Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tolaa

ZOBACZ TO ZDJĘCIE !!!!

Polecane posty

Gość akitaki
powtarzam : naczyniaki - znamiona nie łuszczą się

dzieki akitaki. z tego co wiem grzybica czy łuszczyca jest zaraźliwa a on od 5 miesiecy momo, że się drapie czasami nie ma tego nigdzie indziej tylko na policzku.

Gość Mora01
Do vanessa19ppp niezbyt ładny jest ton Twojej wypowiedzi dotyczący mam karmiących słoiczkami, ja akurat do tych należę i karmię dziecko Gerberami. Najpierw piszesz, że gotując w domu można zaoszczędzić, potem, że masz własną marchewkę,a potem zarzucasz lenistwo ("to poprostu wygoda otwierasz słoik i już a tak trochę się trzeba napracować mamusie"). Po pierwsze, nie uważam żeby czas spędzony przez matkę przy garach był wyznacznikiem jej pracowitości. Po drugie mieszkam w centrum warszawy i nie hoduję własnej marchewki, a bazarowej 6 miesięcznemu dziecku nie podam. Po trzecie stać mnie na słoiczki i na dziecku oszczędzać nie będę. Po czwarte w słoiczkach nie ma konserwantów tylko sa pasteryzowane, tak jak kompoty i dżemy, o czym powinnas gotująca mamo wiedzieć. A po piąte: skoro masz własną marchewkę i sama gotujesz po co pytałaś 7 lekarzy o konserwanty w sloiczkach? żeby się sama przed sobą usprawiedliwić że ich nie dajesz? Coś ta twoja wypowiedź bez sensu, tak jakbyś chciała pokazać że lepsza jesteś bo gotujesz. Rób jak chcesz, ale po co zaraz głupoty pisać? Pozdrawiam

Gość Mora01
Tolaa, ja polecam alantan na skórę Twojego dziecka. Jest delikatny i natłuszczający.

dzieki za opinie, szkoda, że żadna z Was nie wie c to może byc:(

łuszczyca nie jest zaraźliwa!!!! Łuszczyca jest chorobą skóry, charakteryzującą się występowaniem grubych, czerwonych plam na skórze, pokrytych białymi łuskami.

tollaa mój synek ma coś bardzo podobnego na policzku tylkoz drugiej strony buźki. Zaczęło się od 2 plamek, potem wyglądało jak czerwona plama, żyłki pod skórą też czerone jak pręgi. Lekarz stwierdził AZS. Ja tam nie mam pewności czy to jest to. 2 razy wdał się w to miejsce liszajec ale to poznałabyś bo tworzą sę na tej zmianie żółtawe strupki. Stosowaliśmy masę maści _ sterydowe stanowczo odradzam!!!. Pomógł dopiero Protopic, stosujemy już 3 tygodnie i bużka wygląda tak dobrze jak nigdy dotąd.

Tola- moja siostrzenica miała podobną plamke na buzi od urodzenia. Czasami zanikało a potem pojwiało sie znowu. Z czasem zrobilo sie tego wiecej. Dermatolog stwierdziła że jest to AZS. Dostala jakąą maść robiona na zamowienie i prawie całkiem zeszło. A i do kąpania oilatum używaja.

Tolu🌼 według mnie to wygląda na liszaja pokrzywkowego, który jest efektem odczynu alergicznego. Najczęściej jednak liszaj pokrzywkowy należy do objawów atopowego zapalenia skóry. Uważam, że przede wszystkim powinnaś udać się z synkiem do dermatologa. A jeśli tam, gdzie przebywasz masz to utrudnione to poszukaj na internecie dermatologa, do którego można napisać maila. Jest wiele przychodni internetowych, gdzie możesz zwrócić się o pomoc i, gdzie na maila odpowie Ci lekarz. Mailem możesz wysłać mu zdjęcie. A tymczasem jeśli chcesz to podaj swojego maila to Ci coś podeślę.

Gość to nie jest czasem
pokrzywka?

Gość mamammusiaa
na pewno najlepszą radą jest pójście do dermatologa. nie radź się w sprawie zdrowia swojego dziecka na kafeterii. żaden lekarz nie postawi diagnozy na podstawie zdjęcia, a co dopiero ktos kto lekarzem nie jest

Gość to nie jest czasem
barwnikowa oczywiście Mój brat ma taką (tyle, że on ma wiele pojedynczych plamek, głównie na czole i plecach, po wysiłku są bardziej widoczne) i neistety, wyleczyć sie tego nie da, rodzice byli z nim u wielu specjalistów i nic :/ istenieje też pokrzywka narządów wewnętrznych, lepeij zrób badania, żeby ją wykluczyć, jesli oczywiście to, co ma twój dzidziuś to pokrzywka.

