Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pragne czystej dziewczyny

moja dziewczyna chce isc do ginekologa faceta

Polecane posty

Go艣膰 frufru
do p贸艂m贸zg贸w - otw贸rz stron臋 16 - te偶-popieprzony zaczyna dyskusj臋 s艂owami "kobiety nie s膮 z艂e tylko bezgranicznie g艂upie". w kolejnym po艣cie uzasadnia to m.in. tym 偶e decydujemy si臋 na macierzy艅stwo i wychowywanie dzieci. to jest Twoim zdaniem "taki spos贸b" na wyrazanie sie o kobietach?... "taki spos贸b" wys艂awiania sie?... to nie jest Twoim zdaniem obraza wszytskich kobiet od zarania dziej贸w?... owszem, to jest. 艂膮cznie z obra偶eniem jego w艂asnej matki. dalej nast臋puje por贸wnanie ginekologa do dziwki. to te偶 jest argument?... no przepraszam, ja widze r贸偶nic臋 mi臋dzy wizyt膮 u lekarza a schadzk膮 z kochankiem, albo p贸jsciem do burdelu. wi臋c c贸偶 to za "argument" 偶e skoro dziewczyna chodzi do ginekologa to nie powinno jej przeszkadzac ze facet sobie pojdzie do dziwki?... dalej tez-popieprzony stwierdza ze jemu jest obojetne jak go lekarz potraktuje byle go nie bola艂o, wi臋c je艣li dla kobiety jest to wazne to znaczy ze ona chodzi do gina po to zeby poczuc si臋 dobrze - ?? - to jest argument?.. a post: "tez_popieprzony - bez odbioru, sadzac po Twojej wypowiedzi jestes niezrownowazona emocjonalnie zatem domniemam, ze normalnosc Twojego faceta jest wielce dyskusyjna. Moje domniemanie polega na dowodach logicznych. A wiec, Ty jestes niezrownowazona emocjonalnie -> emocje przeslaniaja Ci rozum -> rozumu generalnie brak -> wiec z taka osoba moze wyrobic tylko osobnik o podobynym stopniu niezrownowazenia i poziomie intelektualnym." ...z ca艂膮 pewno艣ci膮 nie jest argumentem ad personam i nie jest to afront. wi臋c jak wida膰 obra偶ane s膮 tu wszystkie kobiety po r贸wni, w tym kilka personalnie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tez_popieprzony
poddaje sie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hdhdhhddjs
rece mi opadly....Do Panow z tego topiku, czy wy uwarzacie ze dla kobiety wizyta u ginekologa to przyjemnosc?? Ja przed kazda wizyta musze spalic kilka papierosow a przed wejsciem trzese sie cala i nie wiem co mam powiedziec. Chodze do faceta z racji tego ze do kobiet sie zrazilam. Tak jak ktos juz pisal facet jest delikatniejsz.... Moj maz wcale nie ma pretensji do kogo chodze bo rozumie ze to lekarz! A jak za parenascie lat bedzie sie musial leczyc na prostate i kolega mu polecji dobra pania doktor to nie zabronie mu do niej tez chodzic!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do p贸艂m贸zg贸w
hm..skoro jeste艣 ty czy inna kobieta por贸wna膰 wizyt臋 u ginekologa do zwyk艂ej wizyty lekarskiej..a potem, gdy si臋 jaki facet obruszy w tym przypadku np ja..to nagle zabraniacie mi chodzi膰 np do do fryzjerki..zatem jest to nijako przyr贸wnanie wizyty u faceta gina do mojej wizyty u fryzjerki, bo przecie偶 mog臋 si臋 podnieci膰..wiec dlaczego popieprzony nie mo偶e przyr贸wna膰 tego do wizyty u dziwki..jest to znacznie bli偶sze wizycie ginekologicznej ni偶 wizyta u fryzjerki..chyba wiadomo z jakiego powodu..jak ty tego nie widzisz..no to ju偶 nic ci na to nie poradz臋. Mo偶e moje wyja艣nienie jest zakr臋cone, ale uwierz mi ma sens :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do p贸艂m贸zg贸w
hdhdhhddjs..zatem na staro艣膰 chcesz ze swojego faceta zrobi膰 geja? Jak nie wiesz debilko to prostat臋 bada si臋 przez odbyt, a wi臋kszo艣膰 facet贸w raczej nie daje dupy tylko posuwa dupy w cipsko lub ty艂ek.. Wi臋c jak juz to zaproponuj mu zeby poszed艂 do banku spermy oddac ten w艂asnie p艂yn. Mo偶e mu nawet jaka艣 sympatyczna pani przy tym pomo偶e. Wci膮偶 nie b臋dzie mia艂o to dla ciebie 偶adnego znaczenia??;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hdhdhhddjs
