Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredkova

praca w promod czy pullbear???

Polecane posty

Gość gość
A co z Kaliszem?

Gość gość
Pracowałam w pormodzie 3 miesiące. Z tym wchodzeniem w du..ę klientom to poniekąd prawda. Nie jest tak, że podchodzisz i pytasz "czy mogę w czymś pomóc?". Koleżanki trajkoczą jak trąbki "tu promocje tam promocje, warto się rozglądac,warto mierzyc, -70% -80%", zdarzało się, że klientki oburzały się, bo nie mogą spokojnie zrobic zakupów. Pracowałam trochę przed okresem wyprzedażowym, gdzie zdarzało się, że przez parę godzin w ogóle nie było klientek. Co się dziwic, skoro ciuchy są marnej jakości, a ceny są mocno wygórowane. Zniżki dla pracowników są niewielkie i nie łączą się z innymi zniżkami. W dodatku jeśli chcesz pracowac na umowe o pracę to musisz się liczy z tym, że przynajmniej 2 miesiące przepracujesz na zlecenie. Osobiście miałam pracowa tylko pierwszy miesiąc na zlecenie. Potem cośtam się dziewczyny zakrzątały i stwierdziły, że muszę jeszcze jeden miesiąc pracowa na zlecenie. Koleżanka mówiła, że u niej zapomnieli wydrukowa dokumenty, więc dali jej też zlecenie na kolejny miesiąc. Na trzeci miesiąc kierowniczka miała urlop i znowu miałam zlecenie. Co się wiąże z umową o zlecenie? - Gorsze traktowanie. Ignorowanie próśb o grafik, tylko ciebie wysyłają ze śmieciami (niby nic strasznego, ale iloś kartonów do wyrzucenia zwykle jest dla przynajmniej 3 osób), ciągłe prace magazynowe, ogólnie jesteś ich murzynem. Mimo pełnego etatu grafik miałam ustawiany na jak najmniejszą ilośc godzin, bo im się nie opłaca dawac więcej i nie liczą się z tym, że nie masz za co spłacic mieszkania. Co prawda wynagrodzenie dobre, bo na zleceniu miałam 14zł/h w Warszawie. Poza tym musisz umiec wciskac ludziom produkt w który sama nie wierzysz. Nie raz widziałam jak koleżanki na przymierzalni wychwalały wygląd pani w ubraniu, w którym wyglądała okropnie. Więc jeśli chcesz się za to zabiera, to naprawdę musisz lubi kontakt z ludźmi.

Gość gośćd
dziewczyny, dostałam zaproszenie na rozmowę. warto iść? czy dalej jest tak źle? i jakie są zarobki?

Gość gość
Odejście z Promod było najlepsza decyzję jaka podjęłam w swoim zyciu, bez problemu znalazłam lepiej płatną pracę. Bez licznika gości i mobbingu że strony kierownika regionalnego. Dziewczyny nie meczcie się tam dłużej i uciekajcie z firmy która i tak się wali. Wszędzie jest lepiej niż w Promod a te 6 lat w Promod zostanie jedynie przykrym wspomnieniem

Gość gość
Czasem sobie czytam to forum i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że była to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć opuszczając tą firme. Również bez problemu znalazłam pracę, w dodatku lepiej płatną. W promod płaca była niesamowicie nieadekwatna do obowiązków, których nam ciągle dokładali. Regionalna totalne nieporozumienie.

Gość gość
Poznanie, Czeladz, Koszalin, Gorzów, Szczeciny, Sosnowiec, Radom.... Ciekawe kiedy Opole, Trójmiasto... Z Promodu trzeba uciekać jak najszybciej! Nawet informacji już nie podają wprost! Jak lecą sklepy to i regionalni polecą...

Gość gość
Nie podaja bo boją się że pracownicy masowo będą się zwalniać co powoli następuje. Regionalne mydla oczy że to taka strategia itd ale prawda jest taka że wycofują się z Polski. Ci co mają trochę oleju w głowie uciekają z tego kolchozu.

Gość gość
Nie wycofują się bo otworzyli w posnani sklep... ale uciekać z promodu trzeba...to co sie wyprawia w tej firmie to absurd.

Gość gość
Owszem się otworzyli i szybko pożałowali. Sklep na siebie nie zarabia wejść pełno tt tragiczne a cele wygórowane

Gość gość
Zostana sklepy kat. L i premium...

