Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem2

psychoterapia- czy mam sie bać?

Polecane posty

od jagielonskiej trzeba isc do kolejnej ulicy rownoleglej w dol i na tej ulicy to bedzie ;) tak mniej wiecej na przeciwko przystanku na jagielonskiej. A co do innego lekarza to nie mam pojecia kto tam ejst dobry, ale wydaje mi sie ze tam wszystkie sa dobre :)

Gość do coci
zamierzam się zapisać do psychoterapeuty. Może ktoś orientuje się co do limitu zapisu do nich na kartę chorych, nie chcę płacić ponieważ jestem pewna, że u mnie terapia będzie trwać i trwać. Czy mogę zapisać się do nieograniczonej ilości specjalistów, by po pierwszej wizycie u nich stwierdzić, że ten człowiek będzie dla mnie ok? Czy w ich wyborze jestem ograniczona miejscem zamieszkania?

Mozesz sie zapisac do jednego psychologa, najwyzej jak nie bedzie Ci on odpowiadal to mozesz zmienic, tak mi mowila ta moja,ze ona zawsze mowi,ze jak cos nie odpowiada to mozna zawsze zmienic, bo trezeba sie dobrze czuc z psychologiem i miec do niego zaufanie :) Tzn mozesz sie zapisac do jednego psychologa w jednej poradni ;) Ja teraz wyjezdzam na miesiac wiec nie bede odpowiadac na pytania ;) Jak cos chcesz jeszcze pytac to do poniedzialku jestem :)

Gość Lakisza
czesc mam powazny problem. siostra ma bulimie i nie mam pojecia jak jej pomoc. Na rodzicow nie ma co liczyc... dajcie mi jakies propozycje, bardzo was o to prosze

Gość picolo
Witam mam pytanie chce sie wybrac do psychoterapeuty do krakowa ale nie wiem który jest dobry,jak ktos wie niech mi doradzi,dzieki i pozdrowionka

Gość alka74
a był ktoś na terapii w tychach ul budowlanych i w gliwicach ul Asnyka. Są to płatne gabinety? i jak tam jest , terapia pomaga?

Gość Gliwide Asnyka
jest na NFZ:) Bardzo chwalą, trochę trzeba poczekać na miejsce, bo jest wielu chętnych !

Gość Gliwice Asnyka
oczywiscie! :D

Gość barkera
Psychoterapeuta, to lekarz - można by rzec od duszy. Nie ma co obawiać się wizyty u Niego, jak zazwyczaj nie boimy się wizyty u lekarza rodzinnego. Tym bardziej, że w dzisiejszych czasach psychoterapia jest bardzo dostępna i powszechna - można wybrać sobie pasującego psychoterapeutę. Jeśli ktoś z Krakowa poszukuje psychoterapeuty, podrzucam ten adres: Gabinet Psychoterapii Gestalt ul. Bernardyńska 9/2A 30-069 Kraków http://psychoterapiawkrakowie.pl/index.html może komuś się przyda.

Gość Airis1991
Witam, Poszukuje dobrego specjalisty od zaburzen odzywiania(mieszane) i emocjonalnych(leki,depresje),najlepiej z okolic Tych ,Katowic.. Moze byc prywatnie, marzy mi se terapeuta-psychiatra ale watpie ze takowy sie znajdzie.. I,zalezy mi na tetrapi indywidualnej dlugoterminowej,moze mi ktoras polecic;(

Gość justkkaa
A w Warszawie polecicie kogoś? Chodziłam 2 lata temu, ale bardzo się zraziłam, szukam kogoś dobrego, cena nie jest aż tak bardzo istotna.

Gość kfffiatek55511112222
Widzę, że temat stary - odświeżę go. Szukam dobrego psychoterapeuty/ki (wolałabym, żeby to była kobieta) z okolic Katowic (mieszkam w Mysłowicach). Możecie kogoś polecić?

Gość gość
polecam www.terapiaself.pl

Gość AniaMaj
Może komuś się przyda, mogę polecić dwie świetne psycholog, którym zawdzięczam powrót "do normalności". Panią Agnieszkę Jabłonowską i Kingę Łęgowik , znają się na rzeczy. Chodziłam pół roku na terapię grupową, którą one prowadziły i co najważniejsze za darmo na NFZ.

Gość gość
Jakiś czas temu miałam dość trudną sytuację losową, przypadkiem trafiłam do psycholog Agnieszki Pietrzyk i naprawdę mi pomogła. Na początku też sie bałam ale okazało się że nie ma czego :) Indywidualne konsultacje pomogły mi zrozumieć wiele problemów. Zajrzyj sobie na stronę: http://psychoterapia-pietrzyk.pl/formy-pracy, gdzie są opisane formy pomocy psychologicznej. Moim zdaniem specjalista naprawdę wart polecenia.

Gość gość
psychoterapia grupowa-to jest dopiero jazda:) bylam na nie 2 tyg.az mnie niestety wyrzucili za 2 nieobecnosci/bylam chora a tam trzeba chodzic,nawet z choroba/ czegos takiego w zyciu moim 34 letnim nie przezylam.....wrazenie-bezcenne.tyle emocji, napiecia, adrenaliny. bylo nas 10 osob w kregu i kazdy mowil o swoich problemach. potem inni mowili otwarcie co mysla o tobie. i to bylo najtrudniejsze! b.trudno jest przyjac niemila prawde o sobie, przyjac krytyke, nie obrazac sie. jest to mega trudne. niektorym rzeczom nawet zaprzeczalam sama przed soba, czulam bunt. ale chce wrocic na terapie za kilka mcy i przejsc cale 3 mce, to pomaga jesli ktos ma silna motywacje. ja mam nerwice i stany depresyjne. na terapii ciagle nas prowokowali do zlosci, do placzu. o dziwo choc w domu jestem placzliwa, tam wogole mi sie plakac nie chcialo:) moze ktos jeszcze sie podzieli wrazeniami z terapii grupowej?