polmozgu debilem to mozesz byc Ty i takimi epitettami to do siebie albo do swoich znajomych. Troche kultury!!! A jak bedzie chcial sie leczyc to niech sie leczy!!! Moze ja mam do gina nie chodzic bo na kazdej wizycie palce mi pcha albo metalowe lyzki???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 makutamatata
ludzie to sa zabiegi jak kazde inne!!! Zabieg nie zawsze jest przyjemnoscia....moze ludzie maja wrzodow nie leczyc bo badanie liczy sie z wsadzaniem rurk przz grdlo...tez nieprzyjemne!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do p贸艂m贸zg贸w
hdhdhhddjs to nie przyr贸wnuj badania prostaty z badaniem ginekologicznym..jak nie masz o tym poj臋cia. A nikt ci臋 debilk膮 nie nazwie. Pozdro. Ps. popieprzony..ja te偶 si臋 poddaje..one nie s膮 z艂e one s膮 po prostu bezgranicznie g艂upie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hdhdhhddjs
problem w tym ze Ty stwierdziles ze nie wiem jak wyglada badanie prostaty i nazwales mnie debilka!! A pozatym glupie tez nie ejstesmy!!! Jak moj maz nie bedzie chcail sie kiedys na prostate leczyc bo powie ze gejem nie ejst i nie da sobie do dupy czegos wkladac to niech sie nie leczy. W czym problem??? A jak stwierdzi ze bedzie sie leczyl bo zdrowie najwarzniejsze to niech mu do tylka wkladaja, napewno przyjemnoscia to dla niego nie bedzioe ale o zdrowie chodzi!!! Bo mam takie myslenie to ejstem glupia debilka??? Zastanow sie co piszesz czlowieku!!! Obrazic nie jest trudno tylko sztuka jest przemyslec za co!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
hdhdhhddjs Tu nie chodzi czy to jest przyjemne czy nie. I zapewne badanie ginekologiczne to nie to samo co wizyta u okulisty czy laryngologa. Z punktu widzenia faceta to wyglada tak. A wiec zalozmy, ze moja kobitka podczas gdy ja sobie tu pisze poszla do ginekologa. A wiec jest sam na sam w jakims zalozmy prywatnym gabinecie w jakims bloku z innym facetem, rozbiera sie u niego, smiga z gola dupa a i do cyckow tez sie dobierze, nastepenie rozkracza sie przed nim, a ten sobie to paluchy wladuje , to wziernik, to sonde usg tam gdzie ja laduje swojego kutasa, a ja tu se kurna siedze i pierdole glupoty :). no coz nastepnie poobmacuje sobie cycki, skomentuje, moze nawet pomolestuje mi niewiaste, ta nawet nie zaprotestuje bo ciezko jest protestowac z wziernikiem w pochwie ;). potem zalozmy na drugi dzien bede szedl sobie z kobitka po miescie i spotkamy tego gina, a ten spojrzy mi w oczy i sobie pomysli: wczoraj twoja niewaista lezala u mnie rozkraczona na fotelu, fajna ma cipke o cyckach nie wspomne :) toz to dla zdrowego samca potwarz i zniewazenie. no ale idzmy dalej , po wizycie nadchodzi wieczor leze z moja kobitka w lozku i jakos nie mam ochoty na sex gdy pomysle sobie o tej jej dzisiejszej wizycie. czuje sie upokorzony i zbrukany. jakis mam niesmak. no to tak to po krotce wyglada z pozycji faceta. nie wyczerpuje to calosci przezyc wewnetrznych zniewazonego faceta ;) ale cos w tym stylu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do p贸艂m贸zg贸w
a za艂贸偶my, 偶e ten gin idzie jeszcze z paroma kolegami..to dopiero zabawa..zw艂aszcza spotka膰 kobitk臋 obcego faceta kt贸r膮 si臋 mia艂o na fotelu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
No toz dlatego swierdzilem, ze moja wypowiedz nie wyczerpuje tematu ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do p贸艂m贸zg贸w
w艂a艣nie i dlatego nie jeste艣my wstanie znie艣膰 takiego ewentualnego upokorzenia..zw艂aszcza jak ona jeszcze do niego powie: "dzie艅 dobry panie doktorze.."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
Sluszna uwaga :) cholera musze zadzwonic do kobity czy aby nie wybrala sie do gina w tej chwili :) to by dopiero byla ironia losu :)

