Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eli ***

Prawo w Łodzi !!

Polecane posty

Gość sTEFANIA 1987
UWAGA!!! Szanowni Forumowicze co kierunku Prawo na WPiA UŁ Otóż studiowałam tutaj administrację, a obecnie studiuję prawo. Poziom nauczania jak i egzekwowania wiedzy od studentów jest bardzo wysoki. SORY ale jak ktoś liczy na luzy to niech idzie na jakąś prywatna sorbonę, a nie na dobry państwowy uniwersytet. To nie charakter PROF PAJORA sprawia że tak wiele osób oblewa Cywilne-zobowiązania, a strach przed tym wykładowcom. Nie jeden prawnik z doświadczeniem w Polsce powie WAM: chcesz być dobrym prawnikiem- idź na prawo na UŁ. Ja jakoś sobie daje radę , mam średnią powyżej 4:0, niekiedy nawet 4,5 i nie zawsze się przeuczam. Prawo jest kierunkiem dla ludzi z zapałem do nauki. Chcecie mieć 5 na studiach za nic- idzcie na studia pedagogiczne. Żal czytać tych Waszych narzekań.

Studiowałam Prawo na UŁ i teraz robię doktorat u prof. Grzegorczyka. Nie jest łatwa ta uczelnia,ale uważam,że warto, bardzo kształtuje charakter, tylko momenty są ciężkie,ale ogólnie polecam.

Gość Tomasz30
Zgadzam się w 100% procentach, że jest ciężko, ale naprawdę warto. Jak chcecie łatwe prawo, to chyba pomyliliście się z powołaniem.

Gość klarab
Może ktoś, kto dostał się na prawo na UŁ w 2009 roku, wie jaki był próg procentowy?

ok 550/560 punktów, ale zasady rekrutacji były inne, więc nie ma się co sugerować

Gość ja tylko w sprawie osobiście
Wybierz taką uczelnię, która jest znana i jest znana m.in. z wybranego kierunku. Przyjmują pracowników nie świeży absolwenci obeznani z bogactwem kierunków, a ludzie w średnim wieku, którzy kojarzą,a nie wiedzą dokładnie.Uniwersytet Łódzki mnie się w ogóle nie kojarzy, a na pewno nie z prawem. Na prawie nigdzie nie będzie luzów, chyba że na ciemno-ciemnej prywatnej uczelni.

Gość ja tylko w sprawie osobiście
Seba12- niski poziom dla Ciebie, może być wysoki dla innych. Tak było w moim przypadku. Mnie się wydawało, że poziom jest za niski, że za mało wiem, a inni nie dawali rady, rezygnowali, mieli ciągle poprawki, a nawet po skończeniu z wielkim trudem studiów nie chcieli pracować w zawodzie.

Gość lusskka
nie chce nikogo obrażać, ale jak to mówią: złej baletnicy przeszkadza rąbek w spódnicy. w końcu to prawo - ciężki kierunek - jak ktoś się nie nadaje i nie daje sobie rady to później wypisuje różne rzeczy. na każdym uniwerku są plusy i minusy. a atmosferę tworzą ludzie, więc chyba niektórzy mają problem ze sobą, a nie z uczelnią

Gość Setarah
Czy z takimi wynikami mam szanse na prawo na UŁ Język polski rozszerzony 80% Język angielski rozszerzony 78% WOS rozszerzony 62 % Historia rozszerzona 50% Matematyka podstawowa 74% Z góry dziękuję za odpowiedź:)

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35141,9330814,Wydzial_Prawa_i_Administracji_UL_jest_drugi_w_kraju.html To tyle dla tych, którzy twierdzą, że łódzkie WPiA jest "be". Są to solidne studia, dość wymagające, nie dla leserów, ale nie są też żadną katorgą. Jak czytam, że ktoś pisze o spaniu po 2 h w tygodniu, to ma jakiś problem z psychiką. Na studiach miałem jedną poprawkę i jeden warunek, i nawet przed egzaminem śpię normalnie 5-6 godzin, tak jak zazwyczaj. Uczelnia nie odpowiada za to, że zestresowani studenci wolą się katować, zamiast pójść normalnie spać i wypoczętym, pełnym wcześniej nabytej wiedzy pójść na egzamin. Studia dają solidną podstawę, dla tych lepszych jest później aplikacja, na której nauczą się praktykować prawo. Tutaj zdobywasz bazę, bez której ani rusz. Kadra natomiast to w dużej mierze dobrzy wykładowcy ze szczególnym uwzględnieniem prof. Szafnickiej, doskonałej cywilistki i prof. Grzegorczyka, prawdopodobnie najlepszego specjalisty od procedury karnej w Polsce.

