Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babby ki

nadpotliwosc calego ciala, jak sobie z nia poradzic?

Polecane posty

Gość babby ki

niestety ten problem dotknal wlasnie mnie:( poce sie nadmiernie i to nie tylko pod pachami (chociaz tam pomogl wlasnie antidral), przejde kawalek troszke szybszym tempem a juz czuje jak plecy robia sie mokre i na twarzy pojawily sie krople potu. nienawidze lata:( wtedy nadpotliwosc dopiero jest dokuczajaca, ok wiem w lato ludzie sie poca ale ze mnie pot sie leje strumieniami

taka nadpotliwośc całego ciała nawet przy tym schorzeniu niejest czymś normalnym- proponuje Ci przejśc się do dobrego, zaufanego internisty, zrób sobie kompleksowe badania także hormonów tarczycy, tu nic nie pomoże wcieranie jakiegos specyfiku bo nie wetrzesz go wszedzie a poza tym pot musi sie jakoś wydobywać na zewnątrz inaczej byłoby to groźne dla organizmu, narazie pij szałwię albo kup w aptece tabletki szałwiowe powinny troche złagodzić Twój problem.

Mysle ze kompiele z dodatkiem ziol na nadpotliwosc lub olejkow tez pomoga.Zachecam tez do uzywania talku zwylkego lub perfumowanego,ktory mozna uzyc smialo na cale cialo.Ale nic nie pomoze na dluzsza mete jesli nie dojdziesz co jest przyczyna nadpotliwosci wiec tak jak moja poprzedniczka zachecam zeby odwiedzic lekarza.

Gość babby ki
bylam juz z tym u lekarza , stwierdzil tylko ze taka moja uroda i ze pewnie mam juz to w genach. piszecie tutaj cos o hormonach, czy moze miec na to jakis wplyw ze biore tabletki antykoncepcyjne?

Gość agagaa
węzów chłonnych nie masz powiększonych?świąd skóry miewasz?

Gość bzdury jak nic
zrób badania krwi i moczu, to może byc jakieś schorzenie nerek nie każdy lekarz jest kompetnentny są tacy którzy nie słuchają pacjentów i lekceważą ważne objawy doraźnie możesz spróbowac pic napary z szałwi, ona działa na cały organizmi sprawia że mniej się pocimy i pot ma delikatniejszy zapach, a aptece doradzą jak sporządzac napar i ile pic dziennie nieprzyjemny zapach potu to często oznaka chorób metabolicznych np cukrzycy, więc znajdz innego lekarza, który Cię wysłucha i zrobi odpowiednie badania by ustalic przyczynę potliwości może to nerwica ? przy nerwicy też często się pocimy spróbuj jakiś łagodnie działających tabletek uspokajających np Valerin czy Kalms z antyperspirantów polecam Lady Speed Stick w żelu, zapach Aloe, jest przeźroczysty, nie brudzi ubrań a świetnie spełnia swoją funkcję, koniecznie ogol pachy, wtedy antyperspirat skuteczniej działa

Gość black latte
W gabinecie dermatologicznym proponują botox na natpotliwość.

Gość babby ki
wezly chlonne mialam pare razy powiekszone (na szyji) ale to raczej bylo spowodowane rosnaca osemka, swiat skory....mam fotouczulenie, od slonca wyskakuje mi wysypka na skorze. badanie krwi i moczu- czy to sa normalne badania? czy trzeba wziasc cos specjalnego pod uwage? w sierpniu 2007 badalam wlasnie krew i mocz i jedyne co bylo nie tak to za niski cukier. zas jesli chodzi o cukier jako ze moja mama posiada glukometr czasami sobie mierzylam, i czasami faktycznie byl za niski. pod pachami sie gole (tam akurat nie poce sie bardzo - antidral) ale zauwazylam ze jak spoce sie troszeczke pod pachami to pot ma niezbyt mily zapach- mimo uzywania antyperspirantu. sprobuje pic szalwie, i moze faktycznie cos mam z nerwami bo straszny nerwos ze mnie. a czy nadpotliwosc moze miec jakis zwiazek z cisnieniem? zauwazylam ze np. jak w sklepie schylam sie po cos i zazwyczaj glowe daje jakos tak nizej to nagle robie sie czerwona na twarzy i troche spocona

Gość madziutek-84
szukam ludzi ktorzy mieli zabieg na nadpotliwosc -sympatektomia

możesz pić szałwię, tylko po 2 tygodniach rób przerwę.

Gość Tocha .
Ja niestety cierpie na nadpotliwośc . Przez dłuższy czas stosowałam tabletki Perpsi Block , nawet działały , gdyż dostrzegałam tylko małe plamki potu na ubraniach ,a nie tak jak zwykle ogromne . Chodze jeszcze do szkoły , więc co przerwe się przebieram . Nadpotliwośc utrudnia mi życie towarzyskie . Byłam u lekarza , ale jego odpowiedź mnie zdziwiła . Powiedział że jest to związane z dojrzewaniem , w ogóle mnie nie zbadał , nie pytała się o nic tylko z góry powiedział że to dojrzewanie . Moim zdaniem to nie jest przyczyna nadpotliwości . Poce się od 2 lat , nawet jak siedze ! Już przeszłam proces wzmożonego dojrzewania , więc jakby jego teza była prawdziwa nie pociłabym się coraz bardziej .! Chodze cały czas w bluzkach na ramkach , nawetr gdy jest zimno MI JEST GORĄCO ! Macie może jakieś sztuczki ?

