Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacje 2008

wakacje 2008

Polecane posty

Gość wakacje 2008

Witam Mam problem i nie chce mi się pisać do przyjaciółki ;p Ogólnie to chodzi o to, że chciałabym gdzieś pojechać na wakacje, a nie wiem gdzie byłoby: ciepło, (dlatego polskie morze wykluczam) dałoby się dojechać samochodem. (Turcja, Egipt to nie dla mnie) można by było wynająć apartament dla 4-6 osób lub domek za jakąś rozsądną cenę. byłaby plaża piaszczysta - i nie brudna!!! (no wiecie złoty piasek, morza szum itd... .) do plaży nie trzeba byłoby się dopychać kilometrami. najfajniej to było by wyć w domku nad taką plażą ech.... Może ktoś ma jakieś fajne namiary, linki????

Gość wakacje 2008

A o dlaczego moja kochana Turcja jest zdyskwalifikowana na wstępie ????? :O

Gość lkjhgf
Pariss---przeciez masz napisane, zeby dalo sie dojechac samochodem. do Turcji to raczej samochodem nikt nie pojedzie

wiele osób jedzie do Turcji samochodem! a Turcja wychodzi taniej niż Chorwacja, all..i samolot 3 godz i maja najlepsze jedzenie na świecie za te kaskę!!!!

Gość lkjhgf
no moze jezdza samochodem do Turcji, ale chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie jedzie taki kawal samochodem skoro mozna leciec samolotem

No dobra to niech sobie jedzie tym samocodem ...w upale...ze swoimi kanapkami i puszkami ....widać ja już za wygodna jestem.

moi znajomi byli z dziećmi i bardzo sobie chwalili, dotarli nawet do Kapadocji...

Gość wakacje 2008
Nie chce mi się tłumaczyć dlaczego wole jechać samochodem niż samolotem. Nie kocham Turcji - moja sprawa. Może ktoś ma jakieś konkretniejsze porady zamiast czepiania sie typu ą ę w d@!$#%pę?

ja poecam Czarnogóre Kaniony Czarnogóry,Dubrownik,Jezioro Szkoderskie i Bar,Cetinje, góra Lovčen, Kotor a moze GRECJA OLIMPIC BEACH RIVIERA OLIMPIJSKA to 70-kilometrowy pas plaż na wschodnim wybrzeżu Grecji, ciągnący się od Methoni na północy po Nei Pori na południu. Wybrzeże zajmuje równinę Pieria na południowym koniuszku Macedonii. Od zachodu i południa ogranicza je pasmo gór Pieria oraz ogromne masywy Olimpu i Ossy. Riwiera Olimpijska jest miejscem, które godzi odwieczny dylemat: nad morze czy w góry. Z plaż widać dokładnie Mitikas, najwyższy szczyt Olimpu, oddalony o ok. 15 km. W czerwcu, wynurzając się z ciepłego morza, można podziwiać ośnieżone szczyty masywu wysokiego prawie na 3000 m. Pobliskie Litochoro jest bazą wypadową na Olimp. Ze skalistych perci szlaków turystycznych roztacza się rozległa panorama z żółtym paskiem plaż,oddzielającym zielony ląd od szafirowego morza. OLIMPIC BEACH - to miejscowość położona 2 km od Parali, do której prowadzi deptak wzdłuż morza. Olimpic Beach jest stosunkowo nowym kurortem, bardzo dynamicznie rozwijającym się i posiadającym nową i bardzo dobrą infrastrukturę turystyczną. Przepiękna i bardzo duża plaża to podstawowa zaleta tej miejscowości. Wzdłuż plaży ciągnie się nadmorska promenada . Olimpic Beach słynie ze wspaniałych tawern. Bliskość Paralii powoduje, że jest alternatywą dla wszystkich, którzy chcieliby wydać mniej, jednocześnie nie tracąc kontaktu z nocnym życiem Paralii.

BUŁGARIA,ZŁOTE PIASKI BUŁGARIA,ZŁOTE PIASKI Miejscowość jest prawdziwą perłą czarnomorskiego wybrzeża.Ten położony 18 km od Warny nadmorski kurort słynie z pięknej czterokilometrowej plaży (szerokiej na około 100m) pokrytej drobnym złocistym piaskiem.Wśród zieleni pięknego starego sosnowego lasu znajdują się nowoczesne luksusowe hotele o standardzie europejskim. Dziesiątki restauracji i barów oferuje do późnych godzin nocnych specjały kuchni bułgarskiej z bogatym programem folklorystycznym (tańce na rozżarzonych węglach), jak również kuchnię europejską . Niewątpliwie do jednych z większych atrakcji centrum urlopowego Złotych Piasków należą tętniące życiem dyskoteki, puby , kasyna i nocne kluby. Miejscowość tętni życiem 24 godziny na dobę. Z pewnością nie można się tu nudzić! Trzeba wszystkiego spróbować zwłaszcza, że ceny nie odstraszają! Na miłośników sportu czekają doskonale przygotowane tereny sportowo-rekreacyjne : 10 kortów tenisowych, kręgielnie, boiska do siatkówki i koszykówki, mini-golf, ścieżki rowerowe, stadniny koni .Złote Piaski mają również świetne zaplecze do uprawiania sportów wodnych. W porcie cumują jachty turystów, którzy właśnie tutaj znaleźli swój mały, wakacyjny raj, a także statki wycieczkowe, kursujące po najciekawszych zakątkach bułgarskiego wybrzeża. Port dysponuje aż setką miejsc do cumowania. Tutejsze zatoczki są świetnymi miejscami do nurkowania i snorkelingu. W kurorcie działa też szkoła nurkowa, w której można wykupić specjalne kursy dla początkujących i bardziej zaawansowanych. Tuż za miastem mieści się zbudowany w stylu mauretańsko -śródziemnomorskim na powierzchni 40 000 m.kw. park wodny \"Aquapolis\", mogący przyjąć jednorazowo do 3000 turystów. Złote Piaski posiadają \"Niebieską Flagę\" - renomowaną międzynarodową odznakę dla ekologicznie czystych kurortów. Co miesiąc kontrolowane są podstawowe wskaźniki mikrobiologiczne oraz fizykochemiczne powietrza, morza oraz piasku na plaży. W obrębie kurortu transport odbywa się głównie za pomocą ekologicznie czystych pojazdów - rowery, mini-ciuchcie, oraz pojazdy napędzane energią słoneczną (za wjazd samochodem uiszcza się opłatę). W obrębie parku krajobrazowego Złote Piaski znajduje się skalny monastyr Aladża. Jest to unikatowy monastyr wykopany w skale w XIII wieku. W odnowionym amfiteatrze znajdującym się obok przystani jachtowej organizowanych jest wiele imprez, między inymi: koncerty zespołów folkowych - maj - wrzesień ,koncerty jazz\'owe - czerwiec - wrzesień , dni Złotych Piasków - pierwszy tydzień sierpnia , czy parada samochodów w stylu retro.