Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

swinkowaaa

a co mi tam...

Polecane posty

To przesilenie działa na wszystkich kafeteriuszy:( Większość pewnie już śpi. Jeszcze tylko 3 minutki, kończę pracę i też idę spać😴

Gość a to ja teraaz
idiotko a ty nie wiesz że pestki w jabłkach jeśli ich dużo zeżresz dzialają jak cyjanek??? wpierdalaj wiecej

W tak małej ilości nie są szkodliwe, co najwyżej mogą otruć małego robaczka. P.S. Nie jestem idiotką, bo to chyba do mnie było:o

wild dream -> to moglo byc do mnie :) juz bylam glupia kurwa, to i moge byc idiotka.... zaden problem dla mnie :)

Nie, to tym razem chyba było do mnie, bo to ja pisałam o pestkach od jabłek:) zresztą ten ktoś się zaniepokoił, że mogę się otruć, a to bardzo miło z jego strony:D

Gość o buuuuuch
od czasu do czasu fAJNIE sobie zaćpac morde:)

zeby sie otruc pestkami z jablek, to trzeba ich zjesc minimum pol szklanki... a zawieraja glikozydy cyjanogenne, ktore pod wplywem roznych enzymow powoduja powstawanie cyjanku, kotry jest rozkladany w watrobie..., wiec nie ma sie co martwic :)

ja tam i tak nie jadam pestek...poza czeresniami, jagodami i wisniami - jak juz pisalam :D jablkowych rowniez nie lubie