Gość ingolinda
Jestem na czwartym roku prawa na UŁ. To była jedna z moich najlepszych decyzji w życiu. To prawda, tu nie jest łatwo - i chyba jestem trochę psycholem, bo noc przed dużym egz. typu zoby, kpc nigdy nie śpię;) Na tych studiach da się normalnie funkcjonować, chodzić na imprezy, pracować, chociaż z wielu rzeczy trzeba też zrezygnować zwłaszcza w maju i w czerwcu. Kadra jest niesamowita, mnóstwo sław, sędziowie TK, NSA, SN, a przy tym większość z nich to naprawdę wspaniali ludzie ( choć jest kilku sadystów). Te studia są bardzo specyficzne, kształtują charakter, uczą zagryzania zębów, ale dają niesamowitą satysfakcję. Zdawalność na aplikację - druga w Polsce. I zastanawiam się, dlaczego o tym wydziale faktycznie mało się słyszy. Tylko wawa i wawa, gdzie podobno prawo jest takie proste jak na UŁ pedagogika. Pozdrawiam

Gość Klaudia Lodz
Chciałabym się poradzić którego z wykładowców lepiej wybrać. Dokładnie chodzi mi o ,,wstęp do prawoznawstwa" : dr. F.Strzyczakowski mgr.Ł.Kidoń. Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczna! pozdrawiam!

Gość gość
Nie wiem jak prawo w łodzi, ale wiem, że jedną z lepszych uczelni w tym mieście jest łódzki Medyk.

Gość gość
Polecam www.adwokat-lodz.eu prowadzą m.in. audyty prawne i przekształcenia spółek. Jedna z najlepszych kancelarii prawnych w Łodzi, polecam, niejednokrotnie przekonałam się o rzetelności usług.

Gość gość
Witam proszę o informację jak wygląda studiowanie prawa na UŁ zaocznie? Jestem już po humanistycznych studiach pracuję i mam rodzinę dużo trzeba wkuwac?

Gość gość
Nie wiem czy jest to wątek otwarty, ale nawet tak późno warto napisać, że warto! Prawo w Łodzi ma się świetnie, studenci super prezentują się na konkursach (w tym Jessup), a i rankingi są ciekawe. Prawo nigdzie nie jest łatwe, co więcej samo prawo to teraz za mało. A wiem coś o tym, bo sama bardziej skłaniam się ku mediacji, niż klasycznym, korporacyjnym zawodom prawniczym. Zobaczymy jak potoczą się nasze kariery. Doktorat to zawsze dobra opcja, więc kto wie? Dla wszystkich zainteresowanych mediacją i negocjacją w Polsce, polecam: www.solvoadvisory.pl

Gość gość
Polecam również www.adwokat-lodz.eu w naszej sprawie pomoc tego adwokata okazała się kluczową, nie wiem, czy inny tak sprawnie to wszystko by ogarnął.

Gość Tomek29
Chciałbym gorąco polecić kancelarię mojego znajomego ze studiów, znajdującą się w Łodzi. Kolega jest absolwentem Uniwersytetu Łódzkiego. http://kancelariabgb.pl/

Gość Tomekk9314
Na UŁ jest mocne prawo ale widziałem, że AHE w Łodzi otworzyło kierunek prawo http://www.ahe.lodz.pl/prawo Co ciekawe można studiować nawet prawo on-line.. To na pewno dobra opcja dla tych, którzy odpadną w rekrutacji na uczelniach publicznych.

Gość Kamila

Na medyk.edu.pl widziałam ostatnio, że otworzyli prawo. Myślę, że to super, bo uczelnia jest świetna i na pewno warto iść tam na studia prawnicze.

Gość karolina28

Ja obecnie studiuję prawo na łódzkim Medyku i bardzo sobie chwalę 😉