Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liza_k

Brak pęcherzyka ciążowego

Polecane posty

Gość liza_k

Witam serdecznie. Mam pytanko... Podejrzewam, że jestem w ciąży - tak wykazały testy apteczne oraz badanie Beta HCG 1-2 tydzień. Byłam dziś na badaniu USG i lekarz nie widzi jeszcze pęcherzyka ciążowego, a według jego wyliczeń to powinien być 5-6 tydzień. Strasznie się martwię....

na razie nie masz powodów do zmartwień, u mnie pęcherrzyk pojawił sie dopiero pod koniec 7 tygodnia...

Ja byłam w 6tc i też nic niebyło widać na USG. Lekarz kazał przyjść za 2 tyg i okazało się, że pojawił się. Okazało się iż młody począł się później i tyle. Dwutygodniowe odchylenie jest jeszcze prawidłowe więc pewnie u Ciebie też jest jeszcze za wcześnie. Co do norm bety to niesą dokładnie okreslone ale podawane od do więc mogą być większe. Odczekaj kilka albo kilkanaście dni i idź jeszcze raz do lekarza

i jeszcze jedno, betę dobrze jest zrobić np. dwa razy w odstępie dwóch dni, wtedy widać że przyrosty są prawidłowe...

Gość liza_k
Betę miałam w zeszłym tygodniu 60.7, mam powtórzyć ją w przyszły poniedziałek i na USG w kolejny pn. Boję się....

wygląda to na bardzo wczesną ciążę, przy takim poziomie bety nie będzie widać jeszcze pęcherzyka... nie martw się, będzie dobrze:) a jestes już po terminie okresu?

Gość liza_k
tak ostatni miałam 17 stycznia, fakt, że bywało , że okres się spóźniał nawet o miesiąc - mam bardzo nieregularną miesiączkę, ale jak wtedy robiłam testy zawsze wychodziły negatywne, Beta też no i piersi mnie tak potężnie nie bolały jak teraz, nie moożna prawie, że ich dotknąć...

u mnie z piersiami było tak samo... w ogóle jak czytam co piszesz to przypominam sobie siebie...na pierwszym usg nic nie było widać, wpadłam w panikę, a lekarka kazała mi spokojnie czekać i przyjść za prawie 2 tygodnie...ale jak tu przeżyć te dwa tygodnie? i wtedy znajoma poradziła mi, żeby robić betę co drugi dzień i analizować jej przyrosty...i to mnie troche uspokoiło...w ciągu tych dwóch tygodni w laboratorium byłam chyb az 5 razy...oczywiście nie namawiam Cię do tego, ale z drugiej strony rozumiem co przeżywasz...gdybym ponownie znalazła się w takiej sytuacji zrobiłabym tak samo jak wtedy:)

Gość liza_k
a skąd jesteś??

a skoro masz bardzo nieregularne cykle to ciężko stwierdzić kiedy doszło do zaplodnienia (tzn. ty powinnaś to wiedzieć:)), więc to może być po prostu bardzo wczesna ciąża...

Gość liza_k
ostatni raz współżyłam z mężem na początku lutego do 3 max.

moze za szybko poszlas chociaz ja bylam w 1 ciazy w 38 dniu cyklu i juz bylo widac miniaturowy pecherzyk ale wiem ze niektore babki w 6 tyg jeszcze nic nie widza... pozostaje tylko czekac i wierzyc ze za szybko sie poszlo

dodam ze ja mialam zawsze regularne cykle 28 dniowe jezeli masz nieregularne to napewno za szybko poszlas, jezeli beta wzrasta to znaczy ze wszystko jest ok ;)

niestety nic innego Ci nie poradzę jak tylko, że ja bym nie wytrzymała do poniedziałku...zrobiłabym betę jak najszybciej, bo dla mnie taka niepewnosc byłaby po prostu nie do zniesienia...

Gość liza_k
tak zrobię jutro bo ja też nie wytrzymam, boję się czy nie spadła.....kurcze

Gość liza_k
dziękuje:-)