Udost臋pnij ten post

te偶 popieprzony : zdajesz sobie jednak spraw臋 z tego , 偶e dop贸ki w Polsce ginekologi膮 w Polsce g艂贸wnie zajmowac b臋d膮 si臋 faceci to takich sytuacji nie unikniemy ani my kobitki (:O) ani wy - \"zbrukani \"partnerzy tych kobitek :D:D Jest niestety w tym fachu stanowczo za ma艂o kobiet aby mog艂y zaj膮膰 si臋 wszystkimi pacjentkami...my艣l臋 , 偶e wi臋kszo艣膰 pacjentek dla w艂asnego komfortu psychicznego wola艂aby chodzi膰 do kobiet gin贸w(zw艂aszcza po przeczytaniu tego jak to badanie ze strony faceta wygl膮da :O ) , ale nie ma takiej mozliwo艣ci - gdyby kompletnie ola艂y facet贸w w tej specjalno艣ci to musia艂yby czeka膰 na wizyt臋 chyba z p贸艂 roku jak nie wi臋cej - ten problem jest praktycznie nie do rozwi膮zania w 100% - mo偶e kiedy艣 to si臋 zmieni i faceci b臋d膮 w tym zawodzie odsetkiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do p贸艂m贸zg贸w
niunia nie b膮dz tak膮 pesymistk膮..naprawd臋 nie jest a偶 tak z tym 偶le..a z czasem pewnie b臋dzie lepiej..mo偶e nawet dzi臋ki takim facetom jak ja czy popieprzony..je艣li b臋dzie nas wi臋cej..na ca艂e szcz臋艣cie faceci szybko si臋 ucz膮 :)

Udost臋pnij ten post

heh, mam tak膮 nadziej臋 ... chodz膮c do mojej pani doktor widz臋 , 偶e jest du偶y popyt na jej "us艂ugi" , ma bardzo du偶o pacjentek-my艣l臋(mam tak膮 nadziej臋 ),偶e da to niekt贸rym do my艣lenia, chocia偶 rozumiem te偶 oburzenie niekt贸rych dziewczyn - wiele waszych ca艂kiem nieg艂upich argument贸w zosta艂o podanych w nieciekawej formie (niepotrzebne nerwy ;) ) a intencje 藕le zrozumiane... ja bym tu specjalnie nie wini艂a lasek za taki stan rzeczy , ale w艂a艣nie ten dziwnie wysoki odsetek student贸w medycyny(facet贸w) wybieraj膮cych w艂a艣nie t膮 spacjalno艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do p贸艂m贸zg贸w
Wiesz dlaczego, bo od lat jest spo艂eczne przyzwolenie..to tak prawie jak z PRLem by艂 z艂y, ale w tym trwali艣my..do tej pory s膮 jeszcze ludzie kt贸rzy m贸wi膮: komuno wr贸膰 ;) Mam nadziej臋, 偶e wiesz co chc臋 przez to powiedzie膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
No wlasnie ta zajebana komuna wszystkiemu winna jest :). kto by pomyslal , ze zona rodzi, a Ty przed szpitalem pod oknem z padajacym sniegiem na leb (jak dzisaj :)) czekasz jak pies, a oni tam robia co chca z twoja kobita. a bidulka sama, przestraszona zgadza sie na wszystko no bo co ma zrobic :).

