Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krówka_____

Baby chodzące na solarium są obleśne!

Polecane posty

i pewnie to pisza osoby (do ciebie to maarna i do innych tak zdrowo trzymajacych sie zasad) ktore pala papierosy, pija alkohol, kawe, i robia inne niezdrowe rzeczy... zanim zaczniecie tak wojowniczo tutaj pisac, zastanwocie sie, ze niejednokrotnie wybieracje cos znacznie gorszego, ale za to siebie nie potepiacie... ja chodze na solarium 6 lub 5 razy w miesiacu, aby utrzymac delikatna opalenizne...zmarszczek nie mam...:] ja was nie namawaim do krozystania z solarium, ale dajcie zyc innym:] albo przestancie oddychac, bo powietrze rowniez jest bardzo znaieczyszczone:] pozdrawiam

Gość dawniej to się nawet przed 3
rany wszystko jest w jakimś stopniu niebezpieczne konserwanty w zarciu, chemia w kosmetykach, smog w powietrzu, promienie w solarium..... nie popadajmy w paranoje..... po prostu do wszystkiego trzeba podchozić z umiarem...... jak np taka jedna z dugą mysli, że będzie młoda- bez zmarszczek, bo nie chodzi na solare, a pali faje, opycha się chipsami i smaruje specyfikami z avonu..... to sie baaardzo myli :P

satina ani nie napisalam ze jest 'wskazane ani ze zdrowe" naucz sie czytac

Gość bhffhhh

Gość kasssiczek
Ja osobiscie jak napisałam -staram sie zyc zgodnie z natura,choc to w dziesiejszych czasach jest strasznie trudno.Nie jem fast foodów, nie pije,nie pale,nie przebywam w palacym towarzystwie,nie chodze na solarium i uzywam wy;lacznie kosmetykow ze sklepów zielarskich!! Ja czuje sie z tym naprawde dobrze i nie namawiam nikogo,by robilo to co ja;) Znajomi,którzy widza jak zyję, biora ze mnie przykład i to jest dla mnie najwiekszy komplement! A solarium to dla mnie po prostu SYMBOL POLSKOSCI-cała prawda-nie obrazajcie sie laski.Byłam w Irlandii i jedyne solaria jakie widzialam,to byl biznes otwarty przez POLAKÓW....!!!

Gość maaaaaarna
Problem w tym moje panie, żem się w życiu ani jedną fajką nie sztachnęła, kawę piję baaardzo rzadko a z alkoholi to tylko dobre wino od czasu do czasu :D Bo ja nie lubię się niepotrzebnie truć i niszczyć po prostu. Fakt, w żarciu pełno chemii w wodzie i powietrzu też, to po co jeszcze dodatkowo robić sobie krzywdę w solarium, hę ? A co do tej co mówi, że chodzi na solarium a zmarszczek nie ma. Może dodaj, że JESZCZE ich nie masz. Cóż, jeden lubi jak mu walca grają, a drugi jak mu stopy śmierdzą ;) Powodzenia.

Gość hihihihihi
nie bede nic pisac-zgadzam sie z maaaarną~!

ja nie chodze , bo nie mam odwagi zamknac sie w tej kabinie aaaaaaaaaa :-o

solarium w małych ilościach nie szkodzi a nawet jest dobre? no nie rozśmieszajcie mnie dziewczyny i nie oszukujcie same siebie. ciekawe gdzie wyczytałyście takie mądrosci? - pewnie w reklamie producenta lamp :)) po kilku latach takiego opalania będziecie żałować ale będzie za późno.

Gość do Noelia
ale w solarium mamy do czynienia WYŁĄCZNIE z UVA (minimalne dawki UVB, zależnie od lamp zresztą) - bardzo mocnego promieniowania UVA. ja wiem, zę wszystko jest niebezpieczne, ale w kwestii solarium "bezpieczną" (to sprzeczność, ale dla uproszczenia tak napiszę) dawką jest ok 10 minut miesięcznie? na 2 miesiące? nie pamiętam dokładnie, ale NA PEWNO nie jest to ok 10 min tygodniowo. a zmarszczki się pojawią. przed 25. mało kobiet korzystających z solarium ma zmarszczki, po 25 za to sypią się tragicznie

Gość jak4888
pomozcie ja chce isc do solarium ale sie wstydze niewiem czy sie zmieszcze zobaczcie moja fotke-------------------------------- --------------------------------------------- ---------------------------------------------- -------------------------------------------- -------------------------http://208.99.67.143/7h2sg5/091107/media.php?media=snuffx-dot-com-elephant-boobs.jpg

Gość satina22
rany wszystko jest w jakimś stopniu niebezpieczne konserwanty w zarciu, chemia w kosmetykach, smog w powietrzu, promienie w solarium..... Typowa wypowiedz osoby, ktora nie ma argumentow. Czy fakt, ze nikomu nie da sie uniknac toksycznych substancji(nawet osobie mieszkajacej w lesie) znaczy, ze mamy teraz bez umiaru korzystac z tego, co bardzo szkodliwe? Korzystajcie sobie z solarium do woli, mi to naprawde zwisa, ale prosze, nie opowiadajcie bzdur, ze solarium nie jest szkodliwe. Teraz nie macie zmarszczek, ale gwarantuje wam, ze w pewnym momencie stan waszej skory sie gwaltownie pogorszy i bedzie bardziej pomarszczone od rowiesniczek. Osoby palace papierosy tak samo sobie szkodza.

