Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynki co to jest

Silny ból w...pupie podczas okresu - mial ktos?

Polecane posty

Otoz kiedy mam okres kilka razy w ciagu okresu odczuwam taki bardzo silny bol umiejscowiony w odbycie :( tak jakby mi tam coś pękało, albo nie wiem, trwa to kilka sekund i mija, czasem czuje go gdy po ptostu stoje, siedzę a czesem kiedy chce mi sie isc do kibelka. Nie mam pojecia co to? Mam tak juz od dawna chyba, nie pamietam. Przy nastepnej wyzycie u gin. bede musiala o to zapytac. Czy ktoras z was ma cos takigo i wie co to jest?

Gość wiem o co ci chodzi..
MAM TO SAMIUTEŃKO..ch0lera nie wierze ze ktoś jeszcze to ma..nie wiem co to jest ..moze nam ktoś pomoże..

To jest pewnego rodziaju wzdęcie, wiem, że to może głupio brzmi, ale też to mialam i tak mi powiedzial lekarz. Wiecej blonnika.

ja tez nie wierze ze ktos tak ma?b u Ciebie tez to jest czasem takie strasznie silne i nieprzyjemne? ale doslownie kilka sekund i mija naprawde dziwne uczucie jakby cos pekalo nie wiem jak to opisac....

Gość ja tez to mam
ale w zcasie jajeczkowania i czasem w okresie,to tak jakby mi tyłek w srodku rozrywało

No tak wlasnie, ja tez w czasie okresu mialam wlasnie tak. Moja znajoma podczas okresu ma biegunke, a my mamy to wzdecie (jakos ono tam sie nazywa, ale nie pamietam).

Gość moze byc endometrioza

Gość tiki35
ja tez to mam ,dziwne uczucie i bolace

Gość mozeto
hemoroida Ci rosnie.

Gość telefonicznaaa
ja tez mam jakies klucia w odbycie w czasie okresu i nie tylko. to nie sa jakies wielkie bolesci tylko takie okresowe klucia czesto w czasie okresu mam takie jakby rozwolnienie

Gość pytalam gina o to.
ja to samo ..to objaw endometriozy niestety

czy endometrioze wykrywa sie za pomoca usg? mialam je robione wielokrotnie i nic mi nigdy lekarz nie mowil o zadnej endometriozie

Gość ejejjee
masz endometrioze.

Gość moze byc endometrioza
google forum endometrioza

ale czy to mozliwe zeby zaden gin. jej u mnie nie wykryl? a do gin. chodze czesto, bo mialam zapalenie szyjki macicy, jakies infekcje grzybicze, mialam juz kilkakrotnie usg zarowno drogą dopochwową jak i takie zewnętrzne, wiec chyba musieliby cos widziec??

Gość ejejjee
w tak mlodym wieku mialas juz zapalenie szyjki macicy ..szok..skad to u ciebie...współyzjesz już?

tak wspolzyje, nie mam pojęcia skąd to zapalenie :(:( boze, ale sie przerazilam, ta endometrioza to jakas tragedia :(:(:( tak sie zdenerwowalam ze az placze

nikt sie juz nie wypowie???

Gość hyhyhhy25
Ja mam to samo, ból nie jest tak dokuczliwy jak biegunka. Mam endometrioze. Nie wiem, czy ma to z tym związek. Może bardziej z tym, że moja macica jest nachylona ku tyłowi?

ja tez mam tyłogięcie macicy...ale im wiecej czytam o tej endometriozie tym bardziej jestem przerazona, jak to mozliwe zeby zadne usg nic nie pokazalo?:( w dodatku jestem za granica, w polsace bede 11 dni nic w tym czasie nie zdziałam przeciez

Gość Może ja powiem słówko
faktycznie może to jest endometrioza? Miałam tak samo kiedyś, ból był bardzo silny, jednoczesnie trwał tylko chwile. Ale zaleczono mi endomeriozę i ból minął :D

Gość Może ja powiem słówko
u mnie też usg nie wykazało. Ginekolog mi powiedział, że aby na 100% potwierdzić endometrioze trzeba wykonać laparoskopię.

a mozesz mi napisac w jaki sposob u Ciebie wykryto endometrioze? widzę że to chyba dość częsta choroba...

