Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maratata

facet z depresją, ma ktoś takiego w domu?

Polecane posty

Gość maratata

ja mam, od dwóch lat na lekach,ma potworne huśtawki nastojów, jestem tym zmeczona, ma ktoś podobne doświadczenia?ile to jeszcze moze potrwać?

Gość grysiak
A jakie leki bierze twoj facet?

Gość maratata
nie jestem w stanie podać nazw, z resztą lekarz mu zmienia co jakiś czas, podobnoż jest wyleczony a obecna terapia to "podtrzymująca" nie jestem lekarzem ale mam go na co dzień i minimalną widze poprawę

Gość maratata
oboje 25

Gość grysiak
Nie istotne jest to, kim jestem. Nie namawiam nikogo do niczego, ale zawsze bede doradzac wizyte u specjalisty i terapie farmakologiczna. Byc moze twoj chlopak mial zle dobrane leki, albo zostal zle zdiagnozowany. Leki w leczeniu depresji to podstawa. Moze powinien poszukac innego specjalisty.

Gość maratata
kiedy on jest pod opieką specjalisty, starannie wybranego.Chciałabym wiedzieć czy ktoś z was przez to przechodził i wie jak długo trwa leczenie.Kiedy można się uznac za wyleczonego?

Gość grysiak
Autorko, w kwestii zaburzen emocjonalnych nie ma regul. Kazdy inaczej reaguje na leki, kazda choroba jest inna, ma inne przyczyny. Leki bardzo pomagaja w poczatkowych fazach leczenia. Potem - nie u wszystkich - niezbedna bywa terapia psychologiczna. Ta moze trwac latami. Duzo zalezy od terapeuty i zaangazowania pacjenta. Depresje leczy sie bardzo trudno, a najtrudniej jest przekonac pacjenta do tego, by o siebie walczyl. Trzeba duzo, duzo sily. Natomiast jesli depresja daje popalic osobom, ktore zyja z chorym pomocne bywaja wspolne sesje terapeutyczne. Dowiedz sie, czy istnieje taka mozliwosc, a jesl tak, to porozmawiaj o tym z twoim facetem.

Gość maratata
hm.. może i racja.dzięki za odzew:)