Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozala

CZy powinnam miec welon??? co z oczepinami???

Polecane posty

Jestem z mezem po slubie cywilnym i mamy dwoje dzieci (po 1,5 roku), w przyszlym roku planujemy wziac slub koscielny, czytalam,ze suknia biala ok,ale co z welonem??? jesli bede miala kwiatki zalozmy we wlosach ( bo chyba tak bedzie) to przy oczepinach moge rzucac welon?? czy powinnam bukiet???

ja nie wiem czym w takiej sytuacji można rzucić :) jakbym była na Twoim miejscu to bym kupiła suknie w kolorze np. ecru czy jakaś łączoną, a z welonu bym zrezygnowała (jednak biel to symbol czystości - nie tylko tej cielesnej ale przecież macie cywilny a Kościół nie jest przychylny takiej formie małżeństwa) Ja bym rzucała albo bukietem albo szalem (jakbym takowy miała) - kiedyś byłam na weselu gdzie Młoda nie miała welonu tylko wianek i rzucała swoim szalem... powodzenia!

Gość bukietem

Uważam, że bukietem. Ja jeśli się wogle wydam to tak zrobię.

Gość a co to wszystke panny mlode
co maja welon to dziewice czy jak ...?????? chyba was pogieło welon symbol czystosci hahahaha

Gość ketiaaa
Przypominam, że jedynym symbolem "czystości" jest wianek. Welon i biała suknia, to tylko tradycja.

Gość ja rzucałam podwiazką

Gość z welonu bym zrezygnowala
przeciez mozna rzucic bukietem :) Nawet lepiej leci :P

Gość nie bardzo Was rozumiem
jak chcesz welon to go miej. biel sukni też już dawno straciła swoją symbolikę. kto normalny w dzisiejszych czasach zwraca uwagę na kawałek błony przy wejściu do pochwy? ;) zawistnymi przekupami się nie przejmuj. niech pilnują swojego krocza.:P a jak wybierzesz kapelusz, diadem lub kwiaty we włosach i zrezygnujesz z welonu, to zawsze możesz rzucić bukietem lub podwiązką. ps dlaczego na kafe niektórzy nie potrafią odpowiadać na pytania tylko piszą "a ja..."?

ja mialam zamiast welonu taki stroik we wlosach i na oczepinach rzucilam takie kwiatki ktore byly jego czescia!!1

bukiet jak ciężki to może być nawet niebezpieczny przy rzucaniu :) Może lepiej rzucić podwiązką?

Spotkałam się z róznymi formami stposowane przez kobiety które maja dzieci lub są już po cywilnym. Ja osobiście gdybym była w takiej sytuacji to nie ubrałabym welonu i przy oczepinach wybrałabym bukiet slubny.A suknie ubrałabym w każdym razie nie czysto białą lecz podchodząca pod kremowy kolorek .

Gość Bibetka
Moim zdaniem najlepszym wyjsciem byłaby skromna biała sukienka i piękny kwiat we włosach!!!Ślicznie to wygląda. Z welonu bym zrezygnowała. Po godz 0.00 rzucaj bukietem :-)

Dzieki za odpowiedzi, suknie planuje miec biala i skromna, bo w innej siebie nie widze :) a ostatnio ogladalam rozne propozycje fryzur slubnych i az zal niektorych zaslaniac welonem.... :)