Udost臋pnij ten post

nasza rozmowa posz艂a w ciekaw膮 stron臋, g艂贸wnie dzi臋ki Ka偶demu facetowi z Anglii i Niuniiiii. Z jednej strony wida膰, 偶e im bardziej cywilizowany kraj (Niemcy, Anglia, USA) tym rola lekarza kobiety w ginekologii jest wi臋ksza, z drugiej, 偶e w Polsce jest jednak jakie艣 zacofanie. To jest nienormalna sytuacja, 偶e kobieta musi i艣膰 do ginekologa m臋偶czyzny, bo kobiet jest za ma艂o. I tak si臋 zastanawiam, czy to nie jest te偶 przyczyn膮 niech臋ci Polek do ginekologa. Oczywi艣cie, s膮 panie zdeklarowane zwolenniczki m臋偶czyzn w tym zawodzie (OK, ich decyzja). Ale gdy czyta si臋 rozmowy na kafeterii, cho膰by w dziale p艂odno艣膰 antykoncepcja/ginekolog, to bardzo cz臋sto pojawia si臋 pytanie \"Czy znacie dobr膮 ginekolog kobiet臋 w ...\". Ostatnio w Rzeszowie. Potem znajduj臋 tam wpis \"ginekolog w Krakowie\". P艂e膰 w tytule nie jest okre艣lona, ale gdy czyta si臋 rozmowy mi臋dzy kobietami, okazuje si臋, 偶e chyba nieco cz臋艣ciej polecaj膮 sobie jak膮艣 kobiet臋. Zapotrzebowanie jest wi臋c faktycznie du偶e na ginekolo偶ki. Tak mnie zastanawia, dlaczego jak s膮 kampanie profilaktyczne, zw艂aszcza w telewizji, to prawie zawsze wyst臋puj膮 w nich ginekolodzy m臋偶czy藕ni. Czy naprawd臋 zdrowie kobiety jest na pierwszym miejscu, czy o tyle na pierwszym, o ile interes finansowy ginekolog贸w m臋偶czyzn przy okazji takiej kampanii nie zostanie zagro偶ony? Bo brak lekarki w szerorko rozpropagowanej akcji profilaktycznej jest dla mnie r贸wnoznaczny z utrwalaniem stereotypu ginekolog=m臋偶czyzna.

