Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no cóż trudny wybór

KAJETAN -imię dla chłopca....

Polecane posty

Gość no cóż trudny wybór

co sądzicie o tym imieniu??? Które ładniejsze Konstanty , Kajetan czy Nikodem tylko te bierzemy pod uwagę.... Z góry dzięki za podpowiedź

Kajetan jest slicznie nikodem tez mi sie podoba ale chyba wybralabym Kajetana :)

Gość Nikodem ladniejsze
aha! - i pomysl sobie jak bedzie to brzmialo za 10, 20 z Waszym nazwiskiem! - to tez wazne!

Gość nikodem nikodem
mi sie kajtek tak srednio podoba, za to nikodem bardzo. niestety mjemu facetowi nie widzi sie w ogole:(

Gość nie macie lepszych pomyslow
pani w szkole bedzie mu dokuczala: "a teraz kajetan, otwieramy kajecik..." :P

Gość a ja się zgadzam z
Oba ładne, ale Kajetan śliczniejsze. Synek znajomych ma tak na imię - bardzo ładne imię :)

Gość imię
Mi się kajetan też nie podoba kajtek - jak dla psa, no co zrobię tak mi siękojarzy, Nikodem eh no tez nie bardzo ale już lepsze niżKonstanty, pomyślcie o dziecku jak siębedzie poźniej czuło wśród rówieśników, bo dzieci wyśmiewają wszystko co jest inne, a na pewno dużo Konstantych to w klasie nie będzie

Gość crazy mada faka
Nikodem, a reszta... :o

Gość lena33
Nikodem ladniejsze

Gość lena33
bo ten kajetan to jak jakis kajak,a konstanty jak jakas konstytucja,ciezkie do wymawiania

Gość byłamwciąży
no ale to co? wszyscy mają mieć: mateuszek, bartus, tomuś i co tam jeszcze chodzi? szymonek, kubuś???? wszystkie imiona są ok, sprawdxcie jak pasują do nazwisk...

Gość dzozefina von der hausen
konstanty to dla starego faceta, najlepiej takiego piszacego kroniki. kajtek tak jakos mi sie kojarzy dziwnie, troche z mydlem, troche z kaczka (nie wiem skad to skojarzenie). nikodem jeszcze najlepsze. pomysl o tym ze twoj syn kiedys bedzie sie przedstawial tym imieniem, szczegolnie dziewczynom. sprawdz jak to brzmi z nazwiskiem, zeby nie bylo np Konstanty Gałgan , wiesz o co chodzi.

Nikodem jest w porządku, choć trochę pretensjonalne. Konstanty - okej, ale zdrobnienie? Kostek? Albo będziecie pełnym imieniem wołać do 3 letniego dziecka? Kajetan - Kajtek? Tak się nazywa połowa psiaków (oryginalność nie jest w cenie :classic_cool:), ale jak wam to nie przeszkadza (w końcu Jakubów - Kub jest sporo, zarówno wśród ludzi jak i zwierząt), to chyba najlepsze. W ogóle znam parę Kajtków i mają naprawdę ciekawe i kolorowe osobowości. I też zależy od nazwiska. Ja za Kajtkiem jestem jednak :)

Gość byłamwciąży
Pamiętaj, że przy nikodemie, nieuchronne będą aluzje do Dyzmy :-)

Gość Kajetan Antoni
Jestam za! :)

Gość no cóż trudny wybór
Bardzo wszystkim dziękuję za wypowiedzi. Nie spodziewałam się ich aż tylu. Będzie problem bo mnie podoba się Kajetan i z nazwiskiem brzmi świetnie. Mężowi podoba się Nikodem. Widzę,ze większości z Was też podoba się bardziej Nikodem. No cóż jeszcze 2 miesiace więc z pewnoscią zadecydujemy. Pozdrawiam serdecznie!!!!

Gość Emmma
Mój piesek ma na imię Kajtuś i zawsze mówię do niego Kajetan :)

Gość no cóz trudny wybór
Co do pieska kajtusia to moja ciocia ma Kajtusie (suczke) ale to mi w niczym nie przeszkadza. Pieski bardzo kocham ,wiec nie ma to dla mnie większego znaczenia. Kuba-świnka morska i koń Sara,Sonja-pieski :-)

Gość magda 16 tc
ja nazwe synka Kajtek ... lepsze to niz 50-ty kuba mikolaj aalbo mateuszek... tez mi wszyscy odradzaja.

Gość kasioandrzej
Ja mam córką Kaline, synek miał być Kajetan, jednak gdybym teraz miała wybierać, byłby właśnie Konstanty :) no i mógłby być poetą jak dorośnie:) mi bardzo przeszkadzało jak w liceum w klasie było nas aż cztery Kasie, a tych co mieli imię nietypowe-albo poprostu "nie modne" w danym okresie, wszyscy pamiętali i nie mylili:)

mi sie bardzo podoba, taki maly Kajtus:)no ale... jak to kiedys moja Babcia pow Kajtek bez majtek..i tak jakos to we mnie siedzi...ale imie bardzo ladne, naprawde:)

Gość trtr
Kostek, Kajtek, Nikuś - całkiem wdzięcznie. Też uwielbiam psy. (Ale żeby tak po psiemu nazwać dziecko... Brawurowe to, że się tak wyrażę.)

ja pracowałam w przedszkolu i miałam w grupie Kajetana.. dzieci na niego wołały właśnie "Kajtek bez majtek" :/

Gość Kajtuś
Jestem szcześliwym posiadaczem tego własnie imienia . I fakt podstawowka ,, Kajtek bez majtek" . Natomiast gimnazjum i technikum same plusy każdy kojarzy o kogo chodzi . Teraz sie cieszę ze nie jestem 11231512412 Patrykiem czy Markiem .

Gość Kajtuś
Jestem szcześliwym posiadaczem tego własnie imienia . I fakt podstawowka ,, Kajtek bez majtek" . Natomiast gimnazjum i technikum same plusy każdy kojarzy o kogo chodzi . Teraz sie cieszę ze nie jestem 11231512412 Patrykiem czy Markiem .

Gość nie stresuj się
też chciałam tak nawać syna ale rodzina mi je skutecznie obrzydziła;(wszędzie słyszłam "kajtek bez majtek" no i ,że tak sie nazywa pies sąsiadów..odpuściłam

Gość hyuyuyopp0
no ja pamiętam jak w podstawówce się "wydało", że jeden kolega ma na DRUGIE Kajetan, to dzieciaki się z niego śmiały przez 2 dni