Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeżeli_Wiecie_Prośba

dzień cyklu a wielkość pęcherzyka

Polecane posty

Drogie kobietki:) - jaka jest prawidłowa wielkość pęcherzyka w 8 dniu cyklu - czy wielkość pęcherzyka zależy od stymulacji przez partnera ( jaka występuje zależność ) Dziękuję kochane za odpowiedzi:) Jestem po usg i trochę mnie martwią wyniki - to mój drugi topic na ten temat:(, ale nie dostałam wcześniej bardzo szczegółowej odpowiedzi, choć za nią bardzo dziękuję:*

Prawidłowa wielkość jest sprawą indywidualną bo u jednej owulacja wystąpi w 9 dniu cyklu (wtedy pęcherzyk jest dominujący i wynosi +/- 20 mm) a u innej owulacja wystąpi w 22 dniu cyklu, wtedy w 8 dc pęcherzyk będzie malutki, w akompaniamencie innych mniejszych, lub nie będzie wcale.Wielkość pęcherzyka nie ma nic wspólnego ze stymulacją ani partnera ani przez partnera.

Gość Jeżeli_Wieicie_Prośba
dziękuję ngLka :* :) trochę się dzięki Tobie uspokoiłam :) ja w 8 dc miałam jeden pęcherzyk w 8 dc wielkości 11 mm ( reszty nie wiem ) i lekarz mnie zapytał czy była jakaś stymulacja, stąd moje pytanie... teraz lepiej przeżyję kilka kolejnych dni czekając na wyniki badania krwi bardzo jeszcze raz dziękuję za odpowiedź:*

malolepsza ---> dziękuję za dodatkowe wyjaśnienia :* :* :* bardzo mi pomogłaś - już jestem o wiele bardziej spokojna:)

a moge sie przy okazji ja podpytac? w 24 dniu cyklu (cykl srednio 31-35 dni) pecherzyk mial 3,8mm- tak zapisala lekarka albo ja to sobie zle odczytalam i moze to bylo cm? bo przy okazji powiedziala ze jest za duzy jak na ten dzien cyklu i podejrzewa ze juz nie peknie. i tak sobie mysle ze ten wynik w mm to bzdura i moje "zaburzenie wzroku":)

Mały pęcherzyk. Albo cykl się przedłuży (bo owulacja będzie później) albo owulacja była i pęcherzyk 3,8 mm właśnie się wchłania.A czy lekarz mówiła coś o płynie w zatoce douglasa? Bo tylko na podstawie obecności bądź nieobecności płynu da się stwierdzić z dużą pewnością czy do owulacji doszło, czy nie.

dzieki sliczne. nie jestem pewna czy czegos nie nakrecilam ale jak w koncu dostane okres i zrobie badania to bede wszystko wiedziec- a przynajmniej troche wiecej.:)trzymajcie sie wsystkie dziewczynki:)

Gość Staraczkasraczka
Hej, ja wlasnie bylam na usg i wyszlo ze moj pecherzyk ma srednice 20mm. Jestem w 10 dniu cyklu a cykle mam srednio 29dniowe. Czy to jest dobry rozmaur.. Bo jesli owulacje bede miala za ok 3 dni to czy on nie bedzie zbyt wielki??

Gość Szukająca wsparcia :)
Moim zdaniem rozmiar pęcherzyka jest w sam raz. Ja kilka m-cy temu miałam owulkę w 18 dc przy pęcherzyku 27mm !!!!

Gość Szukająca wsparcia :)
równie dobrze owulkę możesz mieć np jutro :)

Gość gość
Przybliżonym punktem wyjścia może być pojedynczy element in statu nascendi układu scalonego, a więc zapłodniona komórka jajowa. Mamy dwa elektroniczne układy półprzewodników organicznych: plemnik bez witki o objętości wynoszącej 5,2X10-7 mm3 (1,9X10do potegi8) plemników w jednym milimetrze sześciennym) oraz komórkę jajową o średnicy 0,02 mm i objętości równej 4,2X10-- mm3. Stosunek mas wynosi 1 : 10 000. Impuls rozpoczynający właściwie wszystko, co prowadzi do wytworzenia Homo sapiens