Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolka11

Barcelona czy Rzym??

Polecane posty

Gość fasolka11

Ktore miasto jest piekniejsze??

Gość Father Teddy Rytzick
Zdecydowanie Toruń

Gość obydwa śmierdzą

Gość rzym

Gość fasolka11
Barcelona wam sie nie podoba?

Gość fasolka11
up

Gość barcelona jest ladna ale
Rzym o wiele wiele ladniejszy, bo ma antyczny klimat, a Barcelona nie. W Rzymie masz co chwilke jakies zabytki, stare budowle z klimatem, a w Barcelonie masz ladne centrum i palmy...wiec zalezy kto co lubie. Ja kocham stare klimaty, wiec dla mnie zdecydowanie Rzym.

Gość rzym
poza tym tam po wlosku mowia a to piękniejszy jezyk niz hiszpanski

Gość fasolka11
Ja akurat kocham i chcialabym zobaczyc Sagrada Familia. Dla mnie zwiedzianie, to nie latanie po muzeach, tylko chodzenie uliczkami, chloniecie atmosfery miasta...Rzym bedzie lepszym pomyslem? Nie wiem dlaczego, ale ciagnie mnie do Barcelony.

Gość fasolka11
*kocham hiszpanski

Gość barcelona j

Gość jak chcesz byc podrywana
non-stop to rzym

Gość fasolka11
Nie wyjezdzam, aby sie dowartosciowac, takze ilosc odwroconych za mna glow nie jest kryterium wyboru miasta:D

Gość fasolka11
Do osob, ktore optuja za Barcelona..mozecie napisac cos wiecej? Czy to miasto ma swoj klimat czy moze poza kilkoma fajnymi budynkami nic tam nie ma ciekawego?

Gość zdecydowanie rzym
znam oba

Jedz tam gdzie cie bardziej serce czy dusza ciagnie:)) Ja bylam w Barcelonie, jest rzeczywscie przepiekna i taka (na moj gust) bardziej nowoczesna niz Rzym. Sa tam zarowno zabytki do zwiedzania (Sagrada Familia przede wszystkim) ale tchnie tez taka nowoczesnoscia. Ja bawilam w Barcelonie przez pare dni jako turystka. Rzym to wlasnie przede wszystkim zabytki, troche chaos, ale ma tez w sobie cos bardziej romantycznego (takie moje wrazenie). Ja preferuje Rzym, ale to z powodow sentymentalnych bo mieszkam niedaleko stolicy. Ogolnie, kazdy powie ci tu cos innego, le decyzja twoja.

Skoro Cię ciągnie bardziej do Barcelony, jedź właśnie tam:) Sama byłam kilka razy i moim zdaniem na pewno warto je zobaczyć

Gość zdecydowanie rzym
na barcelone wystarcza intensywne 2 tyg na rzym trzeba miec miesiace rzym jest miejski i brudny ale cudowny barcelona sloneczna z palamami i papupagmi ale po zoaczeniu wszystkigo zwyczjanie sie nudzi

Gość zdecydowanie rzym
ja bylam kilka razy w obu miastach ale w barcelonie nie tchnie mi jakos nowoczesnoscia raczej nowoczesnoscia z XIX wieku

Gość rzym to nie bieganie po
muzeach, a klimat tamtejszych uliczek, budynkow, starego antycznego swiata, ktory widac na kazdym kroku gdzie sie nie ruszysz. Sagrada Familia to nic znadzwyczajnego. Po prostu kolejna (niedokonczona zreszta) kosciol/bazylika. Dla mnie jaknajbardziej Rzym.

Gość fasolka11
Chyba bede losowac;) A mieszkancy ktorego miasta sa bardziej zyczliwi?

Gość Laawe
Byłam w Rzymie, więc na Rzym oddaję głos. Chociaz gdybym miala wybor wybralabym Barcelonę, ze względu na ludzi:)

Gość zdecydowanie rzym
tego nie wiem jesli jedziesz na dlugo to nie zanudzisz sie rzymem barcelone zawsze moznapoznac jak ja ci zazdroszcze!!!!!!!!!!1 tyle bym dala zeby pomieszkac w rzymie

Mnie sie wydaje, ze Rzymu. Ale byc moze to tylko moje wrazenie. Jak bylam w Barcelonie, to czasem mialam wrazenie ze rdzenni mieszkancy czasem mieli dosc turystow, ale moze akurat tak trafilam niefortunnie lub to bylo moje subiektywne wrazenie. Poza tym jako, ze Barcelona jest w Karalonii, Katalonczycy sa bardziej zamknieci w sobie niz reszta Hiszpanow.