Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laodfybfbre

Wetewrynaria, psychologia, medycyna -- STUDIA

Polecane posty

Gość laodfybfbre

W tym roku ide na studia a wciąż nie ejstem zdecydowana na jakie isc. Powiedzcie na których jest srednio nauki i spoko zajęcia?

Gość laodfybfbre
heh... to to wiem ale akurat biologi najlepiej mi idzie i zawsze marzyłam żeby byc lekarzem ale nie wiem czy bedzie mi sie chciało uczyc.

Gość laodfybfbre
pedagogika mnie nie interesi...

to bylo glupie pytanie,skoro po medycynie i weterynarii jestes lekarzem to chyba jasne ze najlatwiesza bedzie psychologia :o a to ze lubisz biologie to jeszcze nei znaczy ze si enadajesz na lekarza.

Gość laodfybfbre
Byłam na praktykach i się nadaje na lekarza :) Ale weterynaria mi sie wydaje to mniej nauki ?? Wiecie moze?

Porównania nie mam, ale studiuję psychologię i mogę powiedziec, że harujemy niesamowicie. Wprowadzono nową siatkę przedmiotów. Tony książek, których nigdzie nie można dostac, prace, badania.

Gość laodfybfbre
Na praktykach w szpitalu na rozpoznawaniu chorób i sżło mi bardzo dobrze.

Gość laodfybfbre
ale psychologi nie ma przysżłosci. Teraz każdy jest na psychologi albo zna kogoś kto ją studiuje....

:oi po takich praktykach stwierdzilas ze nadajesz sie na lekarza? choroby to i ja potrafie rozpoznawac :O

Jestem po weterynarii i wierz mi,że jest to bardzo trudny kierunek,zawłaszcza 4 pierwsze lata.Nie wiem,jak jest na innych uczelniach ,ale weterynarii we Wrocławiu jest co robic.Wszyscy moi zanjomi ze studiów cieszą się,żę studia już są za nami.Ale warto sie uczyć,bo ten zawód przynosi mnóstwo satysfakcji:)))

Gość laodfybfbre
Ellinka co ty tak mnie zniechęcic próbujesz?

zniechecic? pytam, czy uwazasz ze rozpoznajac pare chorob, myslisz ze nadajesz si ena lekarza?

Gość laodfybfbre
Interesuje się tym od dziecka. Dużo czytam i serio nie wiem czy się nadaje ale wiele osób mi mówi że tak i sama też tak myślę tylko że ja jestem nie obiektywna.

"ale psychologi nie ma przysżłosci." osobiscie zgadzam sie z tym stwierdzeniem. jest multum osob ktore konczy ten kierunek i jesli nie maja jakiejs waskiej specjalizacji to szansa na fajna prace jest niewielka.

Gość laodfybfbre
No co 2 osoba idzie na psychologie i zostaje psychologiem bądź psychiatrą. Ewentualnie wybiera inną dziedzine w której też jest już pełno osób. Pełno jest teraz psychologów i pedagogów. Według mnie bez przyszłości zawód.

okresl lepiej sobie realnie czy dasz rade skonczyc studia. poza tym ja tez si einteresuje zagadnieniami medyczny i wcale to nei oznacza ze sie nadaje na lekarza. a czepiam sie bo dosc mam lekarzy ktorzy mysla ze sie nadaja na lekarzy a ich wiedza jest chyba mniejsza niz moja :o

skoro nie wiesz ze psychiatra to lekarz (czylis taki skotry skonczyl chyab medycyne) to jednak malo wiesz o tej dziedzinie

1.Na psychologię nie idą "wszyscy", bo ciężko się tu dostac. 2.Pedagogika - ten kierunek ma ciekawe specjalizacje, ale jak ktoś się nigdzie nie dostatnie, to na jakiś kierunek pedagogiki - z pewnością. Nie można więc tego porównywac. 3. Psychiatra skończył medycynę i musi byc naprawdę dobry - nie martw się o pracę dla takich .ludzi

Gość laodfybfbre
jezu ale ty zato jesteś strasznie mądra wiesz... dzięki tobie wiem ze pójde na medycyne!! Super . Może kiedyś cię bede leczyła.. :)

Gość laodfybfbre
oby tak

prawdopodobienstwo trafienia do ciebie jest stosunkowo male, tym bardziej ze nie chadzam do lekarzy (i czuje sie o wiele zdrowsza...). zreszta co z ciebie za lekarz bedzie, ktory pyta na forum kafeterii "na których jest srednio nauki i spoko zajęcia?"? :o