Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalala lalala

jutro próbna matura z polskiego, bedzie III część dziadów

Polecane posty

Gość tralalala lalala

nie pytajcie skąd wiem ;p

Gość tralalala lalala
jesli wierzyć plotkom to znajomy podejrzał jak nam kserowali materiały, bo do szkoły przychodzi tylko płytka :D a z angielskiego ma być list prywatny ale ile w tym prawdy to sie jutro okaże :D

Gość a my nie piszemy
dlaczego? :D

taaa, czyli widze, że ściemniasz, bo tu jakaś inna wczesniej się zarzekała, ze "znajomy podejrzał jak kserowali" i widział ludzi bezdomnych szkoda, że nikt nie podejrzał jak kserowali rozszerzoną

Gość tralalala lalala
ja osobiście nie widziałam, więc pisze, że takie plotki słyszałam :P a czy to prawda to nie wiem, mi dziady bardzo pasują, bo romantyzm uwielbiam :) ale ludzie bezdomni to kompletnie nie moja działka :O

a ja bym wolała pisać własnie z pozytywizmu, bo romantyzmu nie znoszę, mickiewicza nie cierpię a dziady bym spaliła:D ale jako, ze piszę rozszerzoną to się, faktycznie, mogę nawet pottera spodziewać :O

Gość tralalala lalala
ale właściwie to moga byc i dziady i ludzie bezdomni, bo zawsze sa dwa tematy do wyboru :D tez chciałam pisać rozszerzoną, ale zrezygnowałam :D próbna w grudniu była łatwa, więc może ta tez :D ;)

e, nie sądze próbna jest zawsze trudniejsza, a tamta była z operonu, wiec inna bajka ja zmykam spac, zeby jutro myslec w miare trzezwo powodzenia;)

Gość wy też macie później lekcje
po maturze??

Gość mario9999
i co w końcu mieliście na tej próbnej maturze? Jakie tematy?

Gość ppppp
Były i dzady czIII i ludzie bezdomni:P, wiec spoko, hehe

Gość maturka 2008
siemak wszystkim , czy wie ktos jakie beda do napisania z jezyka angielkiego cz II , czesc pisemna czy list czu pocztowka jak ktos wie prosze o odp ,

Gość maturka-probna2008
siemak wszystkim , czy wie ktos jakie beda do napisania z jezyka angielkiego cz II , czesc pisemna czy list czu pocztowka jak ktos wie prosze o odp , matura z angola 5.03.08

Gość maturka-probna2008
juz znalazlem jakie sa pytania z angola ale cholaera mam problem do napisania pomogl by ktos napisac je bym byl wdzieczny

Gość tralala lala
wiedziałam, że będą dziady :classic_cool: i ludzie bezdomni też byli :D

Gość maturka-probna2008
OTO SA PYTANIA JAKIE SA Z ANGOLA NA 100%; 120-150 slow przniosles sie z rodzicami do nowego domu na wsi. napisz list do kolegi z zagranicy 1. poinformuj o przeprowadzce na wies i podaj powod zmiany miejsca zamieszkania 2.wspomnij kim sa wasi nowisasiedzi i w jaki sposob was przyjeli. 3. podaj dwie zmiany w twoim zyciu spowodowane ta przeprowadzka 4. zapros kolege na wakacje i zaproponuj wspolne zwiedzanie okolicy napisz ogloszenie o spotkaniu z pisarzem organizowany dla uczestnikow klubu milosnikow jezyka angielskiego 1. podaj informacje o organizowanym spotkaniu 2.wyjasnij jakiego rodzaju pisze zaproszony autor 3. popros o przygotowanie sie do wziecia udzialu w dyskusji 4.poinformuj o uominkach dla uczestnikow POMORZE KTOS NAPISAC BEDE WDZIECZNY HEH

Gość jarzabek
Może się przyda:) dla niepoznaki jest troszkę błędów Dear XYZ, How are You?I'm sorry I haven't written for so long.I hope that with You all right. I'm writting to You, becouse I changed my dwelling place.I hve been fired and I decided change my boring life.In the country is fresh and healtful air.My new neigbour are elderly married coumple.They are very helpful ane plesant.They have accepted us cordially.My life has benn chaged on better.I don't have to wake up early.I can rest hier, and I go on fishes.I would like to invite you on holiday.We will visit my neigbourhood. Anyway,I have to finish now.Give my best wishes to the family All the best PS. Do drop me a line soon.

Gość patolkapatolka
no a niemiecki???? aaaaaa...niemiecki????

Gość paslek nawija
a jak macie napisane ogloszenie? podzielcie sie :P

Gość przeciez ten list jest za
krotki :O Ma byc co najmniej 120 słów

Gość Przemyt
List jest dobry ma ponad 120 slow...wg mnie powinna byc jeszcze data w prawym gornym rogu :)

Gość sylwusia20
a moze ma ktos zadania z gegry podstawowej...:(

Gość squall
A może ktoś zna takie pytania z rozszerzonej z angola? BARDZO by się przydały hehe :D

Gość onion
a historia podstawowa?

Gość anaJAG
Przed matura w maju tez dajcie cynk co bedzie. Wasze źródła sa bardzo wiarygodne.

Gość anaJAG
Napiszcie jezeli wiecie cos na temat WOSU podstawowego

Gość gosiaczek17127