Gość ludzie to nie jest wzdęcie
tylko taki trwający kilka sekund mocny skurcz. To pewnie dlatego, że mięśnie krocza są połączone, tzn. połączone sa mięśnie okalające cewkę moczową, pochwę i zwieracz odbytu. Dlatego między innymi niektóre kobiety popuszczają mocz podczas seksu czy orgazmu, bo na skutek skurczów pochwy poruszają się i mięśnie okalające cewkę moczową, a u takich osób sa one po prostu za słabe. Też tak mam, ale ze wzdęciem to nie ma NIC wspólnego. I bardzo często zdaża mi się, że tuz przed okresem mam lekka sraczkę. Dosłownie tak z pół godziny przed, potem zaczyna mnie okrutnie boleć brzuch i już wiem, z enadchodzi najgrsze:O Takie życie.

czy ta laparoskopia boli? kiedy wychodzi sie do domu po tym zabiegu? mozesz mi troszke o tym napisac, proszę? mam tylko 11 dni na pojscie do lekarza i wykonanie badan potem musze wracac zagranice :( a i czym mialas leczona endometrioze? i dlaczego lekarz ja u ciebie podejrzewal?

do ludzie to nie jest wzdęcie- czy byłaś z tym problemem u lekarza?

Co do endometriozy- nie słuchaj porad z głupiego forum, gdzie siedzą gimnazjalistki i kobiety, co nie mogą zajść a tylko o tym myślą:O Jeżeli miałaś usg i nikt u Ciebie endometriozy nie stwierdził, to znaczy, ze jej NIE MASZ. Oczywiście wiadomo, że na forum wiedzą lepiej:O Przyzwyczaj się, ale nie bierz do siebie. Nie wierzę tez w to, ze przy tego typu skurczowych bólach jakiś lekarz, zwłaszcza kobieta, mogła powiedzieć, ze to wzdęcie:O A jeżeli tak, to czas zmienić ginekologa:)

byłam u lekarza z wieloma problemami, bo mam nieregularny okres, problemy hormonalne i tak koszmarne bóle menstruacyjne, że przy nich złamanie ręki to był pryszcz:) Ale zrobiłam różne badania i po prostu nic mi nie jest. Jeden z najlepszych ginekologów-endokrynologów w tym kraju powiedział, ze nie mam co się faszerować hormonami, bo jak je odstawię, to będzie tak samo. Że po prostu muszę mieć okres co te 35-40dni, bo taka moja natura i że jak będą jakieś drastyczne zmiany, to wtedy mam się zgłosić. W ogóle już jestem wyleczona z grubsza, bo leczyłam się 5 lat... Miałam poważne kłopoty, w ogóle nie miałam okresu. I nawet na silnych hormonach i tak diabelnie bolał mnie brzuch, miałam różne dziwne skurcze. Niemniej jednak nie mam endometriozy, ani żadnych zrostów, guzów, ani NIGDY nie miałam żadnych infekcji, czy zapaleń, w ogóle nie współżyję i nie mam tyłozgięcia. To naprawdę jest normalne i wynika z tego, jak są zbudowane mięśnie krocza, ale nie tylko pochwy. One tworzą 3 połączone ze sobą kręgi. Nie ma się co stresować, tylko iść do lekarza, ale nie widzę powodu, żeby kogoś tutaj straszyć i żeby ktoś płakał, bo na forum mu powiedzieli, że jest chory:O A jakby Ci powiedzieli, z eto rak odbytu, ostatnie stadium i umrzesz?:O

chciałam tez napisać, że to jest normalne, jak się ma okres co inna ilość dni niż 28. Że nie każdy ma owulację na 14 dni przed okresem, ja mam np. na jakieś 25 przed:) Że normalne jest to, że ktos ma krwawienie 10 dni a ktoś inny 4. Ze normalne jest, że ktoś ma krwawienie przed owulacja, a inny nie. O ile nie wykryto u Ciebie żadnych problemów, tzn. usg, hormony, cytologia ok, to sie po prostu nie przejmuj. Każdy człowiek jest inny, zwłaszcza jak w grę wchodzą hormony, nikt nie chodzi jak w zegarku:O Jedni się dobrze czują o 5 rano, a inni dopiero po 15. To też jest kwestia hormonów i z tego nikt nie robi wielkiego halo🖐️

ludzie to nie jest wzdęcie - tak masz rację, za bardzo to wzięłam do siebie, ale to z tego powodu ze nie jestem u siebie w kraju, czuje sie tu obco taki nawet problem urASTA do rangi wielkiego na pewno pojde do lekarza tylko...akurat w dzien przyjazdu do polski mam dostac okres, a wyjazdu juz nie mogę przesunąć :(:(:( jednak skierowanie na badania mogę wtedy dostac? tak w ogole to musze zadzwonic do mojego gin opisac o co chodzi i zapytac w ktorym dniu cyklu powinnam sie zgłosic, to chyba dobry pomysl? wiem po prostu ze endometrioze jest podobno bardzo trudno wykryc stad moje watpliwosci czy aby na pewno usg by ja wykrylo a jesli chodzi o ten bol...niestetyy nie mogę sobie przypomniec od jak dawna go mam :( bo gdybym miala "od zawsze" czulabym sie troche uspokojona, ale niestty nie pamietam