Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JERZY BEDNAREK

CYKLON ORKAN NADCIĄGA NAD POLSKĘ!!!

Polecane posty

gdybym mieszkała w bloku to bym miała wszystko w dupie...a takto mysle czy orzech sasiadki nie spadnie na mój dom lub nie zwieje mojego dachu:O:O:O

Gość hej ciocia
hej to sie dopiero zacznie tak naprawde w Poznaniu wieje od rana, najpierw lekko a teraz coraz mocniej, z każdą godziną dosłownie to się rozkręca

Gość w okolicach Krakowa
dmucha już solidnie, grzmi, leje, pokazał się też grad. Ja mam 100km do Gdańska i tu już też zaczyna się dość silny wiatr a leje bez przerwy :o

Gość hjdtfeas
Hmm. Nie wiem czy dopiero się rozkręci. We Wrocławiu rano mocno wiało,a teraz już prawie wcale nie ma wiatru, tylko raz na parę dobrych minut mocniej dmuchnie.

olsztyn --> wiatr od jakiś 15 minut jest coraz silniejszy, może nie wieje super mocno ale coraz mocniej

Gość hej ciocia
u nas właśnie przestało padać, od czasu do czasu pokropuje ale wicher coraz mocniejszy ja mieszkam w betonowym lesie na 6 piętrze, więc odczuwam to o wiele mocniej ale czuje, że będzie jazda, ten wiatr rośnie w siłę

Zdam krotka relacje: na zachodzie Europy noc byla ciezka ,pozrywane dachy ,powywracane dzwigi ,sporo drzew wyrwanych z korzeniami...Teraz godz.14 jest w miare spokojnie ,wiatr jest nadal porywisty ,ale z tego co slysze w radiu najgorsze jest za nami ......wichura poszla na wschod

Gość RTL2
łośki - emma nadciągnie nad Polske dopiero ok 21.00 a wiatry potrwaja do ok drugiej w nocy 💤

Gość małopolska cd

Gość małopolska cd
u nas ten wiatr wieje z taka siłą że jeżeli mówicie że najgorsze ma dopiero być to ja nawet tego sobie nie moge wyobrazić

Gość trojmiasto
nawet gałazka nie drgnie,podejrzana cisza!:-o

Gość trojmiasto
bojem sie!!!!:-o

Gość nnnnnnnnnnnn
mieszkam w uk, u nas juz przewialo, i jakos zyje:D

Gość trojmiasto
ło matko!!!!pierwszy raz chce mieszkac w olbrzymim bloku!nie chce w starej rozpadajacej sie kamienicy z odpadajacym balkonem!:((a w koło duzo 200 letnich drzew:-o

Gość lodzianka
w Lodzi spokojnie na razie

Gość EMMAA
;))🖐️

Powiało, polało i teraz... świeci słońce. Eeeech... Cisza przed burzą...

