Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesa_83

zrozpaczona przyszla mama

Polecane posty

dziewczyny pomocy!jestem zrozpaczona!zrobilam sobie trzy testy ciazowe(sobota,niedziela,poniedzialek)wszystkie trzy wykazaly ciaze.Dzisiaj poszlam do ginekologa, zrobil mi usg i stwierdzil ze nic nie widac:(Skierowal mnie na badania i obserwacje. Powiedzial mi ze sa trzy mozliwosci:ciaza pozamaciczna,poronienie albo zbyt wczesny etap ciazy.Powiedzcie mi kochane czy jest faktycznie taka mozliwosc ze testy wykazaly ciaze a usg jeszcze nie?

Gość taka jakas see
rozb bete hcg bedzie 100% pewnosci zreszta poczekaj do 2 m-ca ciazy i dopiero zrob ush i za jakis tydzien zrob jeszcze raz test ciazowy

za szybko napewno poszlas do gina nie ma sensu isc szybciej niz 6 tydzien a u Ciebie ktory to byl od ostatniej miesiaczki?

Gość taka jakas see
tzn USG

jutro mi maja zrobic te badania BHCG-czy to juz w 100% potwierdzi lub wykluczy ciaze?Boje sie ze to ciaza pozamaciczna. Ostatnia miesiaczke mialam 18 stycznia z tym ze moje ostatnie cykle byly nieregularne i bardzo dlugie(nawet do 34 dni)

Gość hub
tez tak mialam , zrobialam test z bety i okazalo sie ze ciaza a wtedy na usg byalam jzu w 2 tyg ciazy i nic nie wykazalo jeszce lekarz powiedzialmze malo sie staralam i ze nie jestem w ciazy

agnesa_83 - oczywiscie ze jest taka mozliwosc wiec spokojnie!czasem pecherzyk widac na usg dopiero w 7-8 tyg.ciazy a czasem nawet i pozniej.Bratowa mojej przyjaciolki byla w ciazy tylko w tescie na usg wychodzil pusty pecherzyk miala miec lyzeczkowanie i w dzien zabiegu na ostatnim usg pokaal sie sliczny zarodek a dzis biega 5 letni brzdac wiec glowa do gory i mysl pozytywnie bo twoj spokoj to spokoj dzieciatka:)

Gość Istnieje jeszcze
możliwość samoistnego poronienia. Byłam w szoku jak sie o tym dowiedziałam ale ok. 30 - 50% ciąż kończy sie właśnie poronieniem w początkowej fazie tak że nawet kobieta nie zdaje sobie sprawy z tego, że była w ciąży! :(

Gość pow3hnfrbgvfcn xdsa
a ja wlasnie mam tez podobny problem,ale troszke inny,ostatnio okes mialam super regularny(od okolo 8 mcy),a teraz ostatni okres mialam 21 stycznia i do tej pory nic,zadnych objawow nadchodzacego okresu,3 testy ciazowe( w zeszlym tyg,dwa dni temu i dzis) negatywne..Nie wiem co robic...Lekarz na propozycje zrobienia testu krwi powiedzial,ze za wczesnie,a pielegniarka ktora robila mi dzis test(ale z moczu)powiedziala,ze jak nie dostane okresu to mam przyjsc za tydzien na nastepny yest...Bola mnie piersi,mam gesty bialy,mleczny sluz,metaliczny posmak w ustach,ciagle spie i chodze do toalety... i jakies dziwne przeczucie,ze mam fasolke,a tu kazdy zaprzecza :( co robic?

Gość sysio.poczta.onet.pl
nic się nie martw, ja też zrobiłam 2 testy a ginekolog powiedziała mi że nic tam nie widzi, dopiero po jakimś czasie było widać na usg, zrób beta HCG

Gość pow3hnfrbgvfcn xdsa
to bylo mysle do mnie,post powyzej :) mieszkam w Oslo,bylam dzis u naszej firmowej pielegniarki,nie pytalam co to za test byl,a to test ktory mozna kupic samemu???Norwegia to taki glupi kraj,tu nawet na paracetamol trzeba miec recepte,a dostepne sa moze 2 rozne rodzaje testow..a lekarz powiedzial,ze mi nie zrobi i tyle :(

Naprawde mam nadzieje ze to wczesny etap ciazy i dlatego nic nie wykazalo usg. Lekarka mi powiedziala ze macica jest rozpulchniona ale nic nie widac:(Ale nie daje mi to spokoju ze testy potwierdzily ciaze a badanie nie-to chyba niemozliwe

powiedzcie mi prosze na czym dokladnie polegaja te testy beta hcg-jak sie je przeprowadza itp?jutro mam mec je wlasnie robione.

