krótko mówiąc: zbytnia pewność siebie:o

Gość tak szczerze
"Milosci nie otrzymuje sie w nagrode za bycie szczuplym i pieknym." pieknie powiedziane:) ja tez utylam,ale ogolnie faceci czesto nie widza tego,ze kobieta nie moze jesc tak jak oni.zabieraja nas na pizze,piwo,lody itd,ogolnie tluste zarcie,a potem zdziwienie,ze utyla.ja tak kurde mam z kazdym chlopakiem,a potem sie wscieka,ze nie chce isc do pizzeri,bo ciezko mi patrzec jak on wcina pyszna pizze,a ja nie moge...

\"spręż\" to bardzo ciekawy neologizm :P ale - nie ma złotych środków... albo kobieta o siebie dba, albo nie dba... nie ma sytuacji pośrednich - troche dba, albo troche nie dba... jesli ktos widzi potrzeba dbania to dba a nie troche dba, czy połowicznie dba...

heh odpowiem krótko - kiedy kobieta jest sama, skupia swoją uwagę na sobie, gotuje sobie to co chce lub powinna jeść, po pracy chodzi na siłownię, poświęca dużo czasu na smarowanie i wklepywanie, kiedy zamieszkuje z nią mężczyzna, zaczynają jeść również to na co on ma ochotę, kiedy po pracy ona chce iść na siłownie i potem do kosmetyczki on zaczyna jęczeć: "no to zajebiście, niedługo będziemy widywać się tylko po ciemku w łóżku koło północy - i co mi z Twoich starań", a kiedy wklepuje i masuje się godzine on jęczy: "kieeerwaaa ile można w tej łazience"... "łee jesteś lepka"... "ten peeling kawowy śmierdzi" jeśli chcesz, żeby Twoja kobieta była tak samo zadbana jak w momencie poznania Ciebie, daj jej ku temu możliwość podobna sytuacja pojawia się w relacji w drugą stronę: kobiety fascynują mężczyźni z pasją, znajomymi, uprawiający sporty, lubiący rozrywki, a kiedy są już razem ona zaczyna: "wolisz samochody/komputer/książki/kumpli ode mnie", "zostańmy w domu dziś, poprzytulamy się", "dlaczego nie możemy razem ... gdybyś zamiast kosza wybrał jogę...", a potem rozpaczają: "on się zmienił", "zamiast błysku w oku jest błysk telewizora", "tylko siedzi i gnije w domu"

"ostatnio mój znajomy zostawił żone po 8 latach małżeństwa ( szczupłą i ładną) dla grubaski która wyglada jak słonica i ma trójke dzieci z 2 poprzednich związków" takie przykłady fajnie sie podaje, bo są nieweryfikowalne... i to wy piszecie banały... miłość nie jest bezwarunkowa... kocha sie czlowieka za coś... mężczyzna bierze kobiete za to jak wygląda i za to jaki ma charakter... jesli zmienia sie jedno, lub drugie, odchodzi... a to, że żona była ładna i szczupła (nawet zakładajace, ze przyklad jest prawdziwy) nie znaczy, ze nie stała sie cholerą nie do wytrzymania...

Gość może nie musi
Znudzony koło...jestem tego samego zdania, co i Ty.:)

komiczne, nie zawsze bedziesz piekny i mlody, nawet jesli bedziesz sie bardzo staral, i co, wtedy juz cie zona nie bedzie kochac? puknij sie w glowe.

ale żona wtedy tez nie będzie piękna i młoda... gdy czlowiek jest stary moze byc zadbany i elegancki... ludzie, żyjecie jkaimis marzeniami a nie realiami... stąd tyle rozwodów, bo ludzie wierzą w duchy a nie w rzeczywistosc...

"wiadomo ze jak sie kocha to sie raczej nie zostawi kogos bo ktos przytyl" ale jak to swiadczy o uczuciu partnera, jesli z szczuplej laski zmieniła sie w łup harpunnika? ona mnie kocha, skoro nie dba o moje wrażenia estetyczne?

Gość karolina karolina 24
autorze topiku-nie wszystkie kobiety przestaja o siebie dbac-sa takie ktore ZAWSZE o siebie dbaja wiec nie generalizuj.Tak samo moge generalizowac w stosunku do facetow ze zalozmy jak zdobeda juz kobiete to przestaja sie o nia starac i juz ogladaja sie za inna.

"nie kocha się za coś tylko mimo czegoś" tak kochaja kobiety - faceci kochaja za coś...

Oczywiscie, ze trzeba o sibie dbac, ale przyczyna rozwodow jest przewaznie calkiem inna. Osobiscie w swoim otoczeniu nie znam ani jednej pary, ktora by sie rozwiodla z tak glupiego pwodu. Poza tym jezeli facet zostawia kobiete, bo ona utyla, to ja bym tu raczej mowila o braku milosci :O