Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnainez.

ZMIANA LICEUM TUŻ PRZED MATURĄ- WAŻNE!!!!

Polecane posty

Gość czarnainez.

Chciałabym się dowiedzieć, czy ma ktoś pojęcie na ten temat. Matura w maju, a ja chcę teraz zmienić liceum w warszawie, bo mam problem z wychowawczynią. Można jeszcze dokonać zmiany? I jak z tematem maturalnym?

a naprawde nie da rady dotrwać do końca? jeszcze tylko miesiąc został i bedziemy wolni :)

Gość zapraszamy na kawe
nie dasz rady

Gość czarnainez.
nie wiem, czy dam rade. Wychowawczyni oskarżyła mnie o ściąganie na próbnej maturze (mimo, że siedziałam z osobą piszącą mature z innego przedmiotu!!!!) i zrobiła z tego awanture na cala szkole... Nie chce mnie dopuscic do matury z takiego powodu. :/

Gość zazdroscicie chyba
a potem napiszesz ze jaka szkole skonczylas? jak z tej odejdziesz to raczej jej nie skonczysz hehe a ta nowa to miesiac raczej sie nie liczy....no chyba ze to jets jakos inaczej a ja sie nie znam,matura dopiero za rok:) ale mam pytanie jakbys byla taka uprzejma:) bo ja juz sama nie wiem...na maturze masz 4 przedmioty,tzn mowie o moim roczniku z matma i tak,mam matme,polski,jezyk i np wybralam wos....czy wos jako ten dodatkowy przedmiot musze zdawac na rozszerzonym poziomie czy moge sobie np zdawac polski rozszerzony a wos na podstawie?

Gość sadfsfsd
a sciagals ? Jak nie to do Cebuli neich p[rzyjedzie w Uwaga :D

Gość czarnainez.
przedmiot dodatkowy musi być zdawany na poziomie rozszerzonym- bez sensu, wiem, ale inaczej sie nie da. :/ tylko przedmioty obowiazkowe mozesz sobie wybrac, czy chcesz zdawac podstawowe, czy rozszerzone. a co do tego, czy sciagalam to oczywiscie, ze nie, bo niby jak mialabym sciagnac od kogos, kto pisze chemie, piszac geografie? z Cebula pomysle, poki co chcialam sie po prostu dowiedziec, czy jest mozliwosc zmiany szkoly tak miesiac przed matura!

Gość zazdroscicie chyba
aha...czyli niestety dodatkowy na rozszerzonym :( a ostatnie pytanko...czy reszte przedmiotow moge sobie wziac wszystkie podstawowe czy to jakas roznica jak wezme podstawe i rozszerzony np przy wyborze uczelni czy jak?

Gość czarnainez.
roznica jest taka, ze z tym nowym przelicznikiem maturalnym, ktory stosuja niektore uczelnie jest tak, ze bardziej oplaca sie zdawac poziom podstawowy niz rozszerzony, jezeli z rozszerzonego bedziesz mial/miala powiedzmy mniej niz 85 %. wiekszosc dobrych uczelni stosuje jednak swoj wlasny , stary przelicznik wedle ktorego 50 % z poziomu rozszerzonego to 100 % podstawy, wiec lepiej zdawac rozszerzony, jesli czujesz sie na silach. wszystko zalezy od uczelni, musisz posprawdzac!