Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123425

Jak dbasz o swoje włosy?

Polecane posty

Gość 123425

Jaki masz typ włosów i jak o nie dbasz? Wpisujcie, może ktoś znajdzie dla siebie coś odpowiedniego. Ja zacznę... Mam włosy bardzo problemowe: łupież, przetluszczajace sie u nasady, cienkie, przykpalnięte, słabe (kolor brąz), suche końce. Jak dbam? Około 2 razy w tygodniu robię maseczkę na włosy z drożdży (nakładam u nasady). Myję włosy co dwa dni, po myciu około 2 lub 3 razy w tygodniu płuczę w pokrzywie. Jeżeli chodzi o mycie- szampon Head & Shoulders dla włosów przetłuszczających się z łupieżem, do szamponu dodaję łyżeczkę piwa i łyżeczkę miodu (ma dzialanie przeciwlupiezowe i wzmacniające), nakładam odżywkę do spłukiwania Gliss Kur do włosów brązowych (nakładam tylko na suche końce). Ponadto włosy po umyciu zawiązuję w ręcznik, żeby trochę wyschły i żebym nie musiała zbyt długo suszyć ich suszarką. Mam zamiar kupić jakieś minerały w tabletkach. To by było na tyle... A wy?

Gość kraszkaa
mo rany, ale dużo czasu im poświęcasz - naturalne maseczki, nie chciałoby mi się.. ja myję szmponem dermena, bo mi wypadają, odżywki na zmianę - dove, pantene, wax, bo sa b. suche na końcach, ostatnio ampułki klorane i witaminy tej samej firmy, to wszystko, myję włosy co 2 dni

Gość 123425
JA mam taki problem, że wszystkie te szampony typu Dove czy np Nivea powodują u mnie łupież...Jak tylko skończy mi sie Head&Shoulders zainwestuje w szampon apteczny.

Ja stosuje szampon naturalny z logony (werbena z limonka) i w osuszone recznikiem wlosy wcieram jedwab, krysztaly w plynie lub serum wzmacniajace. Mam dosyc dlugie wlosy i cienkie. Tez zawsze przyklapywaly mi do glowy i przetluszczaly sie przy glowie. Kiedys u fryzjera w pismie branzowym przeczytalam jak dbac o takie wlosy i juz od dluzszego czasu nie uzywam zadnych odzywek i masek bo obciazaja takie cienkie wlosy. Odzywiam je serum badz odzywka z ampulki. A zeby sie ladnie rozczesyway i blyszczaly - jedwab badz krysztaly. Tylko, ze wszlekie tlustosci typu jedwab nakladam wylacznie na wlosy a nie na skore glowy. Gdy mam problem z lupiezem to stosuje apteczny LRP Kerium i to wszystko :)

Gość 123425

Myję co dwa dni, przed myciem stosuję odżywkę z jajek i mleka - zostawiam na włosach na pół godziny.

Gość netretete
Włosy suche, długie i cienkie - myję szamponem Fitomed z wyciągiem z herbaty i henny, około raz w tygodniu (jeśli mi się chce :) )kompres nawilżająco-regenerujący Joanny, a dziś kupiłam jedwab Biosilk.

Gość to jakajaja
ja mam pytanie do dziewczyn uzywajacych pianki-kupilam niedawno Niwea do lokow-i jak naloze na suche wlosy to one sa takie sztywne i widac jak by te pianke -taka twardoscc jesli to rozumiecie czy wy tak zostawiacie czy czeszecie potem wlosy?

Gość to jakajaja
no tak ale np id na 7 do pracy wiec myc nie bede bo mam geste a jaka masz rade zeby byly ok

to zalezy co chcesz z nimi zrobic. moze sprobowalabys ukladac guma a nie pianka. tylko gume trzeba daleko od nasady zeby nie obciazala wlosow. a moze pianka dwudniowa objetosc i dac ja w mokre wlosy wieczorem. nie wiem :(

Gość netretete
Jeśli zależy Ci na podkreśleniu loków to może wosk? Po nim włosy nie będą sztywne, ale trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością;)

Gość to jakajaja
uzywalam wosku i jest ok ale w sumie kupilam pianke i nie bardzo jestem zadowolona-w sumie po dwoch dniach wlosy sa po niej do kitu a mam geste i pusza sie

Gość Polibuda
Włosy dosyc grube, rozjasniane, prostowane i suszone suszarka :P -- myje co 2 dni, uzywam po kazdym myciu taka odzywke/ krem mleczno-kokosowy -- mmm slicznie pachnie i wlosy tez pozniej bosko pachna :D:D Co jakis czas maseczke do zniszczonych wlosow a myje szamponem jakim akurat mam ochote :P