Gość maaaaaarna
no Noelia z deka manipuluje ciemnym ludem ;) Chyba udziały w jakiejś sieci solariów ma.

po co dodatkowo robić sobie krzywdę? proste czasem ważniejsze jest dobre samopoczucie i zrobienie czegoś na co ma sie ochotę..... ja np bardzo pilnuje diety, pochodzenia produktów, czytam składy, nawet piekę chleb w domu itp..... ale jak mam ochotę na hamburgera, to też go kupuję.....byle nie częściej niż raz w miesiacu :P to sam z solarium, nie chodzę na co dzień, ale w maju mam komunię u kuzynki....i na bank przed nia pójdę ze 3 razy, żeby wyrównać koloryt skóry i czuć się swietnuie..... chciałbym jakiś krem zastosowac, ale przy mojej skórze grozi to atakiem pryszczy..... więc z dwojga złego wole solarium....

Gość maaaaaarna
A rób se chcesz. Nie zmienia to faktu, że robisz błąd.

Gość to dziwneze rzadko
która kobieta umie optymalnie korzystac z solarium-np na okazje jakas!! 90 procent z nich zaraz sie uzaleznia i jest jakas czorna!!!!

ps ma 30 na karku..... i tez jakoś nie mam zmarszczek..... też czasem proszą mnie o dowód w monopolowym a ostatnio zapisywałam dziecko do szkoły, to pani wzieła mnie za jego siostrę :P

Gość satina22
Znajoma mojej siostry ma 30 lat, wyglada przez solarium i papierochy na 40, ale jest swiecie przekonana, ze wyglada na 25:D

Gość do dawniej to ...
ok!! ale ja w Twoim wieku bede jeszcze młodziej wygladac,a pogadamy jak bedziesz miała 4o na karku!! Diametralnie zmieni sie skórka. O TYM SIE JESZCZE NIE MOWI-BO POLSKA TO ZACOFANY KRAJ!!Ale zobaczycie za kilka lat!Masowo beda zamykac solaria-tak jak w Stanach!

no włąśnie ja od lat swoją wiedze czrpię ze stanów..... jak miałam 20 lat to nawet popadła w paranoje, kilkadziesiąt kilometrów jeździła po kozie mleko nie tnełąm niczego ze sklepu, kiełbasę kazałam dziadkowi wędzić na działce :P widzę, że teraz ta paranoja dopada Polskę, w stanach to przeszło i ludzie ucza się równowagi i ja też doszłam do tego samego wniosku.... korzystam z natury i technologi, staram się żyć naturalnie ale nie odmawiam sobie wszystkiego..... ....nie namawiam na solarium, ale wpadanie w paranoje z powodu 3 wizyt w roku.... straszenie rakiem i że się rozpadnę po 40.....sorry to smieszne po prostu..... jadę odebrac dziecko trzymajcie się i nie dajcie zwriować nara ;)

Gość maaaaaarna
Dokładnie. W cywilizowanych krajach zamyka się te domy wiecznego brązu a w polandzie nie! Biznes kwitnie. Nawet dystrybutorzy kosmetyków sprowadzają do Polski np. pudry tylko w najciemniejszych odcieniach tak jakbyśmy się wszystkie zatrzasnęły w solarium :O

Gość kasssiczek
Maaaarna-masz identyczne zdanie jak ja??tez zdrowie i nature preferujesz??Ile masz lat?? Pozdrawiam !

Gość maaaaaarna
Ja preferuję nie szkodzenie swojemu i tak słabemu zdrowiu ;) A w tym roku skończę trzydziestkę.

Gość kasssiczek
witaj w klubie!!!

Gość upupupuupu
upupupu

nie mam udziałów w zadnym solarium... i jak napisalam, nie szkodze swojemu zdrowiu, wy chyba w hermetycznej klatce zamkniete zyjecie... a o moim zyciu nic nie wiecie.. dodaje maaarna, jeszcze nie mam zmarszczek, bo jestem mloda, ale niezaleznie od tego czy Ty pojdziesz czy nie pojdziesz do tego solarium, to zmarszczki miec tez bedziesz, tak samo jak ja... to chyba naturalna kolej rzeczy prawda?? nie wciskam kitu ludziom... po prostu sprawdzam informacje z obydwu stron...solarium szkodzi, ale ja nie jestem cegłą żyjaca tylko solarium, wiec nie sadze, aby to, ze czasem sie udam do solarium szkodzilo mi bardziej niz syf ktorym raczymy sie codziennie nawet o tym nie wiedzac.. tu nie chodzi o fast foody, wielki mi wyczyn, przeczytaj sobie zawartosc podstawowego produktu, ktor spozywasz dosc czeso..wystarczy

Gość zebrało
sie towarzystwo dewot, i gadaja bzdury.takie zdrowe i wspaniałe. i pewnie pija wino, tylko dobre, no i pewnie mają koty, bo nikt inny nie zniósłby ich towarzystwa1 wiecie, ze siedzenie przed kompem tez jest niezdrowe?gdzie ten wasz zdrowy styl zycia? haha lekka opaleniznajest spoko. poza tym tak jak ktos powiedzial, kazdy ma prawo wyboru. a wy zachowujecie sie jakby ci korzystajacy z solarium popelniali najgorsza zbrodnie na swiecie, smieszne jestescie

Gość chodźcie na solarium laski
niby nic w nadmarze nie szkodzi, ok. Ale wiecie że na te łóżka nie ma żadnych norm? nikt ich nie sprawdza, więc za jednym pójs=ściem na solarium zapodajecie sobie mega dawkę promieniowania :) skóra wam za to podziękuje na 100%. Pozdrawiam

Gość rooibos
Nie przekonasz skwarek, ze solarium jest szkodliwe. One uwazaja, ze jak ktos z niego nie korzysta to jest samotna, stara dewota i sztuczna opalenizna wznosi je na wyzsze poziomy atrakcyjnosci:D