Gość JERZY BEDNAREK
Orkan Emma dotarł do Polski. W wielu regionach kraju już teraz bardzo silnie wieje. W ciągu dnia najsilniejsze podmuchy będą na zachodzie i południu kraju. Towarzyszyć im będzie intensywny deszcz z gradem. W nocy wiać będzie jeszcze silniej na całym terytorium Polski. Siła uderzeń wiatru przekroczy 200km/h. Mapa zagrożeń na stronie Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej jest cała czerwona, co oznacza drugi, najwyższy stopień zagrożenia kataklizmem we wszystkich regionach kraju. Julita Cedzyńska-Ziemba z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej tłumaczy, że nad Polskę nadciąga niż znad Morza Norweskiego. Będzie się on przemieszczał nad Bałtyk i wschodnią Europę. Prędkość wiatru wzrośnie w nocy dwokrotnie. Dariusz Kubacki z biura prognoz Cumulus potwierdza, że najgorzej będzie po północy. Porywy niejednokrotnie będą przekraczać 150 kilometrów na godzinę. Już teraz na Śnieżce wieje do 180 km/h. Dolny Śląsk Obecnie bardzo mocno wieje na Dolnym Śląsku. Wiatr powalił ponad 150 drzew w całym województwie, a także zerwał 39 dachów. Została zerwana także trakcja kolejowa w Gliwicach w kierunku Wrocławia i w Orzeszu. Na pewien czas uniemożliwiły dalszą jazdę pociągu Przemyśl-Szczecin. Do przerwania ruchu pociągów doszło też na szlaku Orzesze Jaśkowice-Czerwionka. W katowickim lotnisku w Pyrzowicach wiatr momentami osiąga 190 kilometrów na godzinę. W Legnicy i Jeleniej Górze wiatr już osiągnął prędkość 130 km/h. W Bolesławcu drzewo przewróciło sie na dom i samochód. Ogłoszono alarm przeciwpowodziowy w Jeleniej Górze. Poziom wody w rzece Kamienna, przepływającej przez miasto, w czterech miejscach przekroczył stan alarmowy o 16 cm. W regionie wieje silny wiatr, dochodzący do 80- 120 km na godzinę. Warmia i Mazury Zdaniem synoptyków, na Warmii i Mazurach wiatr osiągnie prędkość maksymalną do 190 km/h. Najgorzej ma być w rejonie Elbląga, nieco lepiej w centrum województwa, a najsłabiej wiatr będzie wiał na Mazurach. Porywom wiatru będą towarzyszyły przelotne, ale miejscami intensywne opady deszczu. Możliwe również burze. Zachowaj ostrożność !!! Dyżurny synoptyk Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej przestrzega przed lekceważeniem silnego wiatru, jaki jest spodziewany i przypomina o podstawowych zasadach bezpieczeństwa. Należy przede wszystkim zabezpieczyć okna i drzwi, zabezpieczyć przedmioty znajdujące się na balkonach i na posesjach (doniczki, meble ogrodowe itp.). Nie należy bez wyraźnej konieczności przebywać na powietrzu ani poruszać się samochodem. Auta powinny być zaparkowane z dala od drzew i słupów. Synoptyk z IMGW przypomina również, że mogą wystąpić utrudnienia komunikacyjne związane z zawaleniem się drzew i zerwaniem linii energetycznych. Szczególną opieką należy otoczyć dzieci i osoby starsze, również zwierzęta.

Gość MarysiaQ
O MÓJ BOŻE, MA BYĆ JESZCZE GORZEJ!!! CO SIĘ DZIEJE Z TYM KRAJEM, JAK TAK DALEJ POJDZIE DO RZAD OGRABI CAŁY NARÓD, A CYKLON NAS STĄD WYWIEJE!!! KURWA PSIA JEGO MAĆ BYŁA...!!! WYJERZDZAM Z TEGO KRAJU, A WY SOBIE SIEDZCIE!!! NIE CHCĘ ZGINĄC!

Gość RYSZARD MAŁY
JA TEŻ ZASTANAWIAM SIĘ NAD WYJAZDEM, CO MNIE TUTAJ CZEKA...? AŻ SIĘ BOJĘ MYŚLEĆ!!!

Gość Eleonora43
Dziś rano się obudziałem bez dachu nad głową. Mój mąż sgtara się ceratą załatać dziury, ale to nie pomaga, bo wiart jest za silny. Przenioslismy wszystko do piwnocy, a teraz wynosimy, bo NAS ZALEWA... MATKO JA NIE WYTRZYMAM!!!

Gość 997.
POJEBANIE Z POPLĄTANIEM W TYM NASZYM KRAJU.

Gość Eleonora43
ANO KOMPUTER TEŻ ZALEPIŁAM JUŻ CERATĄ, BO JESZCZE NIE SPŁACONY Z LUKASA BANKU NA RATY WZIĘŁAM, A TU JESZCZE MIAŁABYM GO STRACIĆ.... BARDZO SIĘ ZLE DZIEJE, KOŃCZĄ MI SIĘ CERATY JUŻ W DOMU, OKNA MAM SZCZELNE, ALE WODA SIĘ DOSTAJE Z POBLISKIEJ STRUGI. JA JUŻ NIE WIEM CO MAM ROBIĆ!!!

Gość hej ciocia
ale jazda eleonora co ty mówisz, to skąd, że tak zapytam klikasz? z zalanej piwnicy? w jakim rejonie mieszkasz? ps. w Pń znowu przeszła fala ulewnego deszczu