Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anika7452

jak długo noworodek spał z Wami w łóżku?

Polecane posty

Gość ufliczka
tylko troszke mi tęskno:(

komu dobrze:P może i swoje - twojej babci podrzuce ??? :D

Gość ufliczka
wiesz ike z moja babcią byl by problem-bo sie zmarło kobiecinie.:) mama jak na razie zadowolona i maly też, slyszalam jak śmieje się przez telefon i gaworzy.mąż ryczal jak bóbr jak go zawieźliśmy ale nie bylo wyjscia-trzeba remont kończyć.

Gość 14444444444444444444
14 mcy

moj synek tez wlasciwie nie spal i nie spi z nami w lozku i sie ciesze pomimo ze ojciec mial takie zapedy zeby z nim zasypiac :) biore go czsami do sibie do lozka rano jak maz idzie do pracy, ewentualnie usypiam go w lozku jak go boli brzuszek, ale gdy juz zasnie od razu do lozeczka, ewentualnie wozka jak chce go slyszec, bolozeczko ma w swoim pokoju, karmie 3 razy w nocy po pol godz, tez mam dosc wstawania ale nie chce uczyc dziecka spania z mama i tata bo pewnie bym go nie oduczyla nigdy i co wtedy? jak bardzo placze i nie zasypia to daje mu moja koszulke kolo glowy i zasnie sam w lozeczku ;0

U nas dziwna sytuacja, do mniej więcej roku dziecko spało samo w łóżeczku, odką skonczyła rok jakby ja piorun trafił... budzi sie o 12 i nie ma mowy o spaniu u siebie, musi ze mna... Mysle ze to wina ze nie usypia sama w łózeczku tylko ja lulam. Moja mama ja tak nauczyla :( Mimo ze ja prosilam zeby tego nie robiła :( Justynka ma 16 mies. Nie wiem jak ją teraz nauczyc spac cala noc samodzielnie :(

nie ma co ryczeć trzeba korzystać ;) jak pierwszy raz oddawałam syna to płakałam zaraz po jego wyjeździe- z zuzką już było inaczej- teraz jak ktokolwiek z dziadków ma chęć - to jak dla mnie nie ma problemu :D czasem wieczorami jest mi smutnawo bo sie boję czy ktoreś nie tęskni- ja osobiśce nie mogę się doczekać powrotu teściowej;) taki mały odpoczynek naprawdę swietnie regeneruje psychicznie

Gość ufliczka
no ja to zauważyłam juz po pierwszej nocy, zupełnie inaczej się czuję w pracy.Jestem wypoczeta pierwszy raz od 6 miesięcy:)

Gość Zaraz sie tam przyzwyczai
Ike zgadzam sie,bylo Wam trudno odzwyczaic malego to nie chcieliscie popelnic drugi raz tego samego bledu. To moje pierwsze dziecko i problemu z odzwyczajeniem malego od lozka rodzicow nie bylo (pewnego dnia przestalo mu sie podabac miedzy nami,chyba za cieplo mu bylo, i od tej pory spi w swoim) i prawdopodobnie nastepne tez bedzie spalo z nami ;P. Chodzi mi o to zeby nie robic niczego na sile i tylko dlatego,ze innym udalo sie od razu. Jezeli mama nie daje rady (tak bylo w moim przypadku) to moim zdaniem lepiej zeby dziecko spalo z nia niz zeby ucierpialo czyjes zdrowie psychiczne. Warto jednak co jakis czas probowac usypiac malenstwo w jego lozeczku albo odkladac go do niego po zasnieciu ale jak sie nie udaje to nie katowac swojej psychiki i pomyslec "kiedys sie uda ale jeszcze nie teraz". Jak ktos juz wczesniej napisal pozycie nie umiera bo sa inne pokoje ;). Pozdrawiam.

Gość Zaraz sie tam przyzwyczai
fajnie masz Ufliczka. Ja od 15 miesiecy nie wiem co to znaczy przespana nocka :O

ja jak oddałam zuzke i malego pierwszy raz - nie spaliśmy wcale;) nie mogliśmy się nacieszyć ;)

Gość magdzi
Mój synek nigdy nie spał z nami w łóżku, od samego początku miał łóżeczko i tam też zasypiał. Nawet kiedy Go karmiłam brałam go z łóżeczka na samo jedzenia a po odbiciu odkładałam Go do Jego przytulnego kącika. Bardzo się cieszę, że nie popełniłam błędu o jaki łatwo. Prawdą jest, że tęskniłam za jego zapachem i samym byciem przy Nim, ale... rano brałam Go do siebie by nacieszyć się Nim i to wystarczało. Teraz nie mamy z mężem żadnych problemów kiedy mały idzie spać. Nie przechodzimy żadnych histerii i tego wszystkiego, czego innym rodzicom dostarczają pociechy, które sypiały z nimi w łóżku. Synek nawet na południe do snu idzie (sam) do swego łóżeczka, przytula się do misia i tak zasypia. Nigdy Go nie nosiliśmy i nie bujali by ułatwić zasypianie. Do dziś po prostu kładziemy Małego do łóżka i zwyczajnie zamykamy za sobą drzwi :) (oczywiście po serii buziaków i pieszczot). Syn jest tak nauczony od maleńkiego, i tak weszło Mu to w krew, że nie ma zwyczaju zasypiać w naszym łóżku. Nawet kiedy jest tak zmęczony, że oczęta odmawiają posluszeństwa, schodzi z naszego miejsca snu i biegnie do siebie. Jestem z tego bardzo DUMNA. Zwłaszcza w momencie, kiedy widzę jak moje koleżanki próbują oduczyć pociechy zasypiania w łóżku rodziców. ... A...i odkładanie dzieci do swoich "legowisk" wcale nie znaczy,że mniej je przytulamy czy kochamy. Każdy ma po prostu swoje królestwo i myślę, że dobrze jest od samiutkiego początku uczyć dzieciaki rozumienia sytuacji. Wydaje mi się, że każdy potrzebuje swojej przestrzeni i jej akceptacji przez innych, a poprzez łóżeczko (na sam początek) umożliwiamy dzieciom budowanie własnego Ja. Bo przecież Dziecięca osobliwa indywidualność musi mieć gdzieś swój początek :)