Wiesz co, no jeżeli to jest tak poważny problem, ze musisz ze sobą nosić sterty rzeczy, to myślę, że możesz poważnie pomyśleć o wizycie u specjalisty i poddaniu się jakiejś terapii. No chyba że jakieś konsultacje już się odbyły i już wiesz co mniej więcej jest przyczyna tej nadpotliwości.

Gość anqq00
Zgadzam się, że to bardzo wstydliwy problem. Zwłaszcza gdy nadchodzą cieplesze dni, a my chciałybyśmy bez skrępowania pokazać się w ładnych bluzeczkach, sukienkach czy ładnych sandałkach, a tu taki problem... Najlepszą metodą jak sobie z tym poradzić są moim zdaniem zastrzyki z botoksu. Z tego co słyszałam to fajnie jest w Elite w Warszawie. Ceny też bardzo przystępne. http://www.elite.waw.pl/piel%C4%99gnacja-cia%C5%82a-pachy/

Gość gość
Dziewczyny, w takiej sytuacji nalezy dobrze sie przebadac. U mnie bagatelizowano objawy przez 20 lat w wyniku czego mam powazne problem zdrowotne. Brak leczenia spowodowal, ze organizm w rezultacie nie wytrzymal... Nie sluchajcie lekarzy-ignorantow. Nawet jesli podstawowe wyniki macie w normie to nie ma znaczenia, gdyz przy silnym organizmie dopiero w krytycznym stadium choroba wykazana jest w wynikach, a i to nie zawsze jednoznacznie! Osobiscie uwazam, ze w dzisiejszych czasach jest spory problem ze znalezieniem prawdziwego specjalisty z powolania, a lekarz rodzinny tak naprawde 'wie, ze nic nie wie'. A i jeszcze jedno - jak same nie przypilnujecie lekarza to nic z tego nie bedzie.... Ps. Jezeli jestes uczennica lub studentka nalezy zabrac mame pod pache, gdyz w innym przypadku potraktuja Cie jak lenia i intruza, ktory czycha na zwolnienie....

Gość gość
*** czyha

Gość Bluuueee
mam ten sam problem, nawet siedząc robię się mokra pod pachami, gry mam się przejść, ciuchy się do mnie przylepiają. mam 17 lat, ten problem o ok 5. mam siostrę wile lat starszą, cierpi na to samo. biegała po lekarzach ale oni stwierdzili, że to kwestia genów ;q ludzie nie zdają sobie sprawy jakie to dokuczliwe. nie można nosić kolorowych ciuchów bo wszystko widać, głównie czarne i białe -,- chyba każdy z tym problemem marzy o pozbyciu się go.

Idź do apteki, farmaceuta coś doradzi :) Tabletki, dezodorant, których nie łykasz ciągle, a tylko kilka dni :)

Gość helołka
Właśnie etiaxil dostać można tylko w aptece, moim zdaniem to jeden z lepszych antyperspirantów, na prawdę warto go kupić.

Gość gość
Dziewczyny, co innego jest pocic sie tylko pod pachami, a co innego miec nadpotliwosc calego ciala. Nadpotliwosc calego ciala to moze byc wynik choroby, i fakt, byc moze odziedziczonej. Wierzcie mi, ze ja tez slyszalam od lekarzy, ze przesadzam oraz, ze to jest taka moja uroda.... Choroby ujawniaja sie najczesciej w wieku doroslym, gdy dochodzi ped zycia i stress, a organizm nie jest juz w stanie sam tego wszystkiego zwalczac... Takze tabletki Wam pomoga, ale tylko na chwile i nie wyeliminuja przyczyny takiego stanu.... Gdybym jako dziecko trafila na odpowiedniego lekarza na pewno nie doszloby do tego wszystkiego co aktualnie przezywam.... Pozdrawiam i zycze odwagi w walce o wlasne zdrowie i dobre samopoczucie

Gość gość
Na nadpotliwosc pod pachami pomogl mi Everdry - kupilam w Niemczech, ale to bylo w 2007, moze juz jest w pl? Pamietam tez, ze byl na allegro. Jesli ktos ma problem z nadpotliwoscia jakiejs konkretnej czesci ciala, polecam. Moje zycie znacznie sie polepszylo!!!!!

Gość welwiczia
babby ki, a zażywasz tabletki antykoncepcyjne? Czasami powodują taką reakcję. Często przyczynami nadpotliwości jest stres oraz zaburzenia hormonalne. No ale są różne leki, stosuje się też botoks w leczeniu nadpotliwości. http://www.medycynaestetyczna.com/zabiegi/cialo/nadpotliwosc - tutaj możesz o tym przeczytać.

Gość gość
a jak wygląda Twoja waga? Znajoma miała problem z poceniem się, zrzuciła nadprogramowe kilogramy i problem zniknął.

Gość gość
Witam mam poważny problem wiem że to jest na tle stresu ale nie mam na to wpływu samo to się dzieję pocę sie na twarzy, stopach,dłoniach nie wiem już jak sobie z tym radzić mam już dość próbowałem już różnych antypespirantów kremów zasypek nic nie pomaga może ktoś wie o skutecznym leku słyszałem że lek musi zawierac dużo hlorku glina ale czyto prawda,byłem u lekarza z tym nie jednego nie ma na to rady powiedział że przejdzie to z czasem ale widzę że nie chce przejść wrecz jest coraz gorzej co robić pomocy:(