Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aw81

Zaraz w Dzien Dobry TVN poród naturalny kontra CC!

Polecane posty

Gość kolezanka po cesarce wiele lat
ma polipy do wyciecia, normalnie banalny zabieg, ale w jej sytuacji lekarze strasza, ze moze sie posyac i skonczyc powazna operacją. Wg mnie robic cesarke, tylko kiedy to niezbedne, bo ta blizna jest nie tylko zzewnatrz widoczna

Gość naturalneeee
niewolno zmieniac natury. A może tak zamiast chlopa tylko sztuczny penis. Ciekawie jak byście długo wytrzymały.

ja jestem bardzo zadowolona ze swojego porodu. myślałam że będzie gorzej. oczywiście rodziłam SN. Po dwóch godzinach już sobie chodziłam i opiekowałam się swoim maleństwem. Kiedyś myślałam tylko o CC teraz już na dobre o niej zapomnę. Moja koleżanka miała cesarkę. Dzieckiem nie mogła się zająć musiała czekać na pielęgniarki które łaskawie w końcu przyszły. Ogólne samopoczucie tragiczne. mdlała też. A co do \"luzu\" to zdecydowanie go nie mam nawet mogę powiedzieć tak jak jedna z wyżej wypowiadających się seks to był jak za pierwszym razem :-) Ale wiadomo każdy ma swoje zdanie.

Gość vicka
A może wypowiedzą się tutaj kobiety, które mają powikłania po CC? Np zrosty, które są zagrożeniem życia przy następnej ciąży??

A co jeśli kobieta spodziewa sie blixniąt, jej miednica nie rozszerza się tak jak u innych kobiet i dzieci sa ułożone poprzecznie? Też rodzić naturalnie?? Ja rodziłam sn synka, urodził sie w 32 tc z wagą 2250 i 49 cm i ledwo przeżyłam poród bo moja miednica nic nie chciała sie rozejść, ja podziękuję za poród naturalny.

Moja siostra ma na juz termin z bliźniakami . Ułozone sa dobrze i narazie lekarze kaza czekac jej az poród sam sie rozpocznie ale ona chce cesarke i zaczynaja sie schody :-)

ja jestem bardzo zadowlona ze swojego porodu - sn w sumie cala akcja zajela mi ok 4 godzin, bol taki ze napewno w zyciu gorszy juz przeszlam np leczenie kanalowe - dla mnie to byl 100x wiekszy bol niz porodowy... wyszlam z tego bez szwow, nie peklam itp ogolnie po 2 godzinach wstalam, poszlam pod prysznic i czulam sie swietnie moglam normalnie usiasc , chodzic ,zalatwic sie :) bardzo dobrze wspominam swoj porod do tego b szybko skonczylo mi sie krwawienie po porodzie tak jakos natura byla dla mnie laskawa tym razem :) teraz cwicze \"te\" miesnie na dole , po pierwszym porodzie po pologu nie czulam zadnej roznicy jak przed ciaza, teraz jestem 4 tyg po porodzie, pierwsze przytulanki z mezem mamy juz za soba i wiem ze to nie jest jeszcze to co bym chciala, ale mam jeszcze czas zeby popracowac nad soba i napewno uda mi sie jak za pierwszym razem ;)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin