Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FikuMikuNieMaNicku

tabletki --- dziecko

Polecane posty

Gość FikuMikuNieMaNicku

czy może ktoś mi powiedzieć jakie mogą być konsekwencje nie robienia comiesięcznych przerw w czasie brania tabletek ? jaki to ma wpływ na płód i czy dziecko, które się urodzi będzie zdrowe ? zalezy mi na odpowiedzi.pozdrawiam.

Ale jakie dziecko, skoro sie zabezpieczasz by go nie miec.... Czy pytasz o przyszlosc i plodnosc po odstawieniu?

Gość FikuMikuNieMaNicku
chodzi mi o to ze nie zawsze robię przerwy w braniu tabletek, raz, dwa razy na pół roku szczerze mówiąc... i ciekawi mnie co się stanie jak już odstawię tabletki i zajdę w ciążę , czy beda jakies komplikacje z tego powodu, czy płodu, a potem dziecku nic nie bedzie ??

Hmm Ty tak sama sobie nie decyduj co ile robisz przerwy. Wiem ze mozna max 3 opakowanie bez przerwy, ale nie 6 ;> Kazdy lekarz Ci to powie. I raczej nikt Ci nie powie jak to wplynie na Twoja plodnosc po odstawieniu, watpie by ktos jeszcze tak robil. Naprawde nie mozesz wytrzymac tych paru dni okresu ;>?

Gość FikuMikuNieMaNicku
no troche ciężko :p

No wiesz cos za cos.... Potem moze byc ciezko, zwlaszcza ze raczej sie nei dowiesz jaki to ma wplyw na Twoj organizm. A powiedz mi co na to Twoj lekarz? Wie jak stosujesz tabletki?

ja kiedys pytalam lekarza czy tak mozna pare opakowan po rzad(czyli chodzilo mi o wiecej niz 3 nawet)to wpoeidzial zebym sie nie zdziwila jak potem wogole przestane miesiaczkowac

Gość FikuMikuNieMaNicku
no coś Ty, nie wie chyba by mnie przegonił.... ale teraz opakowanie tabletek kończy mi się we wtorek i robie na 100 % przerwę....choćbym się miała zwijać z bólu podczas tego okresu.

Gość FikuMikuNieMaNicku
zuza a mówił ci coś jeszcze na ten temat ??

zuza---> no wlasnie... Mozecie sobie strasznie zaburzyc. Sama biore tabletki i raczej bym sie nie odwazyla na takie harce

Gość FikuMikuNieMaNicku
powiem Wam właściwie, ze nie wiem czemu nie robie tych przerw, to chyba lęk przed bólem w czasie okresu (a jak robilam regularne przerwy to naprawde miala spore bole w ciagu 1- 2- dni), a to była praca i nie robiłam, a to jakiś wyjazd... i tak się zrobiły takie duże odleglosci pomiedzy przerwami....

Jak dlugo tak juz robisz? Moze lepiej przemecz te kilka dni, zeby potem nie pluc sobie w brode ze cos sie stalo przez Ciebie

Gość FikuMikuNieMaNicku
ostatni raz okres miałam w sierpniu

Robisz sobie naprawde dużą krzywde :( Twój organizm ma niezłą rewolucje.

Gość FikuMikuNieMaNicku
:( teraz zrobię tą przerwę

Gość FikuMikuNieMaNicku
z tym co miesiąc to moze byc juz gorzej :/ wiem ze powinnam i wiem ze musze, postaram sie :(

No wiesz to juz Twoja sprawa, tylko za kilka lat mozesz bardzo zalowac, bo raczej sie nie dowiesz jak to wplynie na Twoj organizm, czy w ogole zajdziesz w ciaze

Gość FikuMikuNieMaNicku
eh, wiem wiem. dziękuję ślicznie za pomoc :*