Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czekam Na Księcia Z Bajki

Studia w Gdańsku czy w Warszawie?

Polecane posty

Na pewno znajdą się tu osoby które studiowały w którymś z tych miast... Ja nie wiem na które miasto się zdecydować. Warszawa ma za sobą to że Polibuda stoi na najwyższym poziomie. A Gdańsku jest morze ;), jest na pewno taniej, moi znajomi pewnie tam będą studiować, bliżej miałabym do domu ... To dla mnie trudno decyzja. Potrzebuje pomocy w podjęciu decyzji ;)

Gość alinka malinka
a co chesz studiować?

Gość tararabum
ale w warszawie juz w czasie studiow bedziesz mogla podjac prace i ci z gdanska nie beda mieli przy tobie szans na rynku pracy po skonczeniu studiow.

Gość GDAŃSK...DLACZEGO
1. Mniejsza konkurencja, 2. Niższy poziom, 3 Mniejsze czesne, 4.Blisko od miejsca zamieszkania, a co za tym idzie i noclegu, 5 Relaks nad morzem w każdej chwili, odstresowanie się, Nie jest powiedziane,że Warszawa lepiej Cię wyszkoli, nie liczy sie miejsce,ale uczelnia i kierunek studiów. Warszawa jest przereklamowana, a wykładowcy zmanierowani, będzie Ci ciężej i drożej. Zresztą i tak wyjedziesz za granicę...:) To był żart. Pozdrawiam Eliza

Tylko Gdańsk:) Niesamowicie fajne miasto, poziom polibudy też niczego sobie, plaża, morze, zawsze można sobie odpocząć;)

Chyba budownictwo, nie jestem jeszcze pewna. Ale chyba inne kierunki nie są za bardzo dla kobiet. U mojego kolegi na Robotyce jest tylko jedna dziewczyna na wydziale :( Właściwie chętnie poszłabym na ekonomiczny kierunek. Ale w tj chwili jest masa ludzi kończących zarządzanie. Nie chce w przyszłości pracować za 800zł ;// Budownictwo ponoć stwarza dobre perspektywy :)

Gość Architekt kultury
a dalzcego taki rozrzut Gdańsk vs warszawa? skad pochodzisz ;-)

Gość Architekt kultury
polibuda warszawska to chyba najlepsza polibuda(chcoiaz nie znam sie na uczelniach technicznych ) ale idz za głosem serca, gdansk to łądne miasto, i koszty utrzymania sa nizsze na pewno :-)

Gość w toruniu

Gość trudny wybów
włąsnie moze wyjedż do Torunia i bedzie spokój ;-)

Gość Halynka z mlynka
to chyba musiałabyś podjechac do Sopotu albo do Gdyni:-O

Gość na tym forum nie ma studentów
:O:O są pomywacze z Anglii i sprzątaczki z Niemiec :o

Gość Halynka z mlynka
Gdańsk jest lepszy raczeej

ja też myslę że Gdańsk, mimo iż sama wybieram się na studia do Warszawy. jak już jedne skończę.

Gość Prawdziwy Pytajnik
a moze cyców?

no moze na robotyce i jest jedna dziewczyna, ale na pewno nie na wydziale :P a i ja wybralabym gdans niz wawe :P

Gość ouououou
a skąd ta pewność ze sie dostaniesz?

Gość taka jakas see
zapraszam nad morze:)

Moim zdaniem warto jest wybrać się do Warszawy na studia - co jak co ale miasto to bardzo szybko się rozwija i daje duże możliwości na znalezienie w przyszłości ciekawego zatrudnienia. Popatrzcie sobie na program tej uczelni: http://www.dobrauczelnia.pl/ - jest to Wyższa Szkoła Informatyki Zarządzania i Administracji w Warszawie. Oferuje nowy kierunek Prawo Gospodarcze.