Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okaz natury

Czy rodzeństwo powinno być na zaręczynach?

Polecane posty

Gość okaz natury

Niektórzy chcą, niektórzy nie.. pytanie brzmi: "Czy powinno zapraszać się rodzeństwo na 'oficjalne' zaręczyny?" i w ogóle, czy powinno organizować sie oficjalne zaręczyny?

ja mialam, procz osobistego, to ogloszenie zareczyn w rodzinie, tradycyjnie. byla rowniez siostra, bo nadal mieszka z rodzicami, no i babcia, bo jest nam bardzo bliska. to od ciebie zalezy kogo chcesz miec na oficjalnych zareczynach,ale napewno chcesz ''sie pochwalic'' osobom ktore sa ci bliskie:) niektorzy jeszcze chrzestnych zaoraszaja, ale kto co lubi:) pozdrawiam i powodzenia!

Gość marusie82ńka
u mnie nie było rodzeństwa z którym nie mam kontaktu

Ja nie miałam oficjalnych zaręczyn. Mój przyszły mąż mi się oświadczył, poinformowaliśmy o tym rodziców, ale nie było żadnej akcji z klękaniem i proszeniem o rękę córki.:P

Gość ja mialam tzak

Gość ja mialam tak
najpierw narzeczony mi sie oswiadczyl, tezgo samego wieczoru pojechalismy do moich rodzicow z szampane i on poprosil mopjego tate o moja reke, zjedmlismy kolacje i bylo milo potem zamowilismy msze w intenci naszego narzeczenstwa i na nia zaprsilismy mame mojego narzeczonego jego i moje rodzenstwao i dwie ciotki potem byl uroiczysty obiad dla wszytkich

u mnie nie było oficjalnych zaręczyn, z padaniem na kolana i proszeniem rodziców o rękę. po prostu zebraliśmy naszych rodziców w jednym miejscu na obiedzie i poinformowaliśmy ich o naszych zaręczynach i planowanym ślubie. Siostra dowiedziała się tego samego dnia wieczorem, następnego zaprosiła nas na uroczystą kolację, żeby uczcić nasze szczęście:) natomiast moja siostra miała oficjalne zaręczyny w naszym domu i ja tego dnia opuściłam mieszkanie, bo nie chciałam im przeszkadzać. myślę, że rodzeństwo nie jest konieczne podczas zaręczyn ;)

Gość wierka s.
może byc, może nie byc, jak chcesz

Gość my nie robilismy takich szopek
moim zdaniem to jest tylko widowisko dla rodziny aby sie mama i ewentualnie babcia czy jakas ciotka poplakały... nienawidze czegos takiego! zareczylismy sie tylko we dwoje. potem poszlismy na piwko... :P no taki romantyczny ten moj facet... ;) a rodzine poinformowalismy, ze się zareczylismy. zreszta zareczalismy sie bedac za granica wiec rodziny nawet tam nie bylo. a zeby pozniej organizowac takie przedstawienie dla rodziny to jeszcze mnie tak nie pogielo...

Gość wierka s.
u nas też nie było żadnych przyjęć z tej okazji, tak samo jak u Ciebie, ale jak ktos chce takie coś robic, to przeciez niech sobie robi

ja mialam oficjalne zareczyny, na ktorych byli moi i Miska Rodzice oraz moj mlodszy brat i mlodsza siostra mojego narzeczonego!nie bylo mojego starszego brata,bo...nie(roznie miedzy nami bywa!)i mlodszego btara mojego mena,bo nie bylby mile widziany w tym dniu w moim domu!

ja nie mialm oficjalnych zareczyn , ni było klekania cudowania poprostu maż sie osiwdczczył powiadomilismy rodziców i tyle

u mnie było klekanie ale sam na sam. zareczylismy sie 8 marca a oficjalne sptkanie rodzicow bedzie w swieta , oczywiscie brat chlopaka bedzie zaproszony a czy przyjdzie to juz od niego zalezy. :)