Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

2dni po terminie...

Polecane posty

A tu dalej nic...Nie pomagaja mi zadne sposoby,spacery,sex,mycie okien.Mam wrazenie ze nigdy nie urodze...Ile jeszcze mam czekac:(((

ja urodzilam tydzien po terminie i jak sie okazalo ciąza nie byla przenoszona:) tak wiec cierpliwosci:) i wyspij sie na zapas! powodzenia:)

ja urodziłam 10 dni po terminie sprzątam, chodziłam po schodach, piłam napar z liści malin, robiłam przysiady ... nic nie pomogło

ja czekałam 14 dni i jechałam na wywołanie

kashi wszystko będzie dobrze :D Moze jeszcze dziś Ciebie złapie? Jeszcze nie masz ciązy przenoszonej.Życze lekkiego i szybkiego porodu :)

Gość croo80
czasami to jest też kwestia złego obliczenia przez lekarzy terminu. moja siostra tak miała. policzyła sobie sama, wg tego czego była pewna i nie martwiła się, że jeszcze nie rodzi bo wiedziała, że jeszcze ma czas, pozdrawiam i trzymam kciuki! mnie to czeka w czerwcu :)

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia.Ja po prostu juz tak bardzo bym chciala miec maluszka kolo siebie.Jeszcze wk...wia mnie jak wzyscy dzwonia i jakby z wyrzutem sie pytaja:-to ty JESZCZE nie urodzilas???Jakby trudno im bylo zrozumiec ze to nie ode mnie zalezy.

Jak lekarz moze zle wyliczyc termin porodu?? Termin porodu to data przyblizona. Ciaza trwa ok. 40 tyg. +/- 2 tyg. Czyli moze trwac rownie dobrze 38 jak i 42 tygodnie. Dopiero po 42 tyg uznaje sie ciaze za przenoszona. Tylko jakies 5 % dzieci rodzi sie w wyznaczonym terminie. Wiec nie ma co trzymac sie kurczowo daty porodu. Kashi bedzie dobrze :) No coz widocznie maluch jeszcze chce posiedziec w brzuchu :) Odpoczywaj jak najwiecej, bo to ostatni dzwonek.