Gość Nigdy. Od początku miał swój
pokój i swoje łóżeczko. Tu gdzie żyję nikt nie dzieli z dziećmi łóżek.

Gość magdzi
Chciałam jeszcze dodać, że .. uwielbiam poranki, kiedy moja "zegarynka" (bo synek wstaje równiutko o piątej rano) po przebudzeniu przychodzi do naszego łóżka i daje nam buziaki na dzień dobry. Nigdy Go tego nie uczyliśmy, i zapewne dlatego jest tak ogromnie przyjemne. Wtedy poprzytula się do nas i po jakichś 15 min biegnie do swoich zabawek:). No i bardzo ważna sprawa- Kiedy młody widzi, że jeszcze śpimy, nie budzi nas, tylko wraca do łóżeczka swojego i leżakuje dokąd nie wstaniemy .

A moje dziecko śpi z nami i nam to nie przeszkadza... każdy ma swoej zdanie na to. Tak smao mogę napisac co za rodzice co nie chcą dziecka w swoim łóżku jeśli placze albo jest marudne..moja córka ie chciała od początku spa we łóżeczku ani w wózku tylko przy mnie. i sie nie przyzwyczaiła... do kramnienia w łóżku przy nas a jak się naje to odkładam spowrotem a są dni.... Kiedy Mąż sam chce żeby mała z nami spała....

chyba przesiąkłam kafeterią :D Noworodek jest tylko do miesiąca - później to juz niemowlę. ale wracając do tego "co autor miał na myśli" - do 6 miesiąca mała WOGÓLE nie spała z nami. Póxniej nauczyłam sie jak karmić cycem na leżąco i tu zaczął się ból... Mała nauczyła sie spać z nosem w piersi. Przed drugimi urodzinami dostała swój pokoik i swoje łóżeczko i z dnia na dzień nastąpiła bezbolesna przeprowadzka. Dużo trudniejsze było odstawianie od samej piersi. Niestety moje dziecie nie należy do ospałków.. często sie w nocy budzi, często mamy nocne seanse bajkowe :( Potrafi o 1 lub 3 w nocy sie obudzić, wierci sie kreci i nie moze zasnąć. Wiem, ze to nie złośliwość. Kręci sie, próbuje zasnąć, ale w końcu mówi: mamo, ja nie mogę zasnąć... Ma ktos pomysł? Niestety zawsze tak miała, nawet jako niemowlę.. Tylko wtedy nie oglądała bajek i nie oglądała ksiązeczek:)

Pomęczyc mało wieczorem zeby dobrze sie zmęczyła ..ale nie tak żeby siedziała z noskiem przed tv... tylko wygłupy skakanie różne to co dziecku sprawia wiele przyjemnosci i radości to może w nocy będzie dobrze spac???? ;>

Gość oiga
Tak podczytuje chociaz sama nie mam jeszcze dzieci ale moj facet ma i czasem u nas nocuja. Jeden ma 8 lat a drugi wlasnie skonczyl roczek. Jak do nas przyjzdzali to starszy spal z nami tylko dlatego ze nie mamy warunkow zeby spal odzielnie bo mamy male mieszkanie natomiast malutki mial swoje lozeczko. Budzil sie w nocy na jedzenie karmilsmy go i zasypial dalej w lozeczku. Lozeczko stoi obok naszego lozka. Ale ostatnio jak u nas byli ok 3 tyg temu, maly budzil sie tak ok 1,2 w nocy i mimo ze byl juz nakarmiony itp to darl sie i nie hcial spac w lozeczku. Wtedy M bral go do nas do lozka, niestety maly nie zasypial od razu , bardzo sie krecil i zasypial po ok godzinie ale juz bez krzyku. Ja osobiscie jestem za tym zeby go jednak nie wyjmowac z lozeczka i postarac sie go uspic w lozeczku, natomast M upiera sie ze bedzie spal z nami. Dodam jeszcze ze na codzien eks mojego M spi z malym w swoim lozku takze, nie ma on swojego lozeczka. Nie wiem co mozna zrobic w tym przypadku, ale spanie w 4 naprawde jest meczace.

spie z synkiem odkąd skończył miesiąc i żałuje że nie spałam wczesniej bo oczywiście naczytałam sie ze dziecko powinno spac samo, a dla mnie to bzdura, dlaczego powinno? My tak nie chcemy. Mały teraz jest o niebo spokojniejszy w nocy, my jestesmy wyspani. A kiedys sie sam przeniesie gdy bedzie na to gotowy :)

i zanim mnie skrytykujecie pomyslcie jaki to jest koszmar dla malego dziecka obudzic sie w nocy bez nikogo, kiedy przez 9 miesiecy siedzial u mamy w brzuchu, slyszal bicie jej serca, bylo mu tam tak dobrze a teraz sam :( w ciemnosciach :(