Udost臋pnij ten post

nasza rozmowa posz艂a w ciekaw膮 stron臋, g艂贸wnie dzi臋ki Ka偶demu facetowi z Anglii i Niuniiiii. Z jednej strony wida膰, 偶e im bardziej cywilizowany kraj (Niemcy, Anglia, USA) tym rola lekarza kobiety w ginekologii jest wi臋ksza, z drugiej, 偶e w Polsce jest jednak jakie艣 zacofanie. To jest nienormalna sytuacja, 偶e kobieta musi i艣膰 do ginekologa m臋偶czyzny, bo kobiet jest za ma艂o. I tak si臋 zastanawiam, czy to nie jest te偶 przyczyn膮 niech臋ci Polek do ginekologa. Oczywi艣cie, s膮 panie zdeklarowane zwolenniczki m臋偶czyzn w tym zawodzie (OK, ich decyzja). Ale gdy czyta si臋 rozmowy na kafeterii, cho膰by w dziale p艂odno艣膰 antykoncepcja/ginekolog, to bardzo cz臋sto pojawia si臋 pytanie \"Czy znacie dobr膮 ginekolog kobiet臋 w ...\". Ostatnio w Rzeszowie. Potem znajduj臋 tam wpis \"ginekolog w Krakowie\". P艂e膰 w tytule nie jest okre艣lona, ale gdy czyta si臋 rozmowy mi臋dzy kobietami, okazuje si臋, 偶e chyba nieco cz臋艣ciej polecaj膮 sobie jak膮艣 kobiet臋. Zapotrzebowanie jest wi臋c faktycznie du偶e na ginekolo偶ki. Tak mnie zastanawia, dlaczego jak s膮 kampanie profilaktyczne, zw艂aszcza w telewizji, to prawie zawsze wyst臋puj膮 w nich ginekolodzy m臋偶czy藕ni. Czy naprawd臋 zdrowie kobiety jest na pierwszym miejscu, czy o tyle na pierwszym, o ile interes finansowy ginekolog贸w m臋偶czyzn przy okazji takiej kampanii nie zostanie zagro偶ony? Bo brak lekarki w szerorko rozpropagowanej akcji profilaktycznej jest dla mnie r贸wnoznaczny z utrwalaniem stereotypu ginekolog=m臋偶czyzna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frufru
niclasie, tym razem ewidentnie przesadzasz. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3254845 - babki polecaj膮 r贸偶nych lekarzy, jako艣 wi臋cej widz臋 tam m臋偶czyzn, przy czym padaj膮 sprzeczne opinie na temat jednego z nich, z czego wniosek 偶e nie kierujemy si臋 tylko tym 偶e to facet, bo przecie偶 wtedy inne wzgl臋dy bylyby obojetne.. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3924926 - odzew ma艂y, odradzenie jednej kobiety lekarki... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3380296&start=30 - polecane zar贸wno kobiety jak i m臋偶czy藕ni, przy czym ciekawa jest jedna opinia: " 18:54 - nelke - tego doktora polecam z pelna odpowiedzialnoscia: dr P. Marsza艂. nigdy u Niego nie bylam (wole kobiety ginekolozki) ale znam wiele Jego pacjentek (lacznie z moja ciotka) ktore bardzo sobie Go cenia. kompetentny doswidczony" babka chodzi do kobietki, a poleca faceta, kt贸ry ma du偶o dobrych opinii... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3180443 - tu polecaj膮 sobie wzajemnie du偶o kobietek, ale m臋skie nazwiska te偶 padaj膮. i oczywiscie sprzeczne opinie - przez ca艂膮 pierwsz膮 stron臋 doktor Kluczyk jest chwalona, a na drugiej ju偶 pojawiaj膮 sie negatywne opinie... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3384171 - bardzo r贸偶nie radz膮, temat tez jest o "dobrym ginekologu". http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2903824 - temat gdzie jest wyra藕nie zaznaczone 偶e chodzi o PANI膭. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3986412 - pro艣ba o pani膮 ginekolog, odzew... m贸wi sam za siebie. jak wida膰 temat贸w og贸lnie niewiele - przejrza艂am pierwszych pi臋膰-sze艣膰 stron temat贸w. i chyba tylko w jednym bylo zaznaczone 偶e autorka wola艂aby kobietk臋 i by艂 to temat konstruktywny. natomiast bardzo cz臋sto pojawia si臋 sformu艂owanie 偶e poszukuj膮 DOBREGO lekarza... jak wiec widzisz, sprawa p艂ci jest tu drugorz臋dna. wazniejsze s膮 kompetencje i odpowiednie podejscie do pacjentki. zapotrzebowanie nie jest na ginekolo偶ki tylko na DOBRYCH LEKARZY GINEKOLOG脫W. a co do kampanii - wykorzystuje si臋 g艂贸wnie m臋偶czyzn, bo m臋偶czy藕ni byli lekarzami od zawsze. kobiety - patrz膮c historycznie - mog膮 by膰 nimi od stosunkowo niedawna. przedtem praktyka lekarska p艂ci pi臋knej by艂a niemile widziana i mog艂a skutkowac represjami. jest wi臋c utrwalony pewnien stereotyp, kt贸ry ma wzbudzic wi臋ksze zaufanie do promowanego produktu - i to nie tylko w tej bran偶y - medycyna kojarzy si臋 z m臋偶czyznami, s艂u偶by mundurowe z m臋偶czyznami, szko艂a z kobietami, apteka z kobietami itd. ma to urealni膰 dan膮 kampani臋. reklamowac dany produkt/us艂ug臋 mo偶e ktokolwiek, to co zrobi z tym potencjalny klient to sprawa klienta :) reklamodawc臋 interesuje tylko to 偶eby wysz艂o efektownie i wiarygodnie. i 偶eby "si臋 zwr贸ci艂o". wi臋c nie demonizuj, prosz臋 Cie grzecznie.