Gość gość
Z początku też się bałam, ale rozmawiając ze swoją psycholog zrozumiałam, że jest po to żeby mi pomóc a nie oceniać i od tego momentu dużo łatwiej mi było wejść w interakcję, a przede wszystkim pozwoliłam sobie dać pomocną dłoń. Są różne rodzaje psychoterapii więc najlepiej jak o tym poczytasz na stronie www.rozwoj-psychoterapia.pl i dowiesz się co najlepiej Tobie będzie pasować.

Moim zdaniem, jeśli wybierze się dobrego lekarza, to nie ma się czego bać. Moja znajoma chodzi na terapię do seksuologa z CZP w Tychach i z tego co mówi - jest bardzo zadowolona. Tutaj: http://czptychy.pl/seksuologia/ macie link do ośrodka, jeśli też jesteście zainteresowani. Taka pomoc daje duże efekty. Nie ma co zostawać z tym samemu.

Gość gość
Nie masz się czego bać, w Poznaniu bardzo dobrym ośrodkiem psychoterapii jest http://relacja.poznan.pl byłam sama i mogę to powiedzieć z własnego doświadczenia

Gość gość
Psychoterapia nie jest niczym strasznym :) Rozmowa ma na celu Ci pomóc, będzie o tyle łatwiej jeśli będziesz współpracować ;) Jestem po psychoterapii tutaj https://psychologsiedlce.pl/ i pozbyłam się nerwicy :) Mów i słuchaj :) Psychoterapeuta chce Ci pomóc a nie stać się twoim wrogiem :)

Gość baarbaaraaa
Zobaczcie sobie tutaj https://psychomedic.online/ . Można w pierwszej kolejności zdecydować się na psychoterapię online. Jest to dobre rozwiązanie, żeby poznać jak wygląda takie spotkanie.

Gość MichalinaTyl
Oczywiście, że nie!Skąd jesteś?Ja jestem z okolic Kielc i chodzę na psychoterapię do pani Moniki Halat!Mega fajna psychoterapeutka!Polecam!

Gość gość
Nie ma się czego bać, ja też tak się bałam a jak wkońcu zdecydowałam się pójśc to sama się dziwiłam, czego niby się bałam :) ja chodziłam do http://k-i-p.pl

Gość barbitusia34
Uważam, że po pierwsze nie trzeba się niczego obawiać, ani wstydzić. Wizyta u psychologa, to normalna rzecz. Można skorzystać z terapii online ( https://psychomedic.online/ ) , która jest również skuteczna, ale nie bójcie się pójść do gabinetu. To nie boli :)

Gość gość
psychoterapia to nic strasznego. to po prostu bardzo szczera rozmowa ze specjalistą. jeśli szukasz dobrego psychoterapeuty to polecam www.psychoyterapia.top :-)

Gość gość
Mam pytanie, czy wy też tak bardzo dużo płaczecie na psychoterapii?

Gość Pyrks
Myślę, że wiele osób płacze na psychoterapii, ale na pewno nie jest to nic złego. Łzy jak nic innego pozwalają uwolnić emocje, które nam ciążą. Dobry psychoterapeuta na pewno będzie wiedział, jak zareagować. Psychoterapeutka mojej przyjaciółki z Mind Story wspierała ją cały czas i dzieliła z nią wszystkie emocje. O to chodzi, by wyrzucić z siebie wszystko, co złe. :)

Gość kassia1234
Ja psychoterapie serdecznie polecam, uważam, że to najlepsze co można zrobić, kiedy po prostu coś w życiu nam "nie gra". Myślę, że fachowa pomoc, to jest dokładnie to na co warto postawić. https://imc.wroc.pl/oferta/psychoterapia/

Gość Ognik
Dnia 6.01.2016 o 23:11, Gość AniaMaj napisał:

Może komuś się przyda, mogę polecić dwie świetne psycholog, którym zawdzięczam powrót "do normalności". Panią Agnieszkę Jabłonowską i Kingę Łęgowik , znają się na rzeczy. Chodziłam pół roku na terapię grupową, którą one prowadziły i co najważniejsze za darmo na NFZ.

Pani Kinga nazywa się teraz Szymaszek i przyjmuje na NFZ w Rudzie śląskiej na Niedurnego. Jestem u niej na terapii. Jest chyba dobra, ale dopiero zaczynam. Myślałam że nic nie powiem obcej osobie, ale nawet mówię. Może zdoła cis zrobić żeby mnie otworzyć, albo ja coś zrobię. Zobaczymy.

Gość gość

Byłam zawsze ucieleśnieniem słomianego zapału i to mi faktycznie przeszkadzało w życiu. Psychoterapia okazała się zbawienna, ponieważ dowiedziałam się, skąd te emocje wypływają. Zlikwidowałam w sobie jakby strach przed sukcesem, dziwne emocje ogólnie. Kto mi pomagał? W Szczecinie Psyche Gabinet Psychoterapii. Wiele razy już pozytywnie wypowiadałam się o nich i jeszcze raz to zrobię, bo warto się dzielić dobrymi kontaktami. Nie bój się, bo psychoterapia naprawdę fajnie wygląda i do wielu ciekawych wniosków prowadzi