Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KP

Problem- cera

Polecane posty

Gość KP

Witam. Mam problem z moją cerą. Mam 17 lat i od ładnych paru lat ani razu nie wyszłam bez tony makijażu która ma zakryć niedoskonałości mojej cery ( których jest mnóstwo). A mianowicie sytuacja mojej cery przedstawia się następująco : nie mam trądziku..gdzieniegdzie mam jedynie pojedyncze pryszcze...ale za to mam ogrom wągrów i zaskórników a na dotatek na policzkach, brodzie, nosie i między brwiami mam pełno czerwonych plamek.. są to głównie popękane naczynka i blizny po pryszczach. Denerwuje mnie też to że mam tłustą cerę i żaden podkład a nawet puder nie utrzymuje jej matowej nawet 1 godzinę. I tu pojawia się moje pytanie : czy któraś z was zna jakiś dobry sposób na te przebarwienia mojej cery i zaskórniki?? A moze któraś z was miała podobny problem i udało się wam to wyleczyć?? Błagam o pomoc. Marzy mi sie móc wyjść na ulicę bez żadnego podkładu czy pudru. Z góry dzieki :) P.S. Zależymi bardziej na jakiś sposobach nie bardzo drogich. Wiem ze przebarwienia mozna usunąć peelingiem u kosmetyczki ale to jest dla mnie stanowczo za drogie. Prosiłabym o jakies inne porady. Dziękuje :)

Gość KP
Proszę o pomoc...

Gość łola
idz do dermatologa i popros zeby przepisala ci aknemycin plus, co prawda kosztuje ok 40 zl ale mi pomogło, chociaz ja mam tradzik. ale juz wszystko lladnie sie goi. przede wszystkim sie nie wstydz i nie maluj sie bo to pogarsza stan twojej cery. nie myj buzi woda a przemywaj tonikiem bezalkoholowym. kup sobie tez krem z dax cosmetics z gruszka na przebarwienia, on jest tez matujacy koszt- ok 12zl. naprawde sprobuj sie nie malowac chociaz przez jakis czas a zobaczysz ze bedzie lepiej. pozdrawiam i zycze powodzenia.

Gość KP
Dzięki wielkie.. kupie i spróbuje. A co do malowania.. to jakoś tak mi cięzko wyjsc z tymi plamami do ludzi.. mam wrazenie wtedy ze kazdy sie na mnie gapi :P ale moze spróbuje ;) Wielkie dzieki :)