Gość Madonna Donna Musica
Pobiorą Ci krew z żyły i po kilku godzinach najczęściej, ale też może dopiero na drugi dzień dostaniesz wynik. Badanie to polega na tym aby zobaczyć czy w Twojej krwi znajduje sie HCG ... które znajduje się u kobiec w ciąży :)

Ja na samym początku ciązy tez tak miałam , testy pozytywne a na usg nic nie było widać. Lekarka równiez mi powiedziała ze mam rozpulchnioną macie.Dopiero jak przyszłam po 2 tyg. to juz było widac na usg ze to ciąza :)

Tez tak mialam. 1 usg w 5 tc rozpulchiona macica i zero zarodka widocznego na ekranie. Tydzien pozniej widzialam juz piekny zarodek :) Hania ma juz 3 latka. Trzymam kciuki, wszystko bedzie ok :)

Naprawde to co piszecie chyba jeszcze tylko podtrzymuje mnie przy zdrowych zmyslach.Boje sie jednak ze to ciaza pozamaciczna.Lekarka tak pewnie wypisywala mi skierowanie do szpitala na obserwacje ze zaczelam naprawde w to wierzyc. Zadwonilam do niej i powiedzialam jej ze zrobie testy beta hcg we wlasnym zakresie i zadzwonie do niej z informacja o wynikach.Ja naprawde czuje sie swietnie i dlatego tak trudno mi w to wszysto uwierzyc.Nie da sie jednak ukryc ze przezylam dzisiaj wielki wstrzas.Poszlam do lekarz z mysle ze zobacze swojego fasolka, ze uslysze porady jak dbac o siebie i o malenstwo o tu taka informacja.Mam naprawde nadzieje ze wyniki okarza sie pomyslne i ze przyczyna \"czystego\" usg jest wczesna ciaza a nie...(nawet nie chce o tym myslec)

Hej. Ja poszłam do gina 6 dni po spodziewanej miesiączce bo poprzednią ciążę poroniłam i kazał przyjść jak tylko tescik wyjdzie pozytywny i tez niebyło nic widac jeszcze. Czekałam cały tydzień z myślą, że to pewnie ciąża pozamaciczna. Okazało się, że młody jest 2 tyg spóźniony w porównaniu do ostatniej miesiączki. Nadrobił to wagowo i rozmiarowo dopiero w 10 tygodniu. Niezamartwiaj się i czekaj spokojnie do nastepnej wizyty.

bylam dzisiaj na nadaniu beta hcg... o 14 mam odebrac wyniki.Nawet nie wiecie jak sie denerwuje, ale ma nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Przysiegam ze jak tylko sie okarze, ze lekarz postawil pochopna i w dodatku mylna diagnoze to dlugo bedie o mnie pamietal.

agnesa nie stresuj sie jestem w 2 ciazy i ytez to przerabialam dwa razy... w pierwszej nie było widac i powiedzieli ze pozamaciczna i ze martwa. boze ile sie naryczalam... poszlam do innego lekarza i dziecko ozylo i nawet w macicy sie znalazlo :D:D wystarczylo tydzien odczekac :) teraz tez uslyszalam to samo. ze pozamaciczna i ze daje mi ksiazeczke ciazowa jako podkłądke na łyzeczkowanie... ale teraz to sie poprostu rozesmialam babie w twarz :) oczywiscie z dzieckiem jest ok. ma juz 8 cm i sobie rosnie... poprostu idz do innego lekarza i sie nie stresuj bo tym to tylko mozesz sobie i dziecku zaszkodzic!!!

Gość zmanierowana krytykantka
Powiedzial mi ze sa trzy mozliwosci:ciaza pozamaciczna,poronienie albo zbyt wczesny etap ciazy.Powiedzcie mi kochane czy jest faktycznie taka mozliwosc ze testy wykazaly ciaze a usg jeszcze nie? Przysiegam ze jak tylko sie okarze, ze lekarz postawil pochopna i w dodatku mylna diagnoze to dlugo bedie o mnie pamietal a co -mial cieoklamac ze widzi pecherzyk? podal ci trzy mozliwosci wiec o co mozesz miec pretensje. powodzenia. oby bylo ok.

Ale ten ginek niepotrzebnie Ci biedaczko nastraszyl ciaza pozamaciczna. Na pewno wszystko jest ok, musisz byc dobrzej mysli. Ja tez mialam podobna sytuacje, a teraz mam juz ponad roczna córcie której oczywiscie na poczatku USG nie wykryło, w koncu bylo to takie malenstwo:) Dziwny lekarz, sam powinien wiedziec ze to za wczesnie na USG. Popytaj sie lepiej znajomych o dobrych lekarzy i wtedy sie wybierz. Pozdrawiam

będzie dobrze, ja moją Dominikę "zobaczyłam" dopiero w 7 tc:)

Przysiegam ze jak tylko sie okarze, ze lekarz postawil pochopna i w dodatku mylna diagnoze to dlugo bedie o mnie pamietal a to zdanie o tym nie swiadczy? przeciez lekarz powinien udzielac pelnej informacji.

zmanierowana lekarz powinien podnosic na duchu a nie jechac z grubej rury "bo to moze byc pozamaciczna" super... mozna to delikatniej zrobic. powiedziec "prosze sie nie martwic tos ie czesto zdarza ze na poczatku nie widac dziecka prosze przyjsc za tydzien i wtedy zobaczymy czy bedzie juz cos widac" chyba to brzmi lepiej niz "ciaza pozamaciczna" :-/

mamani -nie wiesz w jaki sposob to powiedzial. autorka napisala, ze przedstawil jej 3 mozliwosci. nic ponadto wyglada na to, ze sama wybrala sie troche niecierpliwie za wczesnie do lekarza i stad cala panika. oby a lekarz pewnie zalozyl, ze trafiaja zwykle do niego pacjentki pozniej kiedy juz ciaze POWINNO byc widac wiec jest niebezpieczenstwo ze sa to powiklania na co ja przygotowal czy zrobil to delikatnie -tego nie wiemy