Gość gość
Wszystkie małe i średnie sklepu w tym roku będą się zamykać taka strategia

Gość gość
Czeladź już zamknięta:(

Gość gość
a co ze sklepami na Śląsku?????

Gość gość
Posnania tez będzie do zamknięcia z takimi obrotami. CH samo podziękuje Promodowi.

Gość gość
Oczywiście że posnania do zamknięcia bo od początku robi za małe obroty i nie spełnia oczekiwań. Zresztą który sklep robi kasę? Od dawna huczy że nierentowne sklepy do zamknięcia jak najszybciej

Gość gość
A jednak Sosnowiec nadal jest... a juz dawno przez wszystkich na forum został zamknięty ... jakiś cud?

Gość gość
Ale w ostatnim czasie zamknięte zostały sklepy których nikt by się nie spodziewał... co z sklepami w Warszawie? wie ktoś?

Gość gość
Dziewczyny, po co sie glupio pytacie jaki sklep do zamkniecia... spojrzcie na obroty i od razu wiadomo co bedzie zamykane... nie ma co tego wypierac...

Gość gość
Na śląsku to juz jakaś plaga. zamyka sie kolejny sklep tym razem w bielsku. ciekawe czy te dzoewczyny co tam pracuja juz wiedza :p

Gość gość
W Szczecinie żadnego już nie ma ... wszystkie zamknięte.

Gość gość
W Bielsku na pewno sie zamyka? Skad takie info?

Gość gość
A co z galeria Krakowska? Wiecie coś?

Gość gość
A co z Sosnowcem?

Gość gość
Chcialabym się wypowiedzieć na temat pracy w Promod gdyby ktoś się zastanawiał. Pracowałam prawie rok. Praca sama w sobie nie należała do najgorszych, myśle, ze w wiekszych sklepach typu reserved mają o wiele więcej roboty patrzac na sama powierzchnie sklepow i asortyment. Musze przyznać, że okropne w tej pracy jest parcie na klienta,a moim zdaniem klient od razu to wyczuwa. Non stop tylko nacisk na obrót, na wciskanie cholernych kart stałego klienta za 25 zł!!!! Gdzie w jakims sklepie platne sa karty stalego klienta?? firmy wciskaja je za darmo i jeszcze daja o wiele wieksze rabaty niz promod. Czasem klientki się decydowały, czasem patrzyły na nas jak na debilki i wcale sie nie dziwie, bo ja bym tego w zyciu nie kupiła. O premii mozesz zapomnieć, nigdy nie zdarzyła się premia i byłysmy daleko daleko od osiągniecia, jest to nierealne! A co chwile wymaga się od pracownika zeby byl jak najwiekszy obrot i wiele innych! Dodatkowo smiechem na sali są kierownicy regionalni i to, ze pracownicy sraja w gacie jak regionalny ma przyjechac, co to ma wgl byc? Oni robia wszystko zeby sie ich bac ,a chyba nie o to chodzi w zarzadzaniu. Zero motywacji ze strony firmy, zero nagród, premii, nic. Rabaty pracownicze smiech na sali, poniewaz takie same czasem maja klientki. Brak rabatow na przecenione produkty. Dodatkowo straszne cięcie godzin, 1 osoba na 8 godzin pracy i musi robic wszystko: osblugiwac, ukladac, prasowac, robic dostawe itp a potem pretensje wielkie ,ze cos nie jest zrobione. Pracowalam w kilku sklepach tego typu i ten kazdemu odradzam. Zero stabilnosci, kazdy martwi sie ,ze zaraz sklep zostanie zamkniety

Gość gość
Kolejny sklep będzie zamknięty na Śląsku. W super lokalizacji... Jeśli możecie to uciekajcie!

Gość gość
Ktory sklep?

Gość gość
Focus w Rybniku aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość gość
Dajcie spokój spokój z juz z tym Sosnowcem jeżeli się zamknął w tamtym roku to chyba jasne że zostaje.

Gość gość
Dajcie sobie spokój z tym Sosnowcem jeżeli się nie zamknął w tamtym roku to chyba zostaje.

Gość gość
Widzę że trolle z biura się udzialaja i zawsze wiadomości z pierwszej ręki dają brawo