Gość to nie jest czasem
popieram mamusię

Gość zmień zmień
mleko na nutramigen, jeśli to atopowe zapalenie skóry to zdobądź hydrocortizon parę dni i po krzyku, będzie wyleczony, nie pozwól mu drapać, nawilżaj

BARDZO DZIĘKUJE ZA OPINIE DZIEWCZYNY! MÓJ MAIL NUEVA ROBERT-SORNACKI@WP.PL

Gość hmmmmhmmmm
ja troche nie na temat dziewczyny w sloiczkach sa konserwanty przeczytajcie uwaznie informacje na sloiczkach jest napisane tak: nie zawiera sztucznych barwnikow i konserwantow a ponizej pod gwiazdka : zgodnie z przepisami prawa a przepisy pozwalaja na dodawanie konserwantow do zywnosci dla dzieci tylko w mniejszych ilosciach

Gość no cóż ...
to dlaczego na etykiecie nie ma ujętego w składzie żadnego konserwanta ? jest tylko witamina C ? Z tego co wiem, jeśli byłby jakiś konserwant, producent ma OBOWIĄZEK umieścić jego nazwę na etykiecie. Wydaje mi się, że chodzi Ci o to, że aby przedłużyć ważność żywności dla dzieci, dodate się tam witaminę C.

Gość ech głupie baby
...ale panikujecie z tymi słoiczkami. Jak dzieci. Każda kobieta ma prawo wyboru a dyskusje nie na temat są poniżej pasa. Ten topik nie dotyczy słoiczków, więc spadać stąd.

Gość hmmmmhmmmm
no cóż ... --- nie ma obowiazku umieszczac to powiedz mi dlaczego umieszczaja jeszcze informacje pod gwiazdka a witamina C to przeciwutleniacz

Gość hmmmmhmmmm
ech głupie baby --- ale tu nikt nie panikuje ( no chyba ze ty)

Gość głupia babato TY

Gość Binas
Mój syn ma taki naczyniak na piersi. Zrobił sie w drugiej dobie zycia. Najpierw był małą plamką a potem zrobił się wypukły i grudkowaty. Czasem się łuszczył.Naczyniaki usuwać przez wymrazanie, chirurgicznie lub laserem. My nie usuwamy, bo na to zawsze jest czas, a ponoć częś z nich znika w dzieciństwie. I u nas powoli, ale znika. Musisz z synkiem iść do dermatologa, bo naczyniaki na twarzy mogą być czasem groźne, szczególnie jak rosną (przeczytałam na ten temat sporo)

Gość marti126
wg mnie powinnas jak najszybciej zasiegnac porady u specjalisty dermatologa jesli jeden nie bedzie w styanie zdiagnozowac problemu udaj sie do innego ktos musi ci pomoc!!nie rozumiem jak to nie masz mozliwosci udania sie do lekarza gdyz przebywasz za granicami kraju??!!??przeciez bilet nie kosztuje majatku a wrecz przeciwnie mozna kupic w naprawde korzystnej cenie ja np ostatnio kupilam w 2 strony za 26 funtow(uk-polska) czyli smieszne pieniadze jestem w ciazy i co mc latam do polski na kontrole bo angielska sluzba zdrowia mnie nie satysfakcjonuje wiec nie rozumiem mamy ktora martwi sie zdrowiem swojego dziecka ale nic tak naprawde z tym nie robi nie odbieraj zle mojej wypowiedzi ale na kafe nie znajdziesz pomocy dla swojego synka gdyz to zadanie dla lekarza on musi obejrzec moze jakies probki pobrac i zadecydowac o dalszym leczeniu

Gość EWA30
Proszę sprawdzić czy nie ma zaczerwienień na zgięciach rąk i nóg. Rumień na łokciach jest charakterystyczny dla łuszczycy, a po wewnętrznej stronie zgięć dla atopowego zapalenia skóry. Dodam ,że zmiany na policzkach są charakterystyczne dla AZS(jeżeli chodzi o dzieci w wieku niemowlęcym). Może to być też wyprysk kontaktowy. Warto zrobić dziecku testy na alergie . Tylko proszę pamiętać, że nie wolno przed ich wykonaniem zażywać leków antyhistaminowych(antyalergicznych)bo mogą zafałszować wyniki. Ciężko jest ocenić co to za rodzaj zmiany po zdjęciu więc proszę nadal szukać dobrego dermatologa. Warto by było też udać się do alergologa. Skoro lekarze zagraniczni uznali ,że wszystko jest ok może też być to po prostu wrodzone znamię ,ale oczywiście oni tez czasem mogą sie mylić. Pozdrawiam

Gość opamietaj
sie dziewczyno, zarezerwuj wizyte u dermatologa! znam wielu ludzi za granica i nikt nie ryzykuje wlasnym zdrowiem i odwiedza lekarzy, a Ty z dzieckiem nie pojdziesz? nie rozumiem problemu... nawet jesli mialaby byc to prywatna wizyta - zdaje sobie sprawe, ze to moze byc kosztowne, ale moze mogłabys jakos zaoszczedzic? zreszta - skoro nie mozesz isc do dermatologa, to znaczy ze nie masz opieki medycznej, oplaconego ubezpieczenia? a może dziecko zarazilo sie od grzybica? - to powazne pytanie i nic ci absolutnie nie chce zarzucic - wiekszosc kobiet przechodzi grzybice pochwy w ttrakcie ciąży, to powszechne i w trakcie porodu dziecko moze sie nia zarazic. I nie wiem dlaczego uparlyscie sie na uczulenie - przeciez malenstwo ma to od urodzenia, kiedy, jak sadze kaszki i sloiki byli mu obce :) moim zdaniem to choroba skory