Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truposzka

blada i szara cera truposzek trochę o trądziku, solarium i podkładzie

Polecane posty

Gość truposzka

Witam szanowne Panie! Więc mam problem. Otóż moja cera nigdy nie była specjalnie blada, ale przyszedł czas, a z nim trądzik i w następstwie również blizny (obecnie jestem na tym etapie leczenia że na twarzy mam prawie same blizny, niewiele świeżych wyprysków) i... właściwie nigdy nie widziałam zeby któraś z osób cierpiących na trądzik na to się skarżyła, ale ja mam bladą, szarą, brzydką twarz. Swoje zrobiły te wszystkie kremy, białe pasty, żele na przebarwienia (blizny) i wypryski. A świeże są widoczne z kilometra, tak kontrastują ; ( żeby cera 'nabrała kolorytu' kupiłam fluid ton ciemniejszy od cery... i to był błąd (przecież nie chcę być pomarańczowa!). Kupiłam jasniejszy (z vichy 15, jaśniejszego już nie ma w tej palecie, to są specjlane do skóry mieszanej i tłustej, używając ich nie boję się o zapchane pory) ale nie kryje czerwonych blizn, i jest zbyt żółty do mojej szarej cery :/ problemem jest też lato: osobom 'trądzikowym' nie wolno opalać twarzy - i to powoduje, że nogi mam jak mulatka, a twarz jak gejsza. Kiedyś nawet miałam taki niemądry pomysł, żeby koloryt ciała wyrównać na solarium. Oczywiście wkrótce potem nastąpiło dramatyczne pogorszenie cery i silniejsze (białe) pasty anty-acne. więc mam pytania do osób trądzikowych: a) jak radzicie sobie z "białą twarzą"? i w ogóle do wszystkich: a) jaki znacie dobry podkład - jasny, ale równocześnie taki który by w jakiś sposób rozświetlał twarz, nadawał jej życia i blasku? b) z jakich firm maski możecie polecić, które likwidują skutecznie szarość cery?

Gość fantasmagorija
Za dużo oczakujesz od podkładu. Na przebarwienia i wszelkie plamy pomoże tylko korektor a nie zwykły podkład. Mam podobne problemy co ty, a uzywam: jasnego podkładu (Lumene) i dermacolu jako korektora. Żeby nie być bardzo blada ozywiam twarz kulkami brązującymi Avon.

Gość truposzka
dzięki, przyjrzę się podkładom Lumene (tym bardziej że vichy trochę drogie :/ )