Udost臋pnij ten post

nie demonizuj臋, zastanawiam si臋 g艂o艣no. Mog臋 si臋 myli膰. A propos, ostatnio widzia艂em przynajmniej dwie rzeczniki policji (w Krakowie, i gdzie艣 jeszcze). Czy Twoim zdaniem pani doktor lat ok. 50 lub wi臋cej, wyst臋puj膮ca w programie og贸lnopolskim i zapewniaj膮ca, 偶e nie tylko jako lekarz, ale tak偶e jako kobieta wie, 偶e co jaki艣 czas trzeba zrobi膰 mammografi臋, czy cytologi臋 nie by艂aby przypadkiem bardziej wiarygodna, ni偶 pan doktor z przymilnym barytonem? W tej roli wyst臋puj膮 owszem aktorki, prawie nigdy lekarki. Przytoczy艂a艣 miarodajne g艂osy, ale moje przyk艂ady te偶 by艂y miarodajne, zw艂. ginekolog w Krakowie (ponad 100 wpis贸w). Mo偶e ja tu jestem najmniej wiarygodny, bo mam fobie ginekologiczne. Zgoda. Problem moim zdaniem jednak istnieje. Bo albo wa偶ne, 偶eby kobieta posz艂a si臋 zbada膰, albo, owszem, 偶eby posz艂a, ale lepiej do pana doktora. Dlaczego owi faceci lekarze wyst臋puj膮cy w telewizji nawijaj膮 o z艂ych skutkach fa艂szywego wstydu, ale jako艣 nie podsuwaj膮 najprostszego sposobu omini臋cia tego wstydu? Czemu 偶adnego z nich nie sta膰 na zdanie \"Je艣li kr臋puje was nasza obecno艣膰, id藕cie do naszych kole偶anek po fachu, kt贸re zajm膮 si臋 wami r贸wnie troskliwie. Dla nas wa偶ne jest tylko to, 偶eby艣cie si臋 bada艂y\"? W 偶yciu podobnego zdania nie us艂ysza艂em.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
generalnie z historycznego punkut widzenia i kulturowego to babskimi sprawami zajmowaly sie wlasnie kobiety. jesli kobitka rodzila to kto jej pomagal w tym ? babki ciotki lub akuszerka czy jakby tam nie nazwac, a faceci czekali przed domem :). a faceci ginekolodzy tez musza byc, bo czesc pan woli byc smyrana przez faceta wiec nie mozna im tego odmowic. klient nasz pan :). a tak na powaznie wszystko zalezy od rozwoju cywilizacji. nasz kraj raczej jest zacofany i pisze to z przykroscia ale taka jest prawda. mam w posiadaniu dokument wydany przez jakas tam instytucje medyczna z wielkiej brytani. typu jak postepowac w ginekologii. i jest tam napisane, ze przy rejestracji do ginekologa rejestrator powinien pytac do jakiej plci gina chce pacjentka isc. zatem skoro takie zalecenie tam jest wiec cos jest na rzeczy. pod tym wzgledem to w usa sa wyczuleni. abstrahujac juz od ginekologa to jesli osobnik znajdzie sie w szpitalu, to jesli ktos tam ma zostac zbadany to musi uzyskac na to zgode, a w szpitalach informuja pacjenta o jego prawach i sa nawet prawnicy dla pacjentow. no ale wiadomo w usa kazdy musi uwazac co robi , bo moze sie zle skonczyc jak przegina pale ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez_popieprzony
