Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqop

Brazowe plamienie w 11tc tak sie boje!!

Polecane posty

no wlasnie u mnie w niemczech tez nie daja jakis lekow na podtrzymanie ciazy a szkoda bo napewno w niektorych przypadkach to pomaga oni sadza ze jak dziecko jest zdrowe to sam sobie da rade.nie wiem sama co myslec o tym wszystkim moja mi powiedziala ze krwawienie mam z sluzowki macicy i mam wlasnie brazowe bardzooo malutko i nic mnei nie boli ale moze to objaw niedoboru progesteronu? lot samolotem nie jest dobry zona od norbiego poronila przez turbulencje w samolocie wiec ja bym nie ryzykowala znajdz jakiegosc lekarza obojetnie jakiego byle zeby zrobil ci usg i bedzie widzial czy sa funkcje zycia .

Gość do marty
trzymam kciuki za was oboje. odezwij sie jak wrocisz! 🌼

Gość marta_uk
Jestem.Jaka ta anglia jest...!! a wlasciwie system medyczny. bylam w kilku przychodniach,zeby sie zarejestrowac(jak pisalam,przeprowadzilismy sie 3 tyg temu),w jednym chcieli paszport,wiec wrocilismy do domu po niego.po drodze mijalismy inna przychodnie,wiec zajechalismy-tam komplet pacjentow. w koncu w 3 przychodni na pytanie czy mnie przyjmie dzisiaj lekarz odp-nie ma go dzisiaj popoludniu(przyjmuje tylko 1).rozplakalam sie,powiedzialam recepcjonistce co sie stalo i dopiero po jej telefonie mam wizyte u poloznej w szpitalu,w ktorym bylam w pon (na oddziale dla wczesnej ciazy). Tak wiec teraz leze i dluza mi sie godziny.czekam do jutra do 11.30,ale czuje,ze i tak nie jest dobrze. ciagle krwawie,teraz w mniejszym stopniu.

Gość do marty
glowa do gory, nie mozesz myslec o najgorszym. wiem, jest ciezko, ale staraj sie myslec pozytywnie. moze to kiepskie pocieszenie, ale znam przypadek, gdzie dziewczyna krwawila naprawde bardzo obficie, ale lekarze uratowali ciaze. w twoim przypadku przyczyny moga byc rozne. mowisz ze krwawisz, ale moze to zwykle plamienie, tylko bardziej obfite? trudno cokolwiek powiedziec gdy sie zna sytuacje tylko z opowiesci, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. dobrze, ze masz ta wizyte w szpitalu. trzymam kciuki zeby wszystko skonczylo sie szczesliwie 🌼

Nie martw sie musi byc dobrze!!dziwna ta sluzba zdrowia w angli ja mieszkam w niemczech i jak mialam lekkie krwawienie brazowe odrazu mnie przyjeli i zrobila badanie usg bez zadnego zapisywania sie .w polsce tez by odazu ciebie przyjeli.napisz jak bylo po badaniu dziwi ci lekarze bo chodzi tylko o usg zeby zobaczyc czy maluszkowi bije serce .moze to twoje krwawienie wystepuje w dni kiedy mialabys miec miesiaczke czasami tak jest i to nie jest niebezpieczne.pozdrawiam

Gość marta_uk
Wlasnie wrocilam ze szpitala.najpierw rozmawialam z polozna,a pozniej mialam usg.obie kobietki bardzo mile i zyczliwe. Widzialam jak serduszko bije! i mam 2 zdjecia mojego dziecka! co do krwawien no nadal sa.nie potrafili z usg zobaczyc,czemu. lekow tutaj nie daja,zwolnienia tez nie,ale ja dla swojego bezpieczenstwa nie ide do pracy.tutaj jest tak,ze zawsze pierwsze 3 dni choroby sa bezplatne,ale to juz temat na inny watek. najwazniejsze,zebym odpoczywala! jak sie ciesze! rozplakalam sie,gdy na monitorze zobaczylam moje baby! mam ochote kazdemu powiedziec,ale wiem,ze jest jeszcze za wczesnie. dzieki dziewczyny,ze bylyscie ze mna.

Gość do marty
wspaniale :) widzisz, wszystko sie ulozy :) malenstwo zyje i to najwazniejsze. a ty postaraj sie odprezyc i mysl juz tylko pozytywnie :) duzo odpoczywaj i ... dobrze by bylo, gdybys naprawde rzucila ta prace :O ciesze sie, ze wszystko jest ok :) trzymajcie sie! 🌼

ja mam dokladnie jak ty dziecko zdrowe a mimo tego mialam brazowe krawienie ale nie duze.mi powiedziala ze to ze sluzowki macicy ale moze byc tak ze to plamienie wystepuje w terminie w jakim mialabys normalna miesiaczke sprawdz sobie czy ci na teraz nie weszlaby takie krwawienie jest ok

Gość do marty
ja wlasnie tez mialam takie plamienia, ale byly to tylko plamienia, bez sladow czystej krwi, i wtedy jest ok. ale jak pojawia sie czysta swieza krew to juz trzeba sie zaniepokoic i udac do lekarza

Gość modelina96
pojehcałas wieśniaro do anglii żeby pracować w Tesco to teraz masz.to szczyt twoich ambicji?Wspolczuje dziecku

Gość marta_uk
Okres powinnam miec ponad 2 tyg temu,tak wiec te plamienia nie sa spowodowane "zakodowaniem" organizmu na okres. Najwazniejsze,ze w koncu mialam usg i z malenstwem wszystko w porzadku.

i co u ciebie slychac? u mnie plamienia spowodowane sa sluzowka macicy tez sie zawsze boje wolalabym nie miec zadnego plamienia czekam na 22go zeby isc na wizyte i zobaczyc moje malenstwo

Gość ta.od.plamien
U mnie jak na razie wszystko w porzadku.mam czasami plamienia,ale nie martwie sie niby zbytnio.tlumacze sobie,ze tak musi byc.dzisiaj,po 1,5 tyg przerwie wracam do pracy.a w srode bede miala spotkanie z polozna,ale pewnie to bedzie tylko rozmowa,bez badania.