Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

EURESPAL- która mama podawala? Co o nim myślicie?

Polecane posty

Wyczytalam dużo sprzecznych opinii na temat tego syropu. Podobno przyspiesza akcje serca powoduje suchosc w ustach stany niepokoju... inni znów pisza ze dziala szybko i pozwala uniknac brania antybiotyków. Moja córka dostala go już po raz drugi. Za pierwszym razem - w maju. Nic zlego się po nim nie dzialo a dziecko szybko doszlo do siebie. Nawet bym się nie zastanawiala nad tym lekiem gdyby kolezanka nie poinformowala mnie że są o nim sprzeczne opinie. Dawalyście ten syrop swoim dzieciom? Jak sie po nim zachowywaly?

Witam :) ja podawałam, szybko wyleczył uporczywy kaszel :) żadnych ujemnych skutków

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Na moich starszych synów nie działa ale 1,5 rocznej córeczce pomaga

witam u nas sie sprwdził jak maly mioał 2,5 miesiaca bez skutków un\\bocznych

ja dawalam i szybko podzialal i przynajmiej obylo sie bez antybityku!! a maluszkowi nic nie bylo!!

MaMani nie słuchj koleżanek tylko lekarza. U nas Eurespal jest przepisywany prawie przy każdym przeziębieniu, wirusówce czy większym katarze mogącym spowodować zapalenie ucha. Młoda pierwszy raz go dostała jak chyba pół roku nie miała, teraz zamiast biegać do lekarki sama jak tylko coś się zaczyna dziać od razu podaję. Zawsze pomaga szybko i nigdy nie było żadnych skutków ubocznych choć też głupot na necie się na jego temat naczytałam....wiem że są dzieci na które nie działa zupełnie, na moją na szczęście tak i jak do tej pory zawsze obyło się bez antybiotyku.

widze ze prawie same pozytywne opinie. moja też jest jak narazie pozytywna bo po pierwszej kuracji tym lekiem mala szybko wyzdrowiala :) mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie. Dziękuje za odpowiedzi 🌼

mamani, Twoja maleńka jest alergiczką, nie podawałabym! raz dawałam toni, nie wiedząc co to może powodować :o więcej nie dam, w wielu krajach ten syrop zniknął z aptek, bo dzieci z dusznościami trafiały do szpitala... ale jesteście pod kontrolą lekarza, który zna manię, jeśli ufasz lekarzowi olej forum ;),

Daj spokój każdy lek, nawet głupia witamina C może wywołać skutki uboczne. Przecież podawałaś go już Mani i nic się nie działo. A linka nie mogę otworzyć...

slonko podawalam i sobie go chwale poprostu chcialam sprawdzic co myslą o nim inne mamy :)

a dziekuje :) bardzo dobrze sie czuje i myśle że z dzidzią tez wszystko ok bo gdyby bylo inaczej to bym to pewnie odczula w jakiś sposób. doklądnie dowiem się wszystkiego we wtorek bo mam USG :)

No to trzymam kciuki tym bardziej, że to będzie chyba to usg prenatalne. A wiesz, że tym razem zostaniemy mamusiami w tym samym miesiącu, tylko ja dwa tygodnie później:)

Nie piszę, straciłam serce do Kafeterii, bardzo rzadko już tu zaglądam, zresztą muszę na razie leżeć plackiem więc i z komputera nieczęsto korzystam.

uuu slonko to ja cie na wrzesniówki zapraszam jak bedziesz mialą sily zeby cos naskrobać. Procz jednej przykrej sytuacji jest naprawde baaaardzo milutko dziewczyny fajne :)

Zobaczę, może zjarzę. Dobra mąz jakiś film zapowiedział, więc kończę. Buziaki wszystkiego dorego.

Niestety u moich córek ten syrop nie działa wogółe:( za każdym razem po podaniu, kończyło się i tak antybiotykiem:(

Gość gość
MaManizadam pytanie, ktore wielu osobom pewnie wyda sie smieszne;)Mania to skrót od jakiego imienia? :):):)

Gość gość
aaaa....:):):)bardzo dziekuje🌼