Niclasie bo tu nie chodzi o zadne zdrowie tylko o kase :). a tak a propos tych ginow naczelnych w tv, to juz jeden prowadzi nawet jakis tam progrm , ostatnio widzialem w tv. to tak jak z akcja pij mleko bedziesz wielki, podczas gdy znane sa fakty, ze jedyne mleko jakie czlowiek toleruje to mleko matki z cycuszka :). malo tego, dochodzi do paradoksow w tv. otoz na tvn jednego dnia widzialem program w ktorym demaskowali szkodliwosc mleka i przetworow mlecznych, wyjasniajac dokladnie na czym to polega, a tego samego dnia w tvn style jakas pani doktor przekonywala do picia codziennego mleka, ze to takie zdrowotne :). To link z zalacznikami dla chcacych podwyzszyc swoja swiadomosc ;) http://www.faceci.com.pl/r_mleko.html takze kampanie sa robione po to aby ktos zarobil na tym kase. to samo tyczy sie mammografii. pomijam juz fakt , ze znana jest historia, ze 1/3 mammografii wykonywanych w polsce mozna sobie wyniki w buty wsadzic. ale o co chodzi. Ci co robia mammografie lobbuja na rzecz jej wykonywania. jak to dziala. ano tak. przychodza do ministerstwa zdrowia i mowia, uratujemy te nieszczesne polki przed rakiem. ministerstwo daje im na leb iles tam kasy, a Ci jezdza mammbusami po kraju i pedza bydlo do badan i licza kase. a mammografia to nic innego jak promienie X , ktore sa rakotworcze. takze co roku przeswietlenie chujowatym sprzetem (jak to w polsce) i potem wykrywaja ci raka, ktorego sami spowodowali :). malo tego ostatnio przeczytalem gdzies linka nie zapodam bo go nie pamietam , ze podczas wkladania piersi do mammografu sa one dosc mocno uciskane i uszkadzana jest w ten sposob struktura wewnetrzna piersi i potem jeszcze naswietlenie promieniami X , no i wynik wiadomy ;). Sa oczywiscie badania bezpieczne na wykrycie raka, tyle, ze kosztuja one duzo, wiec oczywistym jest, ze nie sa dostepne dla przecietnego czlowieczka. zapomnialem jak ta machina sie zwie ;) ale kladziesz sie na lozeczku wprowadzaja cie do machiny i na monitorku masz ogniska nowotworowe jak na dloni. ale tych machin chyba ze 2 sa w polsce i koszt jest bardzo wysoki wiec lepiej naswietlac X-ami , taniej i jest potem co leczyc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bez odbioru
Ty tam, popieprzony, mam nadziej臋, 偶e 呕ADNA kobieta z twojej rodziny NIGDY nie zachoruje na raka piersi czy narz膮du rodnego, bo twoje o艣wiecenie nie powinno odby膰 si臋 kosztem ich zdrowia. Prze艣wietlenie klatki piersiowej to te偶 promienie X. Jak chcesz si臋 dowiedzie膰 dlaczego g艂贸wnie faceci s膮 ginekologami, poczytaj sobie troszk臋 histori臋 medycyny, si臋gnij do materia艂贸w na temat szko艂y w Salerno, tradycji po艂o偶nictwa, dzia艂alno艣ci ko艣cio艂a katolickiego raz Inkwizycji.

Udost臋pnij ten post

"Ty tam, popieprzony, mam nadziej臋, 偶e 呕ADNA kobieta z twojej rodziny NIGDY nie zachoruje na raka piersi czy narz膮du rodnego, bo twoje o艣wiecenie nie powinno odby膰 si臋 kosztem ich zdrowia. Prze艣wietlenie klatki piersiowej to te偶 promienie X." - chyba nie zrozumia艂a艣 jego intencji ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bez odbioru
Niuniaaaaa, jakich intencji??? wm贸wienie, 偶e badania mammograficzne bardziej szkodz膮 ni偶 s膮 przydatne? s膮 okre艣lone dawki promieni X, kt贸re nie s膮 szkodliwe. bada艅 mammograficznych nie wykonuje si臋 co roku. badania mammograficzne robione s膮 od pewnego wieku kobiety. g艂upot膮 jest NIE wykonanie badania, kt贸re mo偶e uratowa膰 偶ycie. czy pan popieprzony, poza swoimi urojeniami, ma jakie艣 DOWODY na poparcie swojej tezy?

Udost臋pnij ten post