Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o lallalalal long

absolwenci turystyki

Polecane posty

Gość o lallalalal long
Kuraiko tylko nie wpadajmy w panikę-coś się musi w końcu zmienić.Mi na studiach mówili,że jak skończymy to będą nas namawiać do pracy bo turystyka taaaaaaak się rozwinie, a ja nadal na ten rozwój czekam już 100 lat po studiach.A ty z jakiego województwa jesteś?

Gość o lallalalal long
hmm podkarpacie.... :P ja w biurach nie szukam, bo mało płacą i praca kiepska (to opinia koleżanek) poza tym jestem z północy wiec najlepiej w Trójmieście, ew. Toruń, Poznań :)

Nie studiowałem i nie studiuje turystyki ale kiedyś wyslałałem cv do **** hotelu do pracy ale nie odpowiedzieli :-( czy w cv pisaliscie jakie znacie jezyki obce i jak dobrze je znacie ?

no przewaznie musisz pisac cv o jezykach u mnie np. w miescie to najbardziej niemiecki angielski na 2 miejscu ale tez, bo goscie to przedewszystkim niemcy i szwedzi

to ze wpisac to wiem , zle sie wyraziłem , chocdziło mi raczej czy jak wpisujecie na jakim pozimie znacie dany jezyk to wstawiacie hjakies potwierdzenie dokumentem czy nie?

Gość o lallalalal long
ja piszę np: angielski biegle, francuski podstawy

a lllala long Jestes z trójmiasta widze. Moze studiowałas na AM? Powiedzcie mi czy turystyka jest ciekawym kierunkiem? WIdze, ze z kasa kiepsko. Myślałam ze w biurach płacą dobrze. Namawiam koleżankę na turystykę, bo sama chętnie bym to skończyła gdybym mogła jeszcze raz zaczynać studia. Lubię podróże, kontakt z ludzmi. Marzyła mi się kiedyś praca w biurze podrózy. napiszcie jakie przedmioty sa mniej wiecej i czy to ciekawy kierunek, czy sa jekies wykłady z geografii świata i co na tym jest? Troche zagmatwałam, ale moze ktos sie domysli o co mi chodzi ;)

a ja własnie studiuję turystykę :P przedmioty... makroekonomia :D historia cywilizacji europejskiej, podstawy turystyki, podstawy rekreacji, statystyka, psychologia..mnóstwo, bo każdy trwa tylko semestr. języki- angielski i hiszpański. mam miesięczne doświadczenie w biurze podróży :D

czyli tez duzo przedmiotow z ekonomii ? A czy ogólnie studia są ciekawe? Powiedz cos o pracy w biurze podrózy? czy od sprzedanej imprezy sa prowizje? czy sa tzw. study tours czy to zalezy gdzie sie trafi?

Studia jak dla mnie ciekawe, wcześniej studiowałm pedagogikę i nawet nie ma co porównywać :)

więc tak ;) u mnie jest niestety ekonomia, bo to Uniwersytet Ekonomiczny. studia ciekawe, przedmioty też, tlyko niektóre cięzko zaliczyć :P ( mikroekonomię próbuję zdać od początku lutego) co do biura podróży, to była taka praktyka. nie zajmowałam się dużymi wycieczkami, bo to było male biuro,wycieczki krajowe. nie miałam prowizji,ale to własnie dlatego,że byłam na praktyce, natomiast organizowałam parę małych wycieczek- telefon do p[rzewoźnika, kustosza muzeum, plan trasy, takie rzeczy.

Gość o lallalalal long
nie jestem z trójmiasta :) a na studiach miałam chyba wszystkie możliwe przedmioty włącznie z matematyką, rachunkowością i finansami-niestety. niby praca powinna być, ale w praktyce wygląda to kiepściutko. Zastanawiam się już co jest ze mną nie tak:(

